Editörler : E.Kayı Han
11 Şubat 2025 20:52

yanlış bölüme yazmışım. editten silmesini istedim fakat okumadı sanırım. adalet bölümüymüş burası

miralay2007
Aday Memur
12 Şubat 2025 17:32

Dikkat ettimde, sorunlar hep adliyelerde sanki

net bilgi
Şef
12 Şubat 2025 19:52

memurlar net platformunun kamu da torpille ise girip yan gelen yatanların ücretlerinin maaş yanında tediye ikramiye vs sosyal hakları gündem yapmayip o işçi ücretlerinin memur maaslarini ikiye katladiklari gerçeğini gündem yapmamaları 3600 ek gösterge 1 derece memurlara verilmemesi ayrıca sosyal denge tazminatının sadece belediye ve özel idare çalışanlarına verilip diğer bakanlıklara bağlı memurlara verilmemesi
13 Şubat 2025 10:52

önyargı,yargısız infaz, başkasının ağzıyla ayran içmek,ötekileştirmek, vs
13 Şubat 2025 10:55

idareci vasfı olmayan insanlara görev verilmesi

net bilgi
Şef
13 Şubat 2025 11:15

memur sendikaları ve memurlar net platformu nün devlete torpille kamuya kamu işçilerine verilen hakların tediye ikramiye vs haklar konusunda memurlara verilmediğinin tartışmalara acmadigidir

emektar vakıfcı
Aday Memur
13 Şubat 2025 15:26

Sydv hayatımız mobing yatay,dikey organize kapsamlı her turlusu

leo13
Aday Memur
16 Şubat 2025 06:36

çocuğumun sünneti için izin almak zorunda kalmıştım. kurum müdürü sana izin yok deyip yollamıştı. bizimkisi mobbing değildi biraz zulüm gibiydi de neyse. bizde hakkımızı alırız bir gün.

ilgyaman
Aday Memur
17 Şubat 2025 15:04

üniversitede araştırma görevlilerine yapılan mobbing hiçbir yerde yok

yusuf132
Memur
17 Şubat 2025 17:49

Daha neler

ilgyaman, 2 ay önce

üniversitede araştırma görevlilerine yapılan mobbing hiçbir yerde yok

19 Şubat 2025 10:46

kalemin en çok çalışanı olup, akabinde kalemdekilerin bu çalışma performansına hazmedememesi ile yeni gelen hakime şahsımı farklı anlatmaları ve hakimin de bu sözlere inanması ile (hakim de yeni başlamıştı göreve) neyse 2 tane disiplin soruşturması açıp merkeze en uzak ilçeye naklen görevlendirmişti, itiraz ettim ve itirazım kabul edilmişti, iki disiplin soruşturma dosyasında da haklı olduğumuz ortaya çıkınca, asıl şikayet eden kalem personelleri cezalandırılmıştı ve gerçekler ortaya çıkmıştı.

katip1988
Daire Başkanı
19 Şubat 2025 11:19

Yeni nesil hakim ve savcıların birçoğunda anlama dinleme iletişim kurma sıkıntısı var. hakkınızı aramanız yerinde olmuş. karaktersiz çalışma arkadaşları düşman başına

furkanfurkanmalatyaa, 2 ay önce

kalemin en çok çalışanı olup, akabinde kalemdekilerin bu çalışma performansına hazmedememesi ile yeni gelen hakime şahsımı farklı anlatmaları ve hakimin de bu sözlere inanması ile (hakim de yeni başlamıştı göreve) neyse 2 tane disiplin soruşturması açıp merkeze en uzak ilçeye naklen görevlendirmişti, itiraz ettim ve itirazım kabul edilmişti, iki disiplin soruşturma dosyasında da haklı olduğumuz ortaya çıkınca, asıl şikayet eden kalem personelleri cezalandırılmıştı ve gerçekler ortaya çıkmıştı.

muhendisbey06
Kapalı
23 Şubat 2025 14:09

bence en büyük mobbingi kendisine yapılmasını istemediği birşeyi başkasına yapacağının sözünü edenler yapıyor. üstelik bir yerlere gelmek isteyen kişilerde bu davranışları yapabiliyor maalesef

benkatip
Şef
24 Şubat 2025 00:20

yeni memurken bize geçici bakan başka bir mahkemenin hakime hanımına dosya götürmek için kapısını iki kere tıklattım, odaya almadı 3 kere tıklat öyle gir dedi. sonra müdürü aradı. personelinize eğitim vermiyorsunuz ben hakimim 3 kere tıklatacaktın kapıyı dedi :)

balıklarınpiranası, 2 ay önce

yanlış bölüme yazmışım. editten silmesini istedim fakat okumadı sanırım. adalet bölümüymüş burası

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
24 Şubat 2025 10:45

Ciddi olamazsın.

benkatip, 2 ay önce

yeni memurken bize geçici bakan başka bir mahkemenin hakime hanımına dosya götürmek için kapısını iki kere tıklattım, odaya almadı 3 kere tıklat öyle gir dedi. sonra müdürü aradı. personelinize eğitim vermiyorsunuz ben hakimim 3 kere tıklatacaktın kapıyı dedi :)

Adliyeci
Şef
27 Şubat 2025 15:37

engelli raporumu yeniletmek için hastaneye gitmemden dolayı müdür tarafından kalemde herkesin içinde "üçkağıtçı, yalancı, hastaneye gitmeyip gezmişsindir" şeklinde aşağılayıcı hakaretlerde bulunulması yaşadığım en kötü mobing. Gerekli yerlere şikayet edip daha sonra Allah'ından bulsun diyerek şikayetimi geri çekmiştim, ne yazık halen yüzünü görmek zorunda kalıyorum.

benkatip
Şef
01 Mart 2025 23:58

evet tam da bu oldu. arkası sağlam olmasa kopya verirdim ama şak diye anlaşılır :-))

İsmi Lazım Deil, 2 ay önce

Ciddi olamazsın.

Unknowq
Memur
02 Mart 2025 07:28

Mobbing gerçekten çok kötü bir şeymiş ben anladım Allah korusun insan ailesini düşünmese katil bile olabilir. Ne gerek var ki böyle baskılara zulümlere iş belli yönetmelik belli kimsenin babasının çiftliği dükkanı değil o kurumlar...

Milenyum muhafızı
Aday Memur
05 Mart 2025 00:14

"şimdi yazarsam kim olduğum anlaşılır"

İşte bu minvaldeki cümleler nasıl sindirildiğimizi gözler önüne seriyor. "Aman başıma bi iş gelmesin" düşüncesiyle ya da "Allah bilir bugün ne olacak" korkusu..

Bilmiyorum dostlar, tüm bunlar kime göre neye göre 'disiplin' denen olguyu oluşturur? Ne kadar verim getirir? bilemem ama bildiğim şey bir benzetme ile; Devletin memuru bir organın atomları/ parçacıkları gibidir. Memurların; fikren, vicdanen körelip kurnazlığa işgüzarlığa "gemisini yürüten kaptan" düşüncesine sürüklendiği bir Devlet ne kadar güçlü olabilir?

Son bir kaç şey;

Formda okuduklarıma bakarak söze "biz" diye başlayacağım. Eğer buna katılmayan olursa söyleyebilir (hakkıdır, haklıdır kırılmam)

Bize kalsa inisiyatiflerimiz, sınırlarımız (özellikle cte personelinden bahsederek) haklarımız revize edilerek çağın koşullarına uyumlanmalı ve bu kadar yoruma açık olmamalıyız. Kimsenin vicdanına keyfine bu kadar kolay bırakılmamalıyız.

Şu aziz mubarek günde dua ediyorum lütfen inanmayanlar bile içinden bile olsa "amin" desin.

İnşallah ileride herşey bugünden daha yeğ daha hayırlı ve iyi olur.

İnşallah korkularımızın yerine liyakatimiz ile cesaretimiz ile evvela devletimize ve kendimize sonra da vatanımıza milletimize daha faydalı insanlar oluruz.

İnşallah kimse kimsenin hayatına mâl olabilecek kadar liyakatsiz, bencil, egoist olamaz.

Hayırlısıyla amin.

kenandere
Aday Memur
05 Mart 2025 09:28

İnsanlar memur olduktan sonra artık tamamen kanunların koruması altına girdiğini ve kendisinin dokunulmaz olduğunu düşünüyor.

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi