Editörler : E.Kayı Han
01 Şubat 2025 19:06

12 ay üstü hapis cezası ihraç mı?

Merhaba, karakol ifadesi ve mahkemedeki verdiğimiz ifadeyi çelişkili bulunca iftira suçundan dosya açıldı.

Minimum 1 yıl maksimum 4 yıl hapis cezası veriliyor.

12 ay aldık yarı oranında arttırıldı 18 ay oldu diyelim. Habg olsasa ihraç olurmuyuz?

Neler yapmalıyız. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim teşekkürler

01 Şubat 2025 23:20

Habg olursa ihraç olmazsın.

Unknowq
Memur
02 Şubat 2025 13:13

Merhaba 657 de katalog suçlar var memurluğa engel onlardan 3-5 ay hagb alınsa bile memurluktan ilişik kesiliyor. Birde taksirle 12 ay üzeri alınırsa yazıyor bu kısımdan tam emin olamıyorum kimisi 1 yıl yatarı olması lazım diyor kimisi 12 ay kağıt üzerindeki ceza diyor tam anlamadım ayrıntılı bilgisi olan yazarsa seviniriz... Malesef ki bir darp, cinsel iftirası vs durumunda iş çıkmaza giriyor.

02 Şubat 2025 15:40

hepsinden lehte de aleyhtede emsal var saydıklarından hagb alıp bu sene dönende var. mahkemeler çükünr göre mi karar veriyor araya adam mı giriyor para mı giriyor bilinmiyor ama adamlar marketten almış gibi emsalleri var. yargı kalmamış adli idari kanaat dolu
Unknowq, 3 ay önce

Merhaba 657 de katalog suçlar var memurluğa engel onlardan 3-5 ay hagb alınsa bile memurluktan ilişik kesiliyor. Birde taksirle 12 ay üzeri alınırsa yazıyor bu kısımdan tam emin olamıyorum kimisi 1 yıl yatarı olması lazım diyor kimisi 12 ay kağıt üzerindeki ceza diyor tam anlamadım ayrıntılı bilgisi olan yazarsa seviniriz... Malesef ki bir darp, cinsel iftirası vs durumunda iş çıkmaza giriyor.

02 Şubat 2025 17:24

mesela bi saçmalıktan bahsedeyim yeni oldu. 2 kişi dosya aynı biri 16 günde yd aldı diğeri red aldı neyse yd alan göreve başladı yd alamayan itiraz etti bim buna yd verdi ötekinin ydsini bozdu dosya aynı ha :) sadece birinin adı x birinin adı y. o yüzden yargı artık dayı mevzu yoksa piyango resmen.
Unknowq, 3 ay önce

Unknowq
Memur
04 Şubat 2025 21:19

12 ay üzeri hapis cezası kasten hk. bilgisi olan aydınlatabilir mi? 12 ay mı 24 ay mı ya da 12 ay hapis yatarı mı olması lazım?

04 Şubat 2025 21:39

dayıcım 5 sene altı cezaların yatarı yok. 2 sene altı kalanda olayın sabitse hatta sabit olmasa bile kanaat ile hagb verirler. onun da anayasada hukukta kanunda bir yaptırımı yok normalde. ha takipsizlik ha beraat ha hagb hukıken hepsi aynı kapıya çıkıyor bir fark ile hagb de 5 sene kimseye kış demeyeceksin. idari konulara gelince bir avukat var mustafa özkan o herife bir sürü emsal attım insanlarla paylaş diye dosya nosunu yazmadan paylaşıyor son gönderisine bak o emsali incele hagb ile alakalı danıştay 2024 içtihadı. onu da ben attım ona emsal canavarı oldum sinirlendim altına esas noları ekledim. herif paylaşmıyor. velhasıl yukarda en amiyane tabir ile anlattım ama bak belirtiyorum bu üzerinde yaşadığın devlet-i ali türkiye de kanunda anayasa da tck da yazan yargıtay kararları ile de desteklenmiş şeyler lakin bunu idari mahkemeler ilk dereceler özellikle tecrübesiz olacaklar ki ve güncel değiller hiç güzel kararları çıkmıyor. şehrinden şehrine değişiyor öyle bir durum söz konusu dipsiz kuyu lanet olası. endişe etme. tekrar bir not fetö yani khk olur ise o zaman bambaşka tablo söz konusu o insanlara haksızlık var ceza alan dönmüş takipsizlik alan dönememiş ilginç durumlar.
Unknowq, 3 ay önce

12 ay üzeri hapis cezası kasten hk. bilgisi olan aydınlatabilir mi? 12 ay mı 24 ay mı ya da 12 ay hapis yatarı mı olması lazım?

murat_326
Şube Müdürü
05 Şubat 2025 09:50

Kesin hapiste ihraç

05 Şubat 2025 10:21

12 ay değil 1 yıl ve üstü ceza alırsanız dediğiniz şey olabilir. Ancak Hagb alırsanız ki alırsınız bir sorun olmaz

Aslan9090
Şef
05 Şubat 2025 15:47

Adli oladak 1 yıl 15 gün Hagb kararı almıştım..(Görevi gereği öğrenilmiş sırrın açıklanması)İdari olarak Memurluktan çıkarma ceazsı aldım. Memuriyete iade edildim mahkeme kararı ile.... Ancak son aşamada Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandı ve göreve başlamadı EGM... Bu da böyle bir örnek ;)

skndl
Aday Memur
07 Şubat 2025 22:42

Emniyet personeli için; kasten işlenen suçlarda 1 yıl üzeri HAGB alsan dahi meslekten çıkarılıyor diye biliyorum karar kesinleştikten sonra.

Aslan9090
Şef
08 Şubat 2025 00:39

Adli olarak mı çıkarıyorlar peki? Adli süreç kesinleşti ve 1 yıl üzeri Hagb aldın, Emniyet hangi kanun veya tüzüğe göre çıkartabilir ki ?
skndl, 3 ay önce
Emniyet personeli için; kasten işlenen suçlarda 1 yıl üzeri HAGB alsan dahi meslekten çıkarılıyor diye biliyorum karar kesinleştikten sonra.

azzurri26
Aday Memur
10 Şubat 2025 09:36

Arkadaşlar merhaba, benim de başımda bir hakaret davası var kafada kurmadan duramıyorum. Bir de sizlere danışayım istedim yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim. Maliye'de çalışıyorum, okul gezisine gelen yeğenimiz hakkında tarafımıza bilgi vermeyen ve otelden bizi kovan bir okul idarecisi hakaret dava açmış savcılık şu an dosyanın uzlastirmada olduğunu söyledi, demek ki savcılık kamu görevlisine hakaret olarak görmüyor ( ki suçlamayı da kabul etmiyorum ya neyse). Şimdi basit hakaret suçundan dolayı iddianame düzenlenecek anladığım kadariyla ( uzlaşamassak tabi). Pekala hakim yok bu kamu görevlisi diyerek 1 yıl veya üzeri ceza verir mi ya da adlı para cezası verse hagb kararı memuriyet açısından bir sıkıntı olur mu? Dmk hapis cezasına mahkum olmak diyor, hagb hüküm bile değil deniliyor, benim suç şuan basit hakaret davası gibi ama ben düşünmeden duramıyorum. İşle alakalı da değil disiplin soruşturması geçireyim. Bana bir akıl verirseniz sevinirim.

13 Şubat 2025 22:28

Boşu boşuna gerilmeyin o davadan hiç bir şey çıkmaz. Uzlaşmaya bile gitmeyin. En çok para cezası alırsınız.

azzurri26, 2 ay önce

Arkadaşlar merhaba, benim de başımda bir hakaret davası var kafada kurmadan duramıyorum. Bir de sizlere danışayım istedim yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim. Maliye'de çalışıyorum, okul gezisine gelen yeğenimiz hakkında tarafımıza bilgi vermeyen ve otelden bizi kovan bir okul idarecisi hakaret dava açmış savcılık şu an dosyanın uzlastirmada olduğunu söyledi, demek ki savcılık kamu görevlisine hakaret olarak görmüyor ( ki suçlamayı da kabul etmiyorum ya neyse). Şimdi basit hakaret suçundan dolayı iddianame düzenlenecek anladığım kadariyla ( uzlaşamassak tabi). Pekala hakim yok bu kamu görevlisi diyerek 1 yıl veya üzeri ceza verir mi ya da adlı para cezası verse hagb kararı memuriyet açısından bir sıkıntı olur mu? Dmk hapis cezasına mahkum olmak diyor, hagb hüküm bile değil deniliyor, benim suç şuan basit hakaret davası gibi ama ben düşünmeden duramıyorum. İşle alakalı da değil disiplin soruşturması geçireyim. Bana bir akıl verirseniz sevinirim.

İkra21
Aday Memur
14 Şubat 2025 07:35

3 yıl önce 5816'dan 1 yıl 3 ay hagb aldım. halen aktif bir şekilde kamu görevindeyim.

İkra21
Aday Memur
14 Şubat 2025 07:37

tabi asker ve polis için durum farklı olabilir
İkra21, 2 ay önce
3 yıl önce 5816'dan 1 yıl 3 ay hagb aldım. halen aktif bir şekilde kamu görevindeyim.

Tayfur51
Aday Memur
16 Şubat 2025 14:26

Arkadaşlar bir şey soracağım Nitelikli konut dokunulmazlığı ihlalinden mahkemem devam ediyor Diyelim ki 1 yıl hapis cezası aldım Memur olduğum için ceza yarı oranında artırılıp 1,5 yıla çıkar mı Yani memur olduğumuz için ceza artırımı söz konusu olur mu mahkeme hükmünde

Unknowq
Memur
17 Şubat 2025 23:24

Memur olmanız ceza arttırıcı bir sebep değil bu suçta, ceza indirimi vs mahkemedeki iyi haliniz, önceden sabikaniz yoksa indirime gidilebilir. Ben baktım eğer silahla dediğiniz suç işleniyor ise ceza 1 kat oranında artırılır yazıyor.

Tayfur51, 2 ay önce
Arkadaşlar bir şey soracağım Nitelikli konut dokunulmazlığı ihlalinden mahkemem devam ediyor Diyelim ki 1 yıl hapis cezası aldım Memur olduğum için ceza yarı oranında artırılıp 1,5 yıla çıkar mı Yani memur olduğumuz için ceza artırımı söz konusu olur mu mahkeme hükmünde
17 Şubat 2025 23:46

onu maddenin alt üst sınırı belirler ve dosyata bakan hakim kaçtan açarsa dosyayı ayrıca açmış olması illa ceza alacağın anlamına gelmez yeterli delil bulunmaz belki. ve hagb veriliyor ise idari konuda bir sıkıntı yaratmaz yaratıyor diyenler çıkacaktır illaki ama her telden emsali kararı var. o noktalara umarım gelmez bunlar kurtulursun inşallah. çünkü bu ülkede kanun hukuk kağıtta yazan değil dosyana bakan adama göre değişiyor.
Tayfur51, 2 ay önce

Tayfur51
Aday Memur
17 Şubat 2025 23:50

Teşekkürler bilgileriniz için, inşallah çok sağolun
muallimmm4638, 2 ay önce
onu maddenin alt üst sınırı belirler ve dosyata bakan hakim kaçtan açarsa dosyayı ayrıca açmış olması illa ceza alacağın anlamına gelmez yeterli delil bulunmaz belki. ve hagb veriliyor ise idari konuda bir sıkıntı yaratmaz yaratıyor diyenler çıkacaktır illaki ama her telden emsali kararı var. o noktalara umarım gelmez bunlar kurtulursun inşallah. çünkü bu ülkede kanun hukuk kağıtta yazan değil dosyana bakan adama göre değişiyor.
21 Şubat 2025 10:20

iftira yüz kızartıcı suç kapsamında değildir hagb alırsan ihraç olmazsın çünkü hagb hüküm ifade etmez çünkü ama tabi adli ve idari soruşturma ayrıdır yüz kızartıcı suç olsaydı ihracın istenebilirdi

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi