Editörler : Pangaea
05 Şubat 2025 07:25

Hemşire-Öğretmen Eş Durumu
Ben İstanbulda hemşireyim 3 yılım martın 7sinde doluyor. Eşim öğretmen sözleşmeli 1 yıllık, hatayda görev yapıyor. 1E den 2A ya eş durumu istemiş olacağım ama onun 3 yılı dolsun istanbula gelsin diye eş durumuna red gelir mi? Bir de mart maaşını alıp mı dilekçe vermem lazım yoksa 3 yılın süre olarak dolması yeterli midir?

m.r_f
Memur
05 Şubat 2025 08:46

Merhaba. 3 Yılı dolsun İstanbula gelsin vs söz konusu olmaz, siz tayin talebinde bulunun.

Maaş almış olmanız veya olmamanız önemli değil, o konu tayin talebiniz onaylandıktan sonra düşünülecek bir konu. Ayılış aşamasında genelde ayın 16 sı daha uygundur, mutemetleri ve sizi zora sokmaması açısından.

Ama şu var; sözleşmeli öğretmenin mazeret tayini hakkı olmadığından emin misiniz? O konuya hakim değilim, bilen arkadaşlar yeşillendirsin lütfen.

tumu05
Aday Memur
05 Şubat 2025 08:48

Sözleşmeli öğretmenler 3 yılını doldurmadan eş durumu yapamıyor eğer diğer eşte öğretmense 1 yılını doldurması lazım diye biliyorum.
m.r_f, 2 gün önce

Merhaba. 3 Yılı dolsun İstanbula gelsin vs söz konusu olmaz, siz tayin talebinde bulunun.

Maaş almış olmanız veya olmamanız önemli değil, o konu tayin talebiniz onaylandıktan sonra düşünülecek bir konu. Ayılış aşamasında genelde ayın 16 sı daha uygundur, mutemetleri ve sizi zora sokmaması açısından.

Ama şu var; sözleşmeli öğretmenin mazeret tayini hakkı olmadığından emin misiniz? O konuya hakim değilim, bilen arkadaşlar yeşillendirsin lütfen.

m.r_f
Memur
05 Şubat 2025 09:07

O zaman tayin dilekçenizi verip kahvenizi içebilirsiniz. Dilekçeye ek olarak eşinizden alacağınız görev yerini gösterir belgeyi eklemeyi unutmayın.

tumu05, 2 gün önce
Sözleşmeli öğretmenler 3 yılını doldurmadan eş durumu yapamıyor eğer diğer eşte öğretmense 1 yılını doldurması lazım diye biliyorum.

tumu05
Aday Memur
05 Şubat 2025 09:08

teşekkür ederim
m.r_f, 2 gün önce

O zaman tayin dilekçenizi verip kahvenizi içebilirsiniz. Dilekçeye ek olarak eşinizden alacağınız görev yerini gösterir belgeyi eklemeyi unutmayın.

Tayınci
Aday Memur
06 Şubat 2025 11:47

Bilginiz varsa cevaplayabilir misiniz, eşim öğretmen ben sağlıkçıyım ikimizde istanbuldayız eşim haziranda il disi tayin olacak. benim 3. Yilim doldu eş tayini talebinde bulunacagım 1 c 'den 1 b'ye. Koordinasyon saglaniyormuş saglik bakanligiyla Meb arasında öğretmeni geri gönderme durumu olur mu Meb'in hiç örneği var mı acaba

tumu05, 2 gün önce

m.r_f
Memur
06 Şubat 2025 11:54

Doğmamış çocuğa don biçilmez. Önce eşiniz tayin olsun, sonra bunu düşünün.

Konuya dönecek olursak; Milli Eğitim Bakanlığı öğretmeni kendi talebi olmadan eş durumu sebebiyle başka bir ile/ilçeye göndermez. Sağlık bakanlığı sizin tayin başvurunuzu kabul etmeyebilir, buna bir şey diyemem. Ancak Sağlık bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığına bu şekilde bir talepte bulunması söz konusu olamaz.

Tayınci, Dün

Bilginiz varsa cevaplayabilir misiniz, eşim öğretmen ben sağlıkçıyım ikimizde istanbuldayız eşim haziranda il disi tayin olacak. benim 3. Yilim doldu eş tayini talebinde bulunacagım 1 c 'den 1 b'ye. Koordinasyon saglaniyormuş saglik bakanligiyla Meb arasında öğretmeni geri gönderme durumu olur mu Meb'in hiç örneği var mı acaba

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi