Editörler : Pangaea
02 Şubat 2025 21:39

Artırımlı hizmet puanı

Merhabalar,

2013 Yılının Eylül ayında ilk atamam gerçekleşti. Zorunlu görevimi 12/05/2018 tarihinde tamamladım. 12/05/2018 tarihinden önce ve sonrasında çeşitli nedenlerden dolayı (bölge normu, okul normu, okul dönüşümü gibi) norm fazlası olarak 6 defa atamam gerçekleşti. Bu atamalar kendi isteğim dışında gerçekleşen atamalar. Zorunlu hizmetini tamamlayıp ilk yıl %25 ikinci yıl %50 sonraki yıllarda %100 artırımlı puan almam gerekirken İLMEM Bana okul değiştirdiğimden dolayı zorunlu hizmet bölgesinde çalışan öğretmenlere verilen yüzde 50 artırımlı puanı veriyor. Bunu dava konusu yapıp kazananlar var. herhangi bir dava konusu yapmadan bu hakkımı alabilir miyim? Ne yapmalıyım?

murat5535
Genel Müdür
03 Şubat 2025 00:17

Zorunlu hizmetin bitmeden yer değiştirebilirsin ancak bittikten sonra z hizmet okulu da olsa olmaz

fen-25
Şef
03 Şubat 2025 11:02

bana da aynısı oldu.norm fazlası olarak gidince yüzde 100 yerine yüzde 50 verdiler. gitigigim okulun puanı daha çok o yüzden kaybım çok olmadı. eski okulum 18di 36 alacaktım yeni okul 22 puan smdi 33 alıyorum.

zorunlu hizmetiniz bittikten sonra zorunlu hizmet okula giderseniz yüzde 50 artttırımlı alıyorsunuz.bizde herkes alıyor.

affa uğrayanlar hariç.zorunlu hizmet affına uğrayanlar alamaz bu puanı.

dava acan duymadım hocam ama bence haklısınız.sonucta istek dışı tayin olmuşsunuz.

Polat2172
Aday Memur
03 Şubat 2025 11:59

işte ben de neden olmaz diye merak ediyorum. kendi isteğim dışında norm fazlası olarak.

murat5535, 5 gün önce

Zorunlu hizmetin bitmeden yer değiştirebilirsin ancak bittikten sonra z hizmet okulu da olsa olmaz

Polat2172
Aday Memur
03 Şubat 2025 12:02

fen-25, 5 gün önce

bana da aynısı oldu.norm fazlası olarak gidince yüzde 100 yerine yüzde 50 verdiler. gitigigim okulun puanı daha çok o yüzden kaybım çok olmadı. eski okulum 18di 36 alacaktım yeni okul 22 puan smdi 33 alıyorum.

zorunlu hizmetiniz bittikten sonra zorunlu hizmet okula giderseniz yüzde 50 artttırımlı alıyorsunuz.bizde herkes alıyor.

affa uğrayanlar hariç.zorunlu hizmet affına uğrayanlar alamaz bu puanı.

dava acan duymadım hocam ama bence haklısınız.sonucta istek dışı tayin olmuşsunuz.

nare
Şef
03 Şubat 2025 14:08

Geçici maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra atamanız olduğu için artırımlı puanınız düşmüş.

Artırımlı olarak belirlenen hizmet puanları

GEÇİCİ MADDE 8 ? (Ek:RG-19/6/2020-31160)

(1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce hizmet puanları Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrası kapsamında görev yapılan hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak %100 artırılarak belirlenen öğretmenlerin hizmet puanlarının, aynı eğitim kurumunda göreve devam edildiği sürece %100 artırımlı olarak belirlenmesine devam edilir. Bunlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve sonraki bir tarihte yer değiştirme suretiyle zorunlu hizmet alanlarındaki farklı eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrası kapsamında görev yapılan hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için %50 artırılarak belirlenir.

majesteleri7
Daire Başkanı
03 Şubat 2025 14:33

Bu ne ki bi de dağda taşta çalışıp sen görevlendirmesin diye ek puan alamayanlar var.zorunlu hizmet yerinde çalışacakmışsın ama kadron orda olacakmış orda görevlendirme olduğun için aynı yolu çeksen de aynı işi yapsan da alamazmışsın.ne güzel iş değil mi?ders tamamlama değil bak full zorunlu hizmet yerinde görevlendirme çalışma.

fen-25
Şef
03 Şubat 2025 19:18

ben aldım görevlendirme calısınca.kendi okulumda 36 alacaktım,görevlendirme okulda 40 puan aldım.yuzde 100 arttırımlı aldım hocam yıl 2020-2021. istanbul pendik.

majesteleri7, 5 gün önce

Bu ne ki bi de dağda taşta çalışıp sen görevlendirmesin diye ek puan alamayanlar var.zorunlu hizmet yerinde çalışacakmışsın ama kadron orda olacakmış orda görevlendirme olduğun için aynı yolu çeksen de aynı işi yapsan da alamazmışsın.ne güzel iş değil mi?ders tamamlama değil bak full zorunlu hizmet yerinde görevlendirme çalışma.

Polat2172
Aday Memur
04 Şubat 2025 00:51

çalıştığım okullardan birinde okul imam hatibe dönüştürüldü. bazı norm fazlası öğretmenler yine aynı okula atandı. şimdi okul aynı öğrenci aynı herşey aynı ama okulun adı değişti diye okul mu değiştirmiş olduk. ben kendi isteğimle okul değiştirmiş değilim. geçici bir bir madde ile herkesi normal okul değiştirmiş gibi sayıp hak kaybına neden olmasına anlam veremiyorum.

nare, 5 gün önce

Geçici maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra atamanız olduğu için artırımlı puanınız düşmüş.

Artırımlı olarak belirlenen hizmet puanları

GEÇİCİ MADDE 8 ? (Ek:RG-19/6/2020-31160)

(1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce hizmet puanları Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrası kapsamında görev yapılan hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak %100 artırılarak belirlenen öğretmenlerin hizmet puanlarının, aynı eğitim kurumunda göreve devam edildiği sürece %100 artırımlı olarak belirlenmesine devam edilir. Bunlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve sonraki bir tarihte yer değiştirme suretiyle zorunlu hizmet alanlarındaki farklı eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrası kapsamında görev yapılan hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için %50 artırılarak belirlenir.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi