Editörler : cihan27E.Kayı Han

Coldwind
Aday Memur
05 Şubat 2025 22:21

Merhaba, 5510'dan emekli olacak olanların emekli maaşlarının düşük olacağını biliyoruz.

Peki acaba aynı maaşı alan 4a işçi emeklisi mi daha yüksek emekli maaşı alır, yoksa 5510'a tabi memur emeklisi mi? Buna dair bir bilgi, karşılaştırma bulamadım. İşçiler bizden daha mı fazla emekli maaşını hak edecek merak ettim. Aydınlatabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

katip1988
Şube Müdürü
05 Şubat 2025 23:06

maalesef işçiler de düşük alıyor. 4d den emekli olanlara en düşük emekli maaşı baglaniyor. eğer 2000 öncesi hizmeti çoksa ve primi yüksek yaptıysa şuan emekli olsa 20, 22 bin tl civari baglaniyor. Tek kıstas 2000 öncesi hizmetinin çok ve yüksekten yatıyor olması avantaj. tabi bide ozamanlar aylik bağlama orani yüzde 85 90.civariyken 2000 sonrası yüzde 45 50 ye kadar düşmüş durumda

Coldwind, 3 gün önce

Merhaba, 5510'dan emekli olacak olanların emekli maaşlarının düşük olacağını biliyoruz.

Peki acaba aynı maaşı alan 4a işçi emeklisi mi daha yüksek emekli maaşı alır, yoksa 5510'a tabi memur emeklisi mi? Buna dair bir bilgi, karşılaştırma bulamadım. İşçiler bizden daha mı fazla emekli maaşını hak edecek merak ettim. Aydınlatabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

zencefil55
Aday Memur
07 Şubat 2025 13:00

Prime esas kazanç yüksek olduğu için işçi daha fazla alır. Ama işçinin kazancı zaten düşükse işçi ile memur en düşük emekli maaşında buluşurlar.

Coldwind, 3 gün önce

Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi