Editörler : Pangaea

bilginlik
Şube Müdürü
14 Mart 2025 16:28

MEB de her isteyen şartları tutsa da sayman olamıyor maalesef Sen istersen ağzınla kuş tut torpilin yoksa boşuna. Torpili olan hiç GYS sınavına bile girmeden sayman oldu . 16-17 yıl sonra bakanlık haksız atamalara gelen tepkilere istinaden göstermelik bir sınav açtı. Halbuki boş kadro bırakmamış daha önceden hepsini akepe yandaşları ile torpilli olanları ile gizlice sınavsız doldurmuştu. Bu olanları medyada şurda burda yayınlanınca tepkiler nedeniyle 2023 te göstermelik sayman GYS açtı. 2023 yılına kadar yaklaşık 350 Kişi sınavsız torpille sayman atandıktan sonra bakanlık en zor bir GYS yaptı bu en zor sınav ile atama yapılacak sayman kontenjan sayısı ise 57 kişi idi. Demem o ki her isteyen şube müdürü veya sayman olamaz artık. Torpiline bakar.

yas1978, 1 hafta önce

duyduğum kadarıyla şube müdürü kadar maaşları varmış öyle saymanlık deyip geçmeyin yalnız iktisat işletme maliye ekonomi vb gibi 4 yıllık diploma olması lazımmış..g.y ve ünvan değişikliği yönetmeliği ve klavuzlarda hangi diploma sahiplerinin hangi ünvanlara başvuracağı yazıyor..googleden rahat bu belgelere ulaşabilirsiniz..

crabnet355
Müsteşar
15 Mart 2025 18:19

ilçe memlerde memurluk şeflik düşünülebilir.. Öğretmenlikten soğuyanlar için güzel çözüm.

Orkannpro
Aday Memur
16 Mart 2025 13:01

Hocalarım bende kitte düz memurluk yapıyorum fakat bilişim ögretmenliğine geçmeyi düşünüyorum. Bir kaçyanıt önce hocamında dedigi gibi memur olarak 8.5 çalışmaktansa 40 saat branş öğretmeni olarak 15 saat maaş karşılığı çalışarak 10 bin tl aşagı maaş alarak çalışmayı düşünüyorum tabi çok kararsızım yorum ve tavsiyeleriniz nelerdir :)

yesman2
Kapalı
16 Mart 2025 20:44

15 saat gireceğinizin bir garantisi yok. Mesela ben öğretmen yok diye zorla 28 saat giriyorum.

Orkannpro, 2 gün önce

Hocalarım bende kitte düz memurluk yapıyorum fakat bilişim ögretmenliğine geçmeyi düşünüyorum. Bir kaçyanıt önce hocamında dedigi gibi memur olarak 8.5 çalışmaktansa 40 saat branş öğretmeni olarak 15 saat maaş karşılığı çalışarak 10 bin tl aşagı maaş alarak çalışmayı düşünüyorum tabi çok kararsızım yorum ve tavsiyeleriniz nelerdir :)

Orkannpro
Aday Memur
16 Mart 2025 20:52

Yok evet hocam dediginiz dogru fakat ben 15saat derken maaş karşılığı o kadar saat olarak söyledim tabi üstüde olur olabilir okul durumu vs ektiler ama memur mecburi altı üstü yok 40 saat çalışıyor

yesman2, 2 gün önce

15 saat gireceğinizin bir garantisi yok. Mesela ben öğretmen yok diye zorla 28 saat giriyorum.

Havva0
Aday Memur
17 Mart 2025 01:23

Sizin branşınız için çok mantıklı seçim. Bilişim öğretmenliği kesinlikle diğer branşlara göre çok daha rahat. Başlığı açan benim fakat branşım bilişim olsaydı ve halihazırda garanti mesleğim olsa kesinlikle öğretmenliğe uğraşırdım.

Orkannpro, 2 gün önce

Yok evet hocam dediginiz dogru fakat ben 15saat derken maaş karşılığı o kadar saat olarak söyledim tabi üstüde olur olabilir okul durumu vs ektiler ama memur mecburi altı üstü yok 40 saat çalışıyor

gülmar
Aday Memur
17 Mart 2025 09:26

Memur olanlar akademiyi göze alıp öğretmenliğe geçer misiniz?

Havva0
Aday Memur
17 Mart 2025 14:15

Akademi, memurluktan öğretmenliğe geçişi tıkama noktasına getirecek bir uygulama. Belli başlı branşlar için anca çekilir dert

gülmar, Dün

egop0
Aday Memur
17 Mart 2025 15:59

Bununla ilgili net olarak açıklayıcı bir düzenleme şart. Devlet memuru akademiye hak kazanınca memuriyeti sona mı erecek, maaşı tamamen kesilecek mi kafalarda soru işareti olarak kaldı.

gülmar, Dün

Toplam 129 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi