hocam bir süredir öğretim üyesi kadroları ilan ediliyor. bu da demektir ki yök bu sene taleplere onay vermiş ve ilan süreci başlamış. dün çıkan ilanı düşünürsek yaklaşık 2 ay öncesinden talep yapılmış demektir.
istisnai durumlar hariç yök'ün kadro taleplerini bekletmesi ya da geç cevap vermesi gibi bir durum olmuyor. yök'ün bundan bir çıkarı yok. eğer yök'ten cevap gelmedi vb. bilgiler paylaşıyorlarsa çok çok çok büyük bir ihtimalle henüz talep etmediler ya da çok geç talep ettiler daha 5 hafta olmadı. ben şu ana kadar bu tarz bir bilginin doğru çıktığını hatırlamıyorum. bana da zamanında yökten olumsuz cevap geldi diye rektör bizzat söylemişti ama aslında talebin hiç yapılmadığı ortaya çıktı.
eğer önceki rektörün görev süresi bitmeden talep edilmediyse henüz edilmemiştir. rektör atanmadan hiç kimse kadro talep topunun altına girmez. yeni rektör atanana kadar kadro talepleri askıya alınır. hatta bazen süresinin sonuna yaklaşan rektörler aktif görevdeyken bile talepleri durduruyor.
hocam bir süredir öğretim üyesi kadroları ilan ediliyor. bu da demektir ki yök bu sene taleplere onay vermiş ve ilan süreci başlamış. dün çıkan ilanı düşünürsek yaklaşık 2 ay öncesinden talep yapılmış demektir.
istisnai durumlar hariç yök'ün kadro taleplerini bekletmesi ya da geç cevap vermesi gibi bir durum olmuyor. yök'ün bundan bir çıkarı yok. eğer yök'ten cevap gelmedi vb. bilgiler paylaşıyorlarsa çok çok çok büyük bir ihtimalle henüz talep etmediler ya da çok geç talep ettiler daha 5 hafta olmadı. ben şu ana kadar bu tarz bir bilginin doğru çıktığını hatırlamıyorum. bana da zamanında yökten olumsuz cevap geldi diye rektör bizzat söylemişti ama aslında talebin hiç yapılmadığı ortaya çıktı.
eğer önceki rektörün görev süresi bitmeden talep edilmediyse henüz edilmemiştir. rektör atanmadan hiç kimse kadro talep topunun altına girmez. yeni rektör atanana kadar kadro talepleri askıya alınır. hatta bazen süresinin sonuna yaklaşan rektörler aktif görevdeyken bile talepleri durduruyor.
gecakademisyen , 2 hafta önce
Merhaba arkadaşlar, çalıştığım devlet üniversitesinin yetkili makamları doçentlik kadrosu için bayramdan hemen önce talepte bulunduklarını ama hala YÖKten yanıt alamadıklarını söylüyorlar. Tatilleri falan saymazsak beş haftalık bir süreçten bahsediyoruz. Yök?ün yanıt vermesi bu kadar uzun sürebilir mi?
Durumum şu şekilde: üniversitede birilerinin yaptığı hata sonucunda 2024 Aralık ayında doçentlik kadrosu YÖKten yanlış talep edildi. Beni on gün oyalamaya çalıştıktan sonra ilgili makamlar kadro talebinde hata yapıldığını kabul ettiler. İlk kadro taleplerinde kadronun mutlaka yeniden talep edileceğini belirttiler ama rektörün görev süresi 20 Nisan?da bitti bununla birlikte hala yeni rektör atanmadı. Bu durumda kadro talebi yapılmış olsa bile YÖK bunu onaylar mı? En üst makamdan yök?ün hala yanıt vermediği cevabını aldım. Fakat bunlar beni daha önce de hatalarının üstünü kapatmak için oyalamaya çalıştıklarındansöylediklerine güvenmekte zorlanıyorum.
mart ayı içinde YÖK ten kadro talebinde bulunmuş ve talebine yanıt almış üniversite var mı?
Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar lütfen paylaşın.