Editörler : Pangaea
02 Şubat 2025 13:10

Ders programı mobbingi

Merhaba arkadaşlar. Dört yıldır yani dönem bitince dört olacak bir köy okulunda görev yapıyorum. 22 saat dersim var bunca zaman köyde yaşadım işimi iyi yapıyorum elimden ne gelirse fazlasını vermeye çalışıyorum. Bu yıl da merkeze taşındım köyün servisi yok kendi imkanlarımla gidiş yapacağım yakın bir yer de değil. Müdür yardımcısından boş gün dahi istemedim haftada 2 gün nöbet geliyor. En azından 3 gün son iki dersimi boşaltır mısınız dedim. Aksam 5 buçukta işten çıkıyoruz ve hava kararmış oluyor. Ve köyde değil izbe bir yerde araç bekliyorum. Not aldı ilgileneceğim dedi. Fakat dün ders programına bir baktım sanki bilinçli yapılmış her gün iki saat aralara boşluk koymus hiçbir gün erken çıkış yapmamış. Her gün ilk dersten okulda bulunmam lazım okul bitimine kadar. 2 müdür yardımcımız var ikisinin eşleri de her gün erken çıkıyor o biçim program yapılmış. Yeni gelen öğretmenin programı dahi benden iyi. Ne yapabilirim sizce? Bu resmen bilinçli yapılıyor. İlk dönem de aynı şey oldu gidip söyledim haksızlık yapıyorsunuz dedim öyle denk geldi falan dedi ama yine aynı şey. Ben bu programı kabul etmek istemiyorum. Önerileriniz neler?

NidaOgr
Aday Memur
02 Şubat 2025 13:53

Ders programı öğretmene, müdür yardımcısına, müdür yardımcısının eşine göre değil, öğrenciye ve derse göre yapılmalıdır.

Okulunuz tam bir çiftlik gibi olmuş. İki müdür yardımcısı ve ikisinin eşi de aynı okulda. Büyük olasılıkla o iki müdür yardımcısı, eşlerinin dersi bitince eşleriyle birlikte okulu terk edip gidiyorlardır.

Branşınız Fen Bilimleri, Matematik gibi öğrencilerin dikkatini tam vermesi gereken ve son saatlere bırakılmamaıs gereken bir dersse, son saate konmamalı.

Sizin durumunuzda binlerce öğretmen var. Sadece siz değilsiniz. Sorunun çözümü ise, ders programlarının MEB tarafından merkezi bir sistem üzerinden yapılması, MEBBİS, E-Okul ile entegre olmasıdır. Bir öğretmenin dersi 2-3 güne yığılmamalı. Kanuni bir mazereti yoksa, sabahki veya öğleden sonraki dersleri keyfi boşaltılmamalı. Gerekirse ilçe, il ve bakanlık keyfi uygulamalara müdahele edebilmeli.

Son olarak, her okul yıllık 3000 TL civarında ders programını hazırlayan bilgisayar programlarına ve buna benzer bir sürü gereksiz programlara lisans ücreti ödüyor. Sayın Mehmet Şimşek değil, MEB bunu çözmelidir. MEB bu yazılımları kendisi yapıp MEBBİS ve E-Okul a entegre etmelidir.

NidaOgr
Aday Memur
02 Şubat 2025 13:58

Bu konu aşağıdaki başlıkta da tartışılmıştı:

Öğretmene göre ders programı hazırlama saçmalığı

https://forum.memurlar.net/konu/2577325

Balse
Aday Memur
02 Şubat 2025 14:21

Evet arabalarıyla bırakıyorlar yani birlikte çıkıyorlar. Peki ben ne yapabilirim bu durumda? Branşım Türkçe. Kabul etmek istemiyorum bu programı.

NidaOgr, 6 gün önce

Ders programı öğretmene, müdür yardımcısına, müdür yardımcısının eşine göre değil, öğrenciye ve derse göre yapılmalıdır.

Okulunuz tam bir çiftlik gibi olmuş. İki müdür yardımcısı ve ikisinin eşi de aynı okulda. Büyük olasılıkla o iki müdür yardımcısı, eşlerinin dersi bitince eşleriyle birlikte okulu terk edip gidiyorlardır.

Branşınız Fen Bilimleri, Matematik gibi öğrencilerin dikkatini tam vermesi gereken ve son saatlere bırakılmamaıs gereken bir dersse, son saate konmamalı.

Sizin durumunuzda binlerce öğretmen var. Sadece siz değilsiniz. Sorunun çözümü ise, ders programlarının MEB tarafından merkezi bir sistem üzerinden yapılması, MEBBİS, E-Okul ile entegre olmasıdır. Bir öğretmenin dersi 2-3 güne yığılmamalı. Kanuni bir mazereti yoksa, sabahki veya öğleden sonraki dersleri keyfi boşaltılmamalı. Gerekirse ilçe, il ve bakanlık keyfi uygulamalara müdahele edebilmeli.

Son olarak, her okul yıllık 3000 TL civarında ders programını hazırlayan bilgisayar programlarına ve buna benzer bir sürü gereksiz programlara lisans ücreti ödüyor. Sayın Mehmet Şimşek değil, MEB bunu çözmelidir. MEB bu yazılımları kendisi yapıp MEBBİS ve E-Okul a entegre etmelidir.

02 Şubat 2025 15:55

1-Programınuzda 1 gün bolaktılabilir. Yada iki öğleden sonra bolaltılabilşr. Ders sayınız buna müsait.

2- Konuyu müdürle konuşup ve çarsaf listede atan beyan bu iş iddianıza uygunsa gerekşrse cimere yazacağınızı söylersiniz. İş çözülür.

3- Daha faranti bşr ley sendika başkanınuzla görüşün. O bu kadar vasit bşr işi bşr tekefonla hatra binaen çmzecektir. O çözmeyecekse başka sendikaya geçşn hemen

basogret
Aday Memur
02 Şubat 2025 16:17

hem ek ders hazırlama yükünden kurtulunur hem yok kar tatilinde ek ders ödenir mi gece olunca kaç saat ödenir 29 ekimde ödenir dini bayramda ödenmez soruları bitmiş olur ama sadece o değil

okullarda tahtalara kilit sistemi ders programı ek ders hazırlama sürekli işçi vesaire personelin puantajı vesaireye de çok para ödeniyor bunlara meb alternatif sağlamalı

NidaOgr, 6 gün önce

sarmalama
Memur
02 Şubat 2025 18:27

Hocam, öncelikle talebinizi güzelce konuşup tekrar anlatın müdürünüze. Kem küm ederse durumu sendika başkanınızla görüşeceğinizi söyleyerek gidin başkanla konuşun. İdareye, ailevi ve bireysel ihtiyaçlarınızdan dolayı şu şu günler öğleden sonra derslerinizin boş olmasını istediğinizi, çarşaf listeyi incelendiğinizde sözlü olarak talep etmenize rağmen sizin durumunuzun dikkate alınmadığını, diğer öğretmenlerle adaletli paylaşılmış bir ders programı istediğinizi belirten bir dilekçe yazmayı sendika başkanınızla görüşebilirsiniz. Mesela nöbet konusunda idareciler de öğretmenlere muhtaç durumda. Sendika kararı gereği ikinci nöbeti tutmak zorunda değilsiniz gelsin eşleri tutsun madem o nöbeti de. Sene başında bir öğretmen ders programını twittera atmış, diğer öğretmenlerle kendisi arasındaki ayrımcılığı göstermiş ve bu olaydan dolayı bizim il müdürü programları yaparken adaletli davranın demiş okul müdürlerine.

kimininduası
Aday Memur
02 Şubat 2025 19:02

Hahaha bu köy okulu müdürleri neden kendilerini mutlak güç sanıyorlar? Benzer bir durumu arkadaşım yaşadı sıkı durun HAFTADA 5 GÜN nöbet dedi. Arkadaşım sendika başkanı ile görüşüp ilçe milli eğitim müdürüne gittiler ve problemi çözdüler. Tutmayın hocam 1 günden fazla nöbet hiçbir hakkı yok.

basogret
Aday Memur
02 Şubat 2025 19:06

ben birden fazla nöbet tutarım hatta bunu hizmet olarakta görürüm AMA BİZ BİRDEN FAZLA NÖBET TUTARKEN REHBERLİKÇİLERİN TUTMAMASI BENİM ZORUMA GİDİYOR

kimininduası, 6 gün önce

Hahaha bu köy okulu müdürleri neden kendilerini mutlak güç sanıyorlar? Benzer bir durumu arkadaşım yaşadı sıkı durun HAFTADA 5 GÜN nöbet dedi. Arkadaşım sendika başkanı ile görüşüp ilçe milli eğitim müdürüne gittiler ve problemi çözdüler. Tutmayın hocam 1 günden fazla nöbet hiçbir hakkı yok.

ingilizceci78
Aday Memur
02 Şubat 2025 20:35

kanka adama devlet hak vermiş tutma diye evet tutsa öğrencileri gözlemlemiş oluyor ama ihtiyac varken tutması lazım yani öğretmen eksikliği variken

basogret, 6 gün önce

ben birden fazla nöbet tutarım hatta bunu hizmet olarakta görürüm AMA BİZ BİRDEN FAZLA NÖBET TUTARKEN REHBERLİKÇİLERİN TUTMAMASI BENİM ZORUMA GİDİYOR

medip
Daire Başkanı
02 Şubat 2025 22:15

Müdürde nöbet tutmuyor, zorunuza gitmiyor mu ?

basogret, 6 gün önce

basogret
Aday Memur
02 Şubat 2025 23:06

hayır

medip, 6 gün önce

Müdürde nöbet tutmuyor, zorunuza gitmiyor mu ?

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi