Editörler : Lanet
27 Ocak 2025 20:14

Sözleşme süresinden önce kiracının evden çıkması

Sözleşme bitmesine 5 ay var. Ev aldığım için kiradan çıkıp evime taşınacağım. Ev sahibi sorun çıkarır mı, nasıl bir yol izlemem lazım. Daha önce hiç bu sebeple tazminat davası açan ev sahibine rastladınız mı

slave345
Aday Memur
27 Ocak 2025 21:31

Aynısı benim başıma geldi.Ben sözlesme bitmeden çıkmaya cesaret edemedim

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
18 Şubat 2025 06:08

İyi de; siz kira sözleşmesini keyfinizden fesh etmiyorsunuz. Bu konuyu taşınmaz malikiyle konuşun. Bence taşınmaz maliki sizden sonra daha iyi fiyata taşınmazı kiralama ihtimalini düşünürse kendisi kârlı çıkacaktır.

dehame1990
Aday Memur
27 Şubat 2025 12:02

dikkatli ol , kanunen erken çıkarsan bunun tazminatı var . bunun için ev sahibi ile yazılı olarak birşey talep etmeyeceğine dair sözleşme-tutanak vs yap . en azından whatsapp üzerinden sonradan tazminat talep etmeyeceğine dair yazılı konuşma yap . arşivle.
14 Mart 2025 11:09

daha sonra girecek kiracıya yüksek fiyattan kiralama yapacağı için br zorluk çıkartmayacaktır sanırım

aant07
Aday Memur
14 Mart 2025 21:24

Ev sahibinin işine gelir. Daha yüksek fiyattan kiraya verir

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
15 Mart 2025 19:12

X ilindeki bir taşınmazı kira sözleşmesinden önce tahliye eden kiracının, taşınmazın malikine ödeyeceği kira miktarı ödenmeyen ayların kira miktarı kadar değildir. Bu konu hukuki uyuşmazlık konusu olduğunda detaylar belli olur ama makul süre kavramı vardır. Taşınmaz makinin her dediğini hukuki anlamda mutlak doğru gibi algılamayın. Kesinlikle de hakkınızı aramaktan imtina etmeyin.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi