Editörler : E.Kayı Han
04 Şubat 2025 11:55

Hukuki yardım görüş!

Şahsım adına sosyal medya paylaşımı sebebiyle ihbar yapılıp idari soruşturma açıldı

Kademe kınama ve sürgün aldım

Hepsini kazandım.

Kurum adli mercilere ihbarda bulunmuştu kamu davası açıldı ve beraat aldım ( suç unsuru yok dendi ve şahitlerim böle bir paylaşım yapmadığım ile alakalı tanıklık yaptılar )

Bende idari soruşturma evresinde bu paylaşımların şahsımla alakalı olmadığını söyleyip bende bunu kimin yaptığını bilmediğim için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum savcılık daimi arama kararı vermişti.

Şahsımı şikayet edenlerin asılsız ihbar edenlerin kim olduğunu idari davalarda kurumun cevap dilekçesindeki soruşturma evraklarından öğrendim.

Şimdi soru şu bu asılsız ihbarda bulunanlar yüzünden sürgün davasını kazanmış olmama rağmen eski yerimde başlatıp başka yere almak istiyorlar ben buna kabulümm de bu asılsız iihbarda bulunan kişiler hakkında daimi arama kararını kaldırabilir miyim yoksa direkt bu kişiler hakkında suç duyurusunda mı bulunabilir miyim?

Masum bir kişi hakkında herhangi bir idari yaptırım uygulanması sonucu isnat oluşturup iftira suçunu oluşturur diyerekten.

04 Şubat 2025 14:06

bilgim yok fikrim var. aç onlara iftira davası hatta oluyor ise tazminatta aç. böyle adileri de aynı akıbetler bulsun

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
04 Şubat 2025 14:35

Açacam da görüş topluyorum.... avukatlar bile boş ben kadar bilgisi yok çoğunun

muallimmm4638, 3 gün önce
bilgim yok fikrim var. aç onlara iftira davası hatta oluyor ise tazminatta aç. böyle adileri de aynı akıbetler bulsun
04 Şubat 2025 15:11

valla öyle şu platformadaki adamlae adli idari kurt olduk. geçen biryle konuşuyorum yok öyle değil diyordu baktk evet öyleymiş diye benim dediğime geldi. ünvan işte hakimlerde öyle bilseler her yerde farklı krar çıkmaz
Asgariucretlimemur2, 3 gün önce

Açacam da görüş topluyorum.... avukatlar bile boş ben kadar bilgisi yok çoğunun

04 Şubat 2025 15:19

maddi manevi tazminat davası aç. öyle iftira atıp kimse kurtulamaz.

r.diyojen
Genel Müdür
04 Şubat 2025 15:53

Hangi bentten beraat aldınız ?

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
04 Şubat 2025 16:05

Detaya girmeden suçun unsurları oluşmamış dedi beraat ettim 216/ 1 den ama gerekçeli karar da yapmadığıma dair 8 adet tanık beyanı var.

Siber raporu var tespit yapılamayacağı şeklinde

Amaç soruşturma açıldı cezalar alındı

Bozuldu döndüm ama aynı yere veremem dedi sonuç itibariyle

Lehe tanıklar varken yapıp yapmadığıma dair br görüş yok istersen beraat kararını özelden atabilirim

r.diyojen, 3 gün önce

05 Şubat 2025 15:41

beraatin benti çok mu önemli?
r.diyojen, 3 gün önce

r.diyojen
Genel Müdür
05 Şubat 2025 15:44

senin gibi bir cahilin anlayamayacağı kadar önemli ve ben senin gibi bir cahile bunu izah etmeyeceğim.

muallimmm4638, 2 gün önce

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
06 Şubat 2025 11:19

Avukata sor dedi.

Bir de bası kimlik bilgileri açıkca (kararı attığım için) güvendik yolladık akıl aldık

O konu dışında bilgisi yok

muallimmm4638, 2 gün önce

r.diyojen
Genel Müdür
07 Şubat 2025 08:39

Biraz saksıyı çalıştırıp kendime şu soruyu soruyorum. Eğer tüm beraatler birbirine eşitse kanun koyucu neden bentler halinde ayırmış ve yargı makamı bunu kararda yazıyor?

Hakkında verilen kararın hangi maddeden verildiğini anlamayan birisi aklınca bilgimle alay ediyor.

O kadar tekdüze bir insan ki ona yaptığımı iyiliğin bile farkında değil, suç işlemiş ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayarak işlemeye de devam ediyor. Bu kafayla devam ederse memurluğu çok uzun sürmeyecektir. Dikkat et diye uyarıyoruz, o istediği cevabı alamadığı için bana saldırıyor.

Dosyayı görmeden kimse peşin konuşamaz, hiç bir zaman olay tarafın anlattığı gibi değildir, herkes kendini haklı göstermek için yalan söyler. Onlarınkini kesin değil ama onun yaptığı kesin suç oluşturuyor.

Ayrıca kimse bedava danışmanlık yapmak zorunda değil. Herkes gidecek, avukata para ödeyecek, danışmanlık alacak.

Ben ona DM at demedim, kararı gönder demedim, tutuşan her insanın yaptığı gibi ısrarlı şekilde mesaj attı, engelledim. Kuyruk acısı bundan...

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi