Editörler : ayşegül bgm
03 Şubat 2025 22:08

Önlisans memurken lisansa tamamlamak boş iş mi?

Önlisans mezunu tıbbi sekreterim iki yıldır devletteyim. Lisansa tamamlıyorum siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü okuyorum.

Çevremde kimisi boşuna okuyorsun maaşına katkısı olmaz dereceni etkiler bazıları dereceni dahi etkilemek diyor kafam karıştı. Gerçekten boşa mı okuyorum hiçbir işe yaramıyor mu?

dvtclk
Memur
03 Şubat 2025 23:21

sağlık hizmetleri sınıfına mensup personelin kendi branşıyla ilgili bölümler üst öğrenim sayılıp hem derece kademe hem de emekliliğe etki eder. tıbbi sekreterlik sağlık hizmeti sınıfına giriyor mu bilmiyorum ama giriyosa bile okuduğunuz bölüm yök tarafından sağlıkla ilgili üst öğrenim sayılmıyor bu durumda hiç bir faydası olmaz size

mehmetzaza
Aday Memur
04 Şubat 2025 10:25

Hocam bende Tıbbi sekreter olarak görev yapıyorum. Üst öğrenimde yaptım. Öncelikle Tıbbi sekreterlik sağlık hizmetleri sınıfında(SHS) yer alır. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü bitirdiğinde bir kademe atlarsın yani çok faydası olması örnek olarak 8/2 isen 8/3 olursun. Maaş olarak da sadece 20 tl-40 tl gibi bir artış olur çünkü üst örenim olarak sayılmıyor. Sağlık bakanlığı tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü üst öğrenim olarak saydığı tek bölüm sağlık yönetimi bölümüdür. Sağlık yönetimi bölümü lisans bitirdiğin zaman derece kademen direkt olarak olarak örnek vermek gerekirse 8/3 ten 7/3 e düşer yani bir dik derece düşer ve maaşında da yaklaşık 2000 tl gibi artış olur. DGS'ye girip sağlık yönetimi bölümünü okumanı tavsiye ediyorum.

OliviaO
Aday Memur
04 Şubat 2025 11:14

Hay allah ya kamu yönetiminde de iki dersim kalmıştı mezun olmak için. Lisansı açıktan tamamlayıp tekrar lisans sağlık yönetimi okusam olur mu sizce?

dvtclk, 4 gün önce
sağlık hizmetleri sınıfına mensup personelin kendi branşıyla ilgili bölümler üst öğrenim sayılıp hem derece kademe hem de emekliliğe etki eder. tıbbi sekreterlik sağlık hizmeti sınıfına giriyor mu bilmiyorum ama giriyosa bile okuduğunuz bölüm yök tarafından sağlıkla ilgili üst öğrenim sayılmıyor bu durumda hiç bir faydası olmaz size

OliviaO
Aday Memur
04 Şubat 2025 11:18

Hay allah ya kamu yönetiminde de iki dersim kalmıştı mezun olmak için. Lisansı açıktan tamamlayıp tekrar lisans sağlık yönetimi okusam olur mu sizce? Yoksa yüksek lisansta mı sağlık yönetimine geçmeliyim

dvtclk, 4 gün önce

dvtclk
Memur
04 Şubat 2025 12:47

ben de zamanında sizinle birebir aynı durumu yaşadım kamu yönetimi bitirdim ne derece kademeye ne de maaşa hiçbir etkisi olmadı. Sonra o dönem üst öğrenim sayılan iş sağlığı ve güvenliği yazdım ben okurken onu da üst öğrenim kapsamından çıkardılar boşu boşuna okumuş oldum. En son sağlık yönetimi yazdım daha geçtiğimiz ay mezun oldum anca derece kademe güncellendi. Yök'ün yayınladığı üst öğrenim sayılan bölümler tablosunu bulabilirsiniz internetten bence vakit kaybetmeden o bölümlerden birini bitirmek en mantıklısı
OliviaO, 3 gün önce

Hay allah ya kamu yönetiminde de iki dersim kalmıştı mezun olmak için. Lisansı açıktan tamamlayıp tekrar lisans sağlık yönetimi okusam olur mu sizce? Yoksa yüksek lisansta mı sağlık yönetimine geçmeliyim

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi