Editörler : crops35
05 Şubat 2025 11:29

Engelli memur süresiz geçici görevlendirme

Merhaba. %96 ortopedik engelliyim. 3 yıldır çalıştığım kurumum evime uzak gidiş geliş iki saati buluyor. Bu durum beni çok yormaya başladı. Tedavimde aksıyor. Özellikle kış aylarında daha da zor oluyor. Benim gibi engelli başka ilde yer alan arkadaşım müdürü ile görüşüp evinin yakınındaki okula süresiz geçici görevlendirme ile göreve başlamış. Valilik oluru ile bu kadar alınmış. Kadrosu atandığı kurumda ancak çalıştığı yer değişmiş. Bu tarz bir duruma başvursam sonuç alır mıyım?

sınavdansonra
Daire Başkanı
05 Şubat 2025 18:30

16/08/2014 tarihli ve 29090 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 25/06/1983 tarihli ve 18088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik'e ek 3 üncü madde eklenmiş olup, "Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği" başlıklı söz konusu maddede, "İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun görevlendirilme dahi yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır

sınavdansonra
Daire Başkanı
05 Şubat 2025 18:32

6.08.2014 tarihli Resmi Gazete?nin Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin Madde 11 Engel Durumuna Bağlı Yer Değişikliği Ek Madde 3 son paragrafında yer alan ?Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilemez? isteği dışında resen yapılan yer değiştirmelerde memur yer değiştirmenin iptali için dava açarsa kazanma olasılığı çok yüksektir.

brtblgc
Aday Memur
06 Şubat 2025 08:30

Hocam ben anlamadım :) yer değiştirme şansım var mı yok mu :)

sınavdansonra, 2 gün önce

6.08.2014 tarihli Resmi Gazete?nin Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin Madde 11 Engel Durumuna Bağlı Yer Değişikliği Ek Madde 3 son paragrafında yer alan ?Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilemez? isteği dışında resen yapılan yer değiştirmelerde memur yer değiştirmenin iptali için dava açarsa kazanma olasılığı çok yüksektir.

sınavdansonra
Daire Başkanı
06 Şubat 2025 11:43

Ben sizi isteğiniz dışında başka yere görevlendirdiler sandım. Talep edebilirsiniz. Bu maddeleri ekleyip talep edin değerlendirirler.

brtblgc
Aday Memur
06 Şubat 2025 15:25

Kurum uzak, yol yorucu. Hastalığım ağır. Kimisi adam bulmadan zor diyor. İyice bunaldım gerçekten.

sınavdansonra, Dün

Ben sizi isteğiniz dışında başka yere görevlendirdiler sandım. Talep edebilirsiniz. Bu maddeleri ekleyip talep edin değerlendirirler.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi