Editörler : Pangaea
05 Şubat 2025 07:25

Hemşire-Öğretmen Eş Durumu
Ben İstanbulda hemşireyim 3 yılım martın 7sinde doluyor. Eşim öğretmen sözleşmeli 1 yıllık, hatayda görev yapıyor. 1E den 2A ya eş durumu istemiş olacağım ama onun 3 yılı dolsun istanbula gelsin diye eş durumuna red gelir mi? Bir de mart maaşını alıp mı dilekçe vermem lazım yoksa 3 yılın süre olarak dolması yeterli midir?

m.r_f
Şef
05 Şubat 2025 08:46

Merhaba. 3 Yılı dolsun İstanbula gelsin vs söz konusu olmaz, siz tayin talebinde bulunun.

Maaş almış olmanız veya olmamanız önemli değil, o konu tayin talebiniz onaylandıktan sonra düşünülecek bir konu. Ayılış aşamasında genelde ayın 16 sı daha uygundur, mutemetleri ve sizi zora sokmaması açısından.

Ama şu var; sözleşmeli öğretmenin mazeret tayini hakkı olmadığından emin misiniz? O konuya hakim değilim, bilen arkadaşlar yeşillendirsin lütfen.

tumu05
Aday Memur
05 Şubat 2025 08:48

Sözleşmeli öğretmenler 3 yılını doldurmadan eş durumu yapamıyor eğer diğer eşte öğretmense 1 yılını doldurması lazım diye biliyorum.
m.r_f, 2 ay önce

Merhaba. 3 Yılı dolsun İstanbula gelsin vs söz konusu olmaz, siz tayin talebinde bulunun.

Maaş almış olmanız veya olmamanız önemli değil, o konu tayin talebiniz onaylandıktan sonra düşünülecek bir konu. Ayılış aşamasında genelde ayın 16 sı daha uygundur, mutemetleri ve sizi zora sokmaması açısından.

Ama şu var; sözleşmeli öğretmenin mazeret tayini hakkı olmadığından emin misiniz? O konuya hakim değilim, bilen arkadaşlar yeşillendirsin lütfen.

m.r_f
Şef
05 Şubat 2025 09:07

O zaman tayin dilekçenizi verip kahvenizi içebilirsiniz. Dilekçeye ek olarak eşinizden alacağınız görev yerini gösterir belgeyi eklemeyi unutmayın.

tumu05, 2 ay önce
Sözleşmeli öğretmenler 3 yılını doldurmadan eş durumu yapamıyor eğer diğer eşte öğretmense 1 yılını doldurması lazım diye biliyorum.

tumu05
Aday Memur
05 Şubat 2025 09:08

teşekkür ederim
m.r_f, 2 ay önce

O zaman tayin dilekçenizi verip kahvenizi içebilirsiniz. Dilekçeye ek olarak eşinizden alacağınız görev yerini gösterir belgeyi eklemeyi unutmayın.

Tayınci
Aday Memur
06 Şubat 2025 11:47

Bilginiz varsa cevaplayabilir misiniz, eşim öğretmen ben sağlıkçıyım ikimizde istanbuldayız eşim haziranda il disi tayin olacak. benim 3. Yilim doldu eş tayini talebinde bulunacagım 1 c 'den 1 b'ye. Koordinasyon saglaniyormuş saglik bakanligiyla Meb arasında öğretmeni geri gönderme durumu olur mu Meb'in hiç örneği var mı acaba

tumu05, 2 ay önce

m.r_f
Şef
06 Şubat 2025 11:54

Doğmamış çocuğa don biçilmez. Önce eşiniz tayin olsun, sonra bunu düşünün.

Konuya dönecek olursak; Milli Eğitim Bakanlığı öğretmeni kendi talebi olmadan eş durumu sebebiyle başka bir ile/ilçeye göndermez. Sağlık bakanlığı sizin tayin başvurunuzu kabul etmeyebilir, buna bir şey diyemem. Ancak Sağlık bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığına bu şekilde bir talepte bulunması söz konusu olamaz.

Tayınci, 2 ay önce

Bilginiz varsa cevaplayabilir misiniz, eşim öğretmen ben sağlıkçıyım ikimizde istanbuldayız eşim haziranda il disi tayin olacak. benim 3. Yilim doldu eş tayini talebinde bulunacagım 1 c 'den 1 b'ye. Koordinasyon saglaniyormuş saglik bakanligiyla Meb arasında öğretmeni geri gönderme durumu olur mu Meb'in hiç örneği var mı acaba

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi