Editörler : Pangaea
27 Ocak 2025 12:31

Öğretmenlik Atılma

Memurlar nette şimdi konu başlığı gördüm. 2010 yılında bir yanlış sonucu uyuşturucu bulundurmak suçunda göz altına alinmiştim. Hagb verildi. Bir hüküm almadım. Bu yeni ogretmenlik meslek kanununda mahkum olanların atilacaği yazıyor. Ben zaten 2022de atandım. Düşmüş mahkeme kararını mebe ilettim. Soruşturmadan geçtim. Atilmam değil mi geriye dönük bir şey için? 15 sene geçmiş olayın üzerinden.

berkaydal
Şube Müdürü
27 Ocak 2025 12:33

Almışlar ya zaten niye atsınlar. Atılacak bir şey olsa zaten almazlar.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
27 Ocak 2025 12:35

üstünden ne kadar geçtiği farketmez ama hüküm giymemişsin. 1 yıldan fazla hüküm giyersen atılırsın. Öncesinde hüküm giyersen memurluğa hiç giremezsin. hagb bir hüküm değildir.

Ayrıca mülakat ve güvenlik soruşturması tamamen keyfi yürütülüyor. Sonucunda kaldı geçti den başka birşey soramıyorsun. Hakkını arayamıyorsun. Onlardan geçtiysen sorun yok.

Dionysos1988
Aday Memur
27 Ocak 2025 14:30

Hagb almıştım evet. İlk mülakatta elemislerdi sonra hagb düşme kararını götürdüm Ankara'ya mebe. Diğer mülakatta tam puan verdiler. Bu haberi okudum çok korktum. Böyle bir şey olursa hayatım mahvolur.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
27 Ocak 2025 15:35

O yazıda "mahkum olanlar" denilmektedir. HAGB bir mahkumiyet olmadığından bu madde sizi kapsamaz.

Anayasa Mahkemesi de bu yönde karar vermiştir:

https://www.malikilavuz.com/hukmun-aciklanmasinin-geri-birakilmasinin-disiplin-hukukuna-etkisi/

Dionysos1988, 3 ay önce

Hagb almıştım evet. İlk mülakatta elemislerdi sonra hagb düşme kararını götürdüm Ankara'ya mebe. Diğer mülakatta tam puan verdiler. Bu haberi okudum çok korktum. Böyle bir şey olursa hayatım mahvolur.

abdullahtanis
Aday Memur
27 Ocak 2025 16:34

özel hayatın gizliliği önemli... yaptığı işi olumsuz etkilememek şart tabiki..yıllarca okuyup sınavlar geçip atanmak... ardından görevden alınmak zor... devlet eski hükümlüleri bile kontenjanla kamuya alım yaparken... bir hata suç işlediğinde mahkumiyet kararı alsa cezasını çekse kişiyi şefkatle geri almalıdır... ceza da aslolan ıslah etme düzeltme topluma kazandırmadır.... cezada da adalet merhametle uygulanmalıdır... bu bir görüş bağlayıcı değil katılan olur katılmayan olur...görüşlere saygıyla işe başlamak gerek...

abdullahtanis
Aday Memur
27 Ocak 2025 16:36

her suç için söylenemez tabiki bazı suçlar varki ya idam ya müebbet ceza olmalı...
abdullahtanis, 3 ay önce
özel hayatın gizliliği önemli... yaptığı işi olumsuz etkilememek şart tabiki..yıllarca okuyup sınavlar geçip atanmak... ardından görevden alınmak zor... devlet eski hükümlüleri bile kontenjanla kamuya alım yaparken... bir hata suç işlediğinde mahkumiyet kararı alsa cezasını çekse kişiyi şefkatle geri almalıdır... ceza da aslolan ıslah etme düzeltme topluma kazandırmadır.... cezada da adalet merhametle uygulanmalıdır... bu bir görüş bağlayıcı değil katılan olur katılmayan olur...görüşlere saygıyla işe başlamak gerek...

Dionysos1988
Aday Memur
27 Ocak 2025 18:14

Rahatladım gerçekten.

YUSUF YILDIRIM, 3 ay önce

O yazıda "mahkum olanlar" denilmektedir. HAGB bir mahkumiyet olmadığından bu madde sizi kapsamaz.

Anayasa Mahkemesi de bu yönde karar vermiştir:

https://www.malikilavuz.com/hukmun-aciklanmasinin-geri-birakilmasinin-disiplin-hukukuna-etkisi/

27 Ocak 2025 21:33

Kanunlar geriye dönük uygulanamaz kardeşim. Cümle, kanun çıktıktan sonrasını kastediyor.

Bafra5534
Aday Memur
27 Ocak 2025 23:23

hukuktaki şu ilke ve maddelerden dolayı bir şey olmaz;

Bafra5534
Aday Memur
27 Ocak 2025 23:33

Şu hukuki ilke ve maddelerden dolayı bir şey olmaz: 1) Kanunların geriye yürümezliği ilkesi 2) HAGB'ın bir mahkumiyet sayılmaması 3) ÖMK ve 657 sayılı devlet memurları kanununa göre "disiplin cezasını gerektiren fiil ve davranışların işlenildiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde ceza verme yetkisi zaman aşımına uğrar."

2ven
Kapalı
28 Ocak 2025 08:53

ne evhamlısın ya hiç bir şey olmaz :)

Dionysos1988
Aday Memur
28 Ocak 2025 15:18

Teşekkürler arkadaşlar içim rahatladı çok sağolun.

Yamyamav
Şef
31 Ocak 2025 21:34

Bir şey olmaz da yanlışlıkla uyuşturucu bulundurmak neyin nesi onu anlamadim :)

31 Ocak 2025 22:34

Adam hata yaptığını söylüyor orada.

Yamyamav, 3 ay önce

Bir şey olmaz da yanlışlıkla uyuşturucu bulundurmak neyin nesi onu anlamadim :)

11 Nisan 2025 07:36

Dionysos1988 bende aynı süreçlerden geçiyorum bu süreçte yardımına ihtiyacım var sana özelden gönderdiğim mesaja bakabilir misin hocam ?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
11 Nisan 2025 10:10

rahat ol hocam. siz mahkumiyet almamışsınız. mülakat süresince belki böyle durumlar atanmamaya sebep olabilir ama siz zaten atanmışsınız. kanun yeni çıktı dige endişeleniyorsunuz anladığım kadarı ile ama sizi etkileyecek bir durum yok
16 Nisan 2025 13:32

Hocam hangi süreçten geçiyorsun

altınses, 2 hafta önce

Dionysos1988 bende aynı süreçlerden geçiyorum bu süreçte yardımına ihtiyacım var sana özelden gönderdiğim mesaja bakabilir misin hocam ?

harveySpecterr
Aday Memur
16 Nisan 2025 14:26

neden düşmüş mahkeme kararını ilettiniz öyle bi talep mi oldu sizden detaylı yazarsanız yardımcı olabilirim
Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi