Editörler : E.Kayı Han
27 Ocak 2025 14:48

Yazı işleri müdürlüğüne hangi sitelerden ve nasıl çalıştınız

Bu sene acilirsa ilan ilk defa yazi isleri mudurlugu sinavina gircem, nasil calistiniz, hangi sayfa ya da uygulamalardan çalıştınız, yardimci olursaniz cok sevinirim

delocan
Aday Memur
27 Ocak 2025 15:02

çok sey yazdım yazdım sildim.

AyşeFatmaHayriye95
Aday Memur
27 Ocak 2025 16:26

Ben iyi puan almış biri olarak naçizane birkaç tavsiyede bulunabilirim. Önce Anayasa'dan başlamıştım. Youtu.be'da Hukuk Öğretir sayfasında Av. Murat AKSEL var. Onun ders notlarını mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim. Görevde yükselme sınavı ile ilgili güncel çok fazla kaynak olmadığı için ben Yargı, Data Yayınları ve Hasan BAL'ın kitabını almıştım. Hepsinin çok faydasını gördüm. Her kaynaktan mutlaka bir diğerinde olmayan bir şeyler öğreniyorsunuz. Bol bol soru çözmelisiniz, özellikle çözümlü soruların çözümlerini mutlaka okumalısınız. Not tutarak çalışmak çok etkili, ben kendimce saçma sapan kodlamalar yapıyordum unutmamak için, çok işime yaradı. Size tavsiyem asla sınav ilanının açıklanmasını beklemeyin, şimdiden başlayın. O kadar çok konu var ki sonlara doğru kafanız çorbaya dönüyor ve en iyi bildiklerinizi bile unutuyorsunuz. Son sınavda Türkçe ve Tarih, tamamen bilgiye dayalı olduğu için bu dersleri Youtu.be'da üniversite sınavına hazırlananlara ders anlatan hocalardan dinleyin. Bir konuyu 4-5 ayrı kanaldan dinleyip diğer konuya geçin. Son bir ay kala bol bol tekrar yapıp soru çözmelisiniz. Bu yıl ilan açılacağı için gizliden çalışıp hiç çalışmıyor gibi davranan çok arkadaşım var. Son tavsiyem de sağlam bir torpiliniz yoksa asla bu zorlu yola girmeyin. Onca emeğinizin çöp olması korkunç bir hayal kırıklığı. Başarılar diliyorum.

fleminx
Daire Başkanı
27 Ocak 2025 16:32

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu biraz kişisel bir durum. Kimi izleyerek kimi okuyarak verim alıyor. Kendinizi tanıyorsunuz, en iyi hangi çalışma stili fayda gösteriyorsa o yoldan ilerleyin. Bir tane bile online kurs almadan sadece mevzuattan çalışıp kazanan arkadaşlarım da var tamamen online derslerle ilerleyip kazanan da.

Sadece şunu söyleyebilirim, nereden, ne şekilde çalışırsanız çalışın mevzuatı en az iki kere okuyun. Çünkü bu sınav yorum veya örnek olay sorulan bir sınav değil. Mevzutta ne yazıyorsa kelimesi kelimesine o soruluyor. Konu başlığı ve çeşitliliği çok, o yüzden sık sık tekrar etmekte fayda var.

Soru çözmek önemli ama verimli soru çözmek önemli. Piyasaya çıkan bir dolu kaynak var, emin olun %95'i çöp. Sorumlu olmadığımız yerden soru hazırlayan mı dersin, doğru şıkkı olmayan sorular hazırlayan mı dersin, 5 şıklı sınav için 4 şıklı kitap hazırlayan mı dersin. Reklama gireceği için yazmıyorum ama bir iki tane online soru çözüm sitesi var, onlar bayağı iyiydi. Onun dışında ben data yayınlarının kitabını çok beğenmiştim. İlan gelene kadar online soru çözün ama kitap almayın bana göre. çünkü konu dağılımı değişebiliyor.

Günde 1000 soru çözüp, 800 doğrum var diyeceğinize 100 soru çözün ama yanlış yaptığınız yerleri tekrar ederek, mevzuattan okuyarak çözün. Çok soru çözmek değil doğru soru çözmek kazandırır. TBMM Başkanı kimdir diye soru hazırlayan yayınevleri var, bu kalitedeki sorulardan günde 10.000 soru çözseniz de faydası olmaz.

Çok çalışmak değil süreci doğru yönetmek kazandırır.

özkan2009
Şef
27 Ocak 2025 16:50

Galiba aynı şeyleri düşünüyoruz. :)

delocan, 4 ay önce
çok sey yazdım yazdım sildim.

gulkokusu
Memur
27 Ocak 2025 17:04

haklisiniz ama bu kurumda kac yasa kadar durusmaya cikcaz, ya nasip deyip bir ucundan baslamak istiyorum,
özkan2009, 4 ay önce

Galiba aynı şeyleri düşünüyoruz. :)

gulkokusu
Memur
31 Ocak 2025 01:23

.

teknorator
Genel Müdür
31 Ocak 2025 10:26

sınav ne zaman olur acaba

31 Ocak 2025 16:09

sınav başvuru zamanı ne olur tahmini olan ya da duyumu olan var mı arkadaşlar.

themyth005
Aday Memur
31 Ocak 2025 23:38

bu sınav TR geneli olmadıkça ne adalet sağlanır ne de başka bir şey.

Böyle bir eşitsizlik sınavı olabilirmi aklım almıyo. Ben 82 alıyorum 84 le kapatıyo bizim şehir. başka şehir 70 le mülakata giriliyo.

bunu yapmalarının sebebi tayin vs denildi ancak koy şartı 5 yıl içinde tayin isteyene bas tazminatı ( ama araya referans sokmadan, herkese eşit) .

yani bizim bakanlığın bu sistemi acilen düzeltmesi lazım. Düşünsenize üniversite sınavını il bazlı yapsalar ikamete göre. Ben fark göremiyorum malesef...

Zamansizhesap
Aday Memur
01 Şubat 2025 17:28

Çalışmayla müdür olunuyor vay be :)) sen daha yenisin galiba. Ben çalıştım 91 aldım olamadım öyle soyliyim. 80 alan müdür oldu. Gerisini sen düşün ;)

İdris Cengiz
Aday Memur
02 Şubat 2025 11:52

Ben gyscepte.com üzerinden hazırlanıyorum. Mevzuatı renklendirilmiş, konu anlatımları ve yapay zeka destekli olduğu için Türkçe ve Tarih derslerinde sorularda takılınca yapay zekaya soruyu çözdürebiliyorsunuz. Bu sınavda en önemli kısım mevzuatı çok iyi bilmek ve üzerine de Alan dışı konularda da soru çözebiliyor olmalısınız. Alan konularını herkes yapıyor bir şekilde ama alan dışı konular burada belirleyici oluyor. Güncel olarak hazırlanmış sitelerden ve kitaplardan faydalanabilirsiniz. Ben soruların güncel olması ve soruların tam sınav ayarında olması nedeniyle gyscepte.com üzerinden hazırlanıyorum ve Şuanda çok memnunum. Size de tavsiye ederim. hazırlandığınız kitap ve sitelerin güncel olmasına mutlaka dikkat edin.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
02 Şubat 2025 17:24

Bu sınav sisteminin aksayan yönü sadece TR geneli olmaması mı?

Geçen sınavda eğer yanlış söylemediyse arkadaşlar, Şanlıurfa 60 üstü, 70 altı puanla kapatmıştı. Tam puanı hatırlamıyorum. X ili de 80 puanla kapatmış olduğunda ne oluyor ? 66 puan alanla 80 puan alanın yarıştığı sınav oluyor. Bu sınav yönetmeliğinde değişmesi gereken çooook konu var da, neyse..

themyth005, 4 ay önce

bu sınav TR geneli olmadıkça ne adalet sağlanır ne de başka bir şey.

Böyle bir eşitsizlik sınavı olabilirmi aklım almıyo. Ben 82 alıyorum 84 le kapatıyo bizim şehir. başka şehir 70 le mülakata giriliyo.

bunu yapmalarının sebebi tayin vs denildi ancak koy şartı 5 yıl içinde tayin isteyene bas tazminatı ( ama araya referans sokmadan, herkese eşit) .

yani bizim bakanlığın bu sistemi acilen düzeltmesi lazım. Düşünsenize üniversite sınavını il bazlı yapsalar ikamete göre. Ben fark göremiyorum malesef...

fuat78
Aday Memur
03 Şubat 2025 14:30

Referansa çalış önce, puanı aldın mı zaten gerisi kolay

22 Nisan 2025 00:51

.

ÖMER GNS
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:07

https://www.guncelders.com adresinden üye olarak çalışabilirsin kardeş, güzel bir sitedir.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
24 Nisan 2025 15:18

torpil.adalet.gov.tr

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi