Editörler : E.Kayı Han

Devir Kötü
Şube Müdürü
05 Mart 2025 10:03

Yani neden şikâyetini geri çektln ki?

Adliyeci, 3 hafta önce

engelli raporumu yeniletmek için hastaneye gitmemden dolayı müdür tarafından kalemde herkesin içinde "üçkağıtçı, yalancı, hastaneye gitmeyip gezmişsindir" şeklinde aşağılayıcı hakaretlerde bulunulması yaşadığım en kötü mobing. Gerekli yerlere şikayet edip daha sonra Allah'ından bulsun diyerek şikayetimi geri çekmiştim, ne yazık halen yüzünü görmek zorunda kalıyorum.

Milenyum muhafızı
Aday Memur
06 Mart 2025 02:43

"Eğer bu iddia'nda haklıysan bir tane örnek göster" deseler muhtemelen görmezden geleceksin.

Çünkü farâzi konuşuyorsun.

Yok "göstereyim" desen bu kez suç işlemiş olabilirsin/olacaksın/olursun/olmalısın/olmaya da bilirsin. İşte bu belirsizliklerdir sıkıntı oluşturan. Suç olarak da görülebilir tolere de edilebilir.

Kim ister; efendilik, alttan alma, sehven bile olsa hata yapmamak(!) "sâdece bâzılarına mahsus olsun" sâdece 'mimlenen' kişileri kapsasın, gerıye kalan "gemisini yürüten kaptan"

Eğer kim ister? Sorusuna ben isterim diyen varsa zâten o insana söyleyecek söz kalmamıştır. Çok şâhit oldum öylesi insanlar er geç bizzat hiç de ezber etmedikleri, gardlarının düşük olduğu bir anda hayattan dersini alıyor. Emin ol.

Burada (benim gördüğüm) kimse demiyor ki "memura illegal(!) olan da legal sayılsın"

Mobbingten mâğdur olan âdilce değerlendirilmek ve manipüle edilmeden işini gücünü rahat bir kafa ile yapmak istiyor. Örneğin ekonomik ve bir çok açıdan şartlar değişti mesela 'kredi borcunu ödeyememiş olmak' hacze mâruz kalmak zâten bir darbe iken darbe üstüne darbe de kurumlardan gelmemeli.

Ben inanıyorum ki yüce devletimizin yüce makamları herşeyin farkında ve tüm memurlarının en iyi şartlarda ve koşullarda çalışabilmesi için uğraşıyor. "İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın" kuru bir laf değil.

Altını çizerek de tekrarlıyorum, bu mobbing konusu küçümseyeceğin gözardı edeceğin manipüle ederek başka yerlere çekebileceğin bir konu olmamalı.

Şimdi..

saygılar. Allaha emanet.

kenandere, 2 hafta önce

İnsanlar memur olduktan sonra artık tamamen kanunların koruması altına girdiğini ve kendisinin dokunulmaz olduğunu düşünüyor.

muhendisbey06
Kapalı
06 Mart 2025 21:49

bence en kötü mobbing kendi ünvanınızdaki kişilerin sizi dışlaması. bu dışlamayı yapanların çoğuna zaten geçmişte iyilik yapmışsınızdır

muhendisbey06
Kapalı
07 Mart 2025 04:36

bu arada Allah şimdiden görevde yükselme ve ünvan değişikliğine girecek arkadaşlara sabır versin. çünkü yükselmenizi istemeyecek kişilerin sizi bezdirmeye çalıştığını yüz ifadeleriyle ve davranışlarıyla belli ettiğini çok göreceksiniz

badboy0671717
Aday Memur
09 Mart 2025 18:01

Kardeşi bu kurumda karşılaştıgım mobbingler hat safhada anlatsam roman oluır kuran carpsın ya ne dicem kime ne anlatcam artık bilmiyorum geldigim kurumda 3 gün rapor aldım heyete gönderilmeden 2 uyarı 1 kınama aldım bozdurttum idare mahkemesinde . daha sonrasında aynı kurumdan geçiçi görevle başka kuruma gönderildim 6 ay sonrasında geri geldim ve kurumlar arası telefon yaptırmaya basladım tek basıma yemek wc olaylarım oldugunda bloktakı arkadaşa diyordum tutuklu sana emanet mecburen tamam diyordu sonra 30 sn lavaboya gittim abi dedigim adama teslim ettim sonra kınama aldım abi dedigim müdürle beraber oldu mahkumu tek bırakmışım sözde . sonra müdürle konusmaya gittim naklen taynimi başka cezaevine gönderdi. sonrasında geldigim yer gittigim yeri aratır oldu . emanet eşyada calısrken esyadan 20 tl cıktı uyarı aldım 50 tl cıktı kınama aldım . idare mahkemesinde bununda bozulcagını dusunuyorum sonucta o paralar heryerden girmiş olabilir . sonrasında şimdide aylıktan kesme cezasıyla karşı karşıyayım o da cok sacma sebepten ötürü x birimde calısıyorum cezaevınden bagımsız bir birim işte cezaevinden arıyolarlar memur yok gel diye bir infaz koruma memuru tanımıyorum bile sonrasında bende yanımdaki infaz koruma memurlarına diyorum ben gidiyorum onlarda diyor güvenlik zaafiyeti olur burayı terkedemessin tek bir şartla personelden sorumlu müdür arasın burda kalan 2 kişiye bişi olursa sorumlulugu üzerine alıyorsa git diyorlar . ne arayan var ne soran 8 ay sonra bana 125/c den aylıktan kesme acıyorlar son savunmamı istiyorlar bu kadar mobbing cok fazla ne yapacagımı bilmiyorum allahın izniyle bozdurcam tabikide ama olaylarda sucum yok ve calıskan meslegını icra eden biriyim . başına bu kadar saçmalıktan fazlası gelen oldumu merak ediyorum. İnanın kimi nereye şikayet etceğimi bilmiyorum ve arkadaşlarıyla olsun işiyle de olsun çalışkan biriyim ama insanlarda ego almış başını gidiyor napmam gerekiyor bu kadar yaşadıklarıma ragmen mahkeme mahkeme bozduruyorum sadece cezaları.

badboy0671717
Aday Memur
09 Mart 2025 18:04

bir de bu müdürlerin amirlerin verdigi cezalar cok saçma bozuldukları zaman bence davayı kim açıyorsa parayı vekalet ücretini amirlerden müdürlerden alsalar böyle mobbing haybiye herşeye ceza veremezler çünkü bozulucagını kendinden cıkacagını bilir ama böyle bir yasa gelmeli acilen

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi