Editörler : gül-feşan
24 Ocak 2025 19:27

4/B Sözleşmelide kadroya geçmeyenler?

Arkadaşlar sözleşmeliye kadro geldiğinde kendi isteğimle kadroya geçmemiştim. Şimdi kadroya geçmek istesem geçebilir miyim ? Bu şekilde geçiş yapan ya da konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

24 Ocak 2025 21:15

Bunu kurumunla konuşmalısın. Yasa koyucu net bir şey yazmamış.

adaySöz1.
Aday Memur
28 Ocak 2025 09:15

neden geçmedin hocam*

sunky
Memur
01 Şubat 2025 17:59

Malesef geçemiyorsunuz. Forumdan tanıstıgımız farklı kurumlarda calısan 3 4 arkadas olarak kurumlara dilekce vermemize rağmen gecirilmedik. Bu hususta dava acılarak hak aranmaktan baska bir care bulunmamakta. Dava ile %85 kadro alınır diye düşünüyoruz.

5netci
Aday Memur
04 Şubat 2025 12:32

Hocam sağlık bakanlığına gecerim diye gecmemistim. Ancak istediğim yere kadro acilmayinca vazgectim.

adaySöz1., 2 ay önce

neden geçmedin hocam*

5netci
Aday Memur
04 Şubat 2025 12:33

Hocam 3 yılımız dolunca da mi geçemiyoruz. Kadroya gecislerdeki tarihten itibaren 3 yil sonra illaki bi kanun daha yayinlayacaklar ozaman belki olabilir mi diye düşünüyorum.

sunky, 1 ay önce

Malesef geçemiyorsunuz. Forumdan tanıstıgımız farklı kurumlarda calısan 3 4 arkadas olarak kurumlara dilekce vermemize rağmen gecirilmedik. Bu hususta dava acılarak hak aranmaktan baska bir care bulunmamakta. Dava ile %85 kadro alınır diye düşünüyoruz.

sunky
Memur
04 Şubat 2025 19:45

Söylediğim gibi. Kadroya geçmeyeceğim diye dilekçe verdiysen kaçıncı yılında oldugunun bir önemi yok. 4. yılına geldiğinde dilekçe verirsen kabul etmiyorlar. Kanun cıktığında önüne o hak geldiyse ve reddettiysen tekrar geçemiyorsun. Kadro almak istiyorsan dava açman gerekiyor.

5netci, 1 ay önce

Hocam 3 yılımız dolunca da mi geçemiyoruz. Kadroya gecislerdeki tarihten itibaren 3 yil sonra illaki bi kanun daha yayinlayacaklar ozaman belki olabilir mi diye düşünüyorum.

adaySöz1.
Aday Memur
05 Şubat 2025 10:30

hocam ama farklı olarak,siz geçmeyeceğim diye dilekçe vermisşiniz. o zaman normal

sunky, 1 ay önce

Söylediğim gibi. Kadroya geçmeyeceğim diye dilekçe verdiysen kaçıncı yılında oldugunun bir önemi yok. 4. yılına geldiğinde dilekçe verirsen kabul etmiyorlar. Kanun cıktığında önüne o hak geldiyse ve reddettiysen tekrar geçemiyorsun. Kadro almak istiyorsan dava açman gerekiyor.

sunky
Memur
05 Şubat 2025 11:51

Zaten kadro kanunu geldikten sonra kurum 2 dilekçe koydu önümüze. Bir tanesi kadroya geçmek istiyorum diğeri istemiyorum dilekçesiydi. Kadroya geçmemek için zaten o dilekçeyi vermemiz gerekiyordu. Sana gelecek cevap kadro kanun ile geldi, kanun geldiği zaman dilekçe süresinde (2ay) dilekçe vermediğiniz için şuan kanun yürürlükten kalktıgından, kadroya geçemezsiniz diyecekler. İsterseniz yılınız doldugunda deneyebilirsiniz. Tek çözümü dava açmak...

adaySöz1., 1 ay önce

hocam ama farklı olarak,siz geçmeyeceğim diye dilekçe vermisşiniz. o zaman normal

sunky
Memur
10 Şubat 2025 03:45

@ahmetcoskun0201 size daha iyi anlatacaktır durumu. Ahmet bey Kamu Denetciliğine basvurmus durumda bu konu ile alakalı. Sonucunu bekliyoruz.

adaySöz1., 1 ay önce

aşıkzade abbas
Aday Memur
12 Şubat 2025 01:09

ben yaptım.. kadroya geçsem il içi tayin yapamayacaktım, 4 yıllık zorunlu sürenin kalan 2 senesini bulunduğum yerde tamamlamam gerekecekti. onun için herkes kadroya geçerken ben kendi isteğimle sözleşmeli kaldım. il içi tayinle daha iyi bir ilçeye geçerek kadro talep dikekçesi verdim. önce usül hatası yaptığımız için reddedildi. kurumdan kabul edilenlerin dikekçe örneklerini isteyip tekrar yazdık. Kadro talebimiz kabul edildi. diyanet personeliyim. ANCAK, KANUNDA AÇIKÇA BELİRTİLMEDİĞİ İÇİN HER KURUMUN USÜL VE ESASLARI FARKLILIK GÖSTEREBİLİR. BU KONUDA ÇALIŞTIĞINIZ KURUMU İYİ BİKEN İDARECİ VE SENDİKANIZDAN BİLGİ ALMANIZ DAHA SAĞLIKLI ADIM ATMANIZI SAĞLAYACAKTIR. Kolaylıklar dilerim..

sunky
Memur
13 Şubat 2025 02:23

Sizin bu durumunuz emsal gösterilebilir diğer kurumlar için. Kurum kabul etmese bile bu emsale göre yargı kararı ile kadro alınabilir. Bu iyi ve umut verici bir durum diğer arkadaslar için de.

Kadroya geçmek istediğinize dair talep dilekçesi ve diğer belgeleri bize de ulastırırsanız bu durum üzerinden kurumumuza emsal gösterebiliriz.

aşıkzade abbas, 1 ay önce
ben yaptım.. kadroya geçsem il içi tayin yapamayacaktım, 4 yıllık zorunlu sürenin kalan 2 senesini bulunduğum yerde tamamlamam gerekecekti. onun için herkes kadroya geçerken ben kendi isteğimle sözleşmeli kaldım. il içi tayinle daha iyi bir ilçeye geçerek kadro talep dikekçesi verdim. önce usül hatası yaptığımız için reddedildi. kurumdan kabul edilenlerin dikekçe örneklerini isteyip tekrar yazdık. Kadro talebimiz kabul edildi. diyanet personeliyim. ANCAK, KANUNDA AÇIKÇA BELİRTİLMEDİĞİ İÇİN HER KURUMUN USÜL VE ESASLARI FARKLILIK GÖSTEREBİLİR. BU KONUDA ÇALIŞTIĞINIZ KURUMU İYİ BİKEN İDARECİ VE SENDİKANIZDAN BİLGİ ALMANIZ DAHA SAĞLIKLI ADIM ATMANIZI SAĞLAYACAKTIR. Kolaylıklar dilerim..

ahmetcoskun0201
Aday Memur
14 Şubat 2025 12:43

kamu denetçiliği kurumu başvuru süresi içerisinde başvuru yapmadığımdan dolayı kadroya geçiş talebimi red etti. 3+1 sistemi kimsenin umrunda değil anlaşılan ömür boyu süresiz sözleşmeliliğe devam

sunky
Memur
17 Şubat 2025 11:09

Dava açacak mısınız

ahmetcoskun0201, 1 ay önce

kamu denetçiliği kurumu başvuru süresi içerisinde başvuru yapmadığımdan dolayı kadroya geçiş talebimi red etti. 3+1 sistemi kimsenin umrunda değil anlaşılan ömür boyu süresiz sözleşmeliliğe devam

Han1461
Şube Müdürü
23 Şubat 2025 18:13

Bence kadroya geçebilmek için bir 3 yıl beklemeniz gerekecek.
Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi