Editörler : crops35
04 Şubat 2025 00:02

Askerlik ve atama hk.

Merhaba arkadaşlar benim askerlik tecilim 2025 temmuz ayında bitiyor ve artık tecil hakkım yok.Yani 2025/1 tercihlerinde benim askerlik böyle bir durumda olacak.Benimde şöyle bir planım var.Ben haziran ayında tecili bozup bedelli başvuracağım bedelli parasını ödeyeceğim.Bunda sonrası benim bildiğim kadarıyla askerliğim 2025 31 aralık tarihine kadar tecilli olacak ve 2026 sınıflandırmayla hangi ayda gideceğim belli olacak.Mantık olarakta askerlikle bir ilişkiyim olmayacak ve merkezi atamada atanmam durumunda belgeyi teslim edebileceğim.

Bunları kendi araştırmalarım sonucunda öğrendim ama bir yerden teyit edemedim.Gerçekten başından böyle birşey geçmiş yada kulaktan duyma değilde resmi bir kaynaktan duymuş biri cevap verip teyit ederse çok yardımcı olur şimdiden teşekkür ederim

Dybkr
Aday Memur
04 Şubat 2025 08:30

Hiç birşey anlamadım valla yorum yapicaktim ama

HaritaMühendis
Aday Memur
04 Şubat 2025 09:31

Hocam askerlikteyken kazanılan hiçbir hak yanmaz saklı kalır. Şöyle örnek vereyim. Sen 12 ay askerlik yapacak olsan ve askerliğinin 1. ayında atansan bile atandığın kurum 11 ay bekleyip askerliğin bittikten sonra seni göreve başlatmak zorunda. Bildiğim kadarıyla atandığın kuruma yazı yazıyorsun, şu anda askerlik görevimi yaptığımdan dolayı atamamın askerlik bitiminde yapılması gibisinden bir yazı ve atandığın kurum da bu yazıyı kabul etmek ve atamanı askerliğin bittikten sonra yapmak zorunda. Çünkü sen burada keyfi bir şekilde atamanın ertelenmesini istemiyorsun devletin sana mecbur kıldığı askerlik görevini yapıyorsun. Karşılığında da devlet senin hak kaybına uğramana engel oluyor.

ekvador
Aday Memur
04 Şubat 2025 13:31

HaritaMühendisi?i gerekli açıklamayı yapmış. Başvuru anında Askerlikle ilişiği olmamak lazım yazar genelde. Burada kastedilen: yapmış olmak, Muaf olmak ve erteli (tecilli) olmak. Siz başvuru zamanında tecilli olacağınız için herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi