Editörler : crops35
05 Şubat 2025 12:52

KİT kurumdan KİT'e geçişte 3yıl şartı

Merhaba. Benim için çok önemli bi sorum var

TCDD den DHMİ ye aynı diploma farklı ünvanla geçerken 3 yıl şartına takılıyor muyuz ? Şöyle bir bilgi var ama yorumlayamadım.

"Kurumsal alım yöntemiyle teşebbüslerde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar, mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak girilen kadrolar, bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar, bu sınırlamanın dışında olacak."

Mavi.Ufuklar
Memur
05 Şubat 2025 13:23

TCDD'de hangi unvan ile çalışıyorsun, DHMİ'de hangi unvana geçmek istiyorsun. Önce onu bir yaz bakalım. İnsanlar sana yardımcı olabilsin.

onusesref
Aday Memur
05 Şubat 2025 13:33

tcdd : hat bakım onarım memuru

dhmi : elektrik teknikeri

aynı diploma ile

Mavi.Ufuklar, 2 gün önce

TCDD'de hangi unvan ile çalışıyorsun, DHMİ'de hangi unvana geçmek istiyorsun. Önce onu bir yaz bakalım. İnsanlar sana yardımcı olabilsin.

Mavi.Ufuklar
Memur
05 Şubat 2025 13:44

"Kurumsal alım yöntemiyle teşebbüslerde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar"

-taşeron maharetiyle işe alınanları kastediyor. Senin durumuna uymaz.

"mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak girilen kadrolar"

-Kariyer mesleklere uzman yardımcısı alımlarını kastediyor. Senin durumuna uymaz.

"bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar"

-Örneğin düz memur olarak çalışan birinin öğretmen, mühendis, avukat, mimar, sağlık meslekleri gibi mesleki değeri olan kadroları kastediyor. Böyle bir alandan mezunsanız, diplomanız varsa, geçebilirsiniz.

saydığınız her iki mesleğe de aynı diploma ile girilebiliyor. 3 yıl beklemen lazım.

onusesref, 2 gün önce

tcdd : hat bakım onarım memuru

dhmi : elektrik teknikeri

aynı diploma ile

onusesref
Aday Memur
05 Şubat 2025 16:25

bu konuda bazı kisiler aynı diploma ile girsen de ünvanın farklı oldugu icin 3 yıl beklemiyorsun diye hatta böyle geçen tanıdıklarım var diyor. kafa karıştırıcı o yüzden.

Mavi.Ufuklar, 2 gün önce

"Kurumsal alım yöntemiyle teşebbüslerde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar"

-taşeron maharetiyle işe alınanları kastediyor. Senin durumuna uymaz.

"mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak girilen kadrolar"

-Kariyer mesleklere uzman yardımcısı alımlarını kastediyor. Senin durumuna uymaz.

"bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar"

-Örneğin düz memur olarak çalışan birinin öğretmen, mühendis, avukat, mimar, sağlık meslekleri gibi mesleki değeri olan kadroları kastediyor. Böyle bir alandan mezunsanız, diplomanız varsa, geçebilirsiniz.

saydığınız her iki mesleğe de aynı diploma ile girilebiliyor. 3 yıl beklemen lazım.

Mavi.Ufuklar
Memur
05 Şubat 2025 16:35

Lafzi yoruma bakınca geçilebilir gibi. İşin aslında, her ikisi de teknik kadro ve aynı mezuniyet şartı var. Her ikisinin de mezuniyet şartı kapsamında elektrik teknikerliği var. Bazı yasal düzenlemeler lafzi yorumundan dolayı farklı değerlendirilebiliyor kamu kurumları tarafından. O yüzden en iyisi başvuru yapmak istediğiniz kuruma danışmanız en faydalı olanı. Birisi havacılık diğeri raylı taşımacılık olduğu için ayrı meslek olarak değerlendirebilirler. Kurumun takdiri önemli hale geliyor.

onusesref
Aday Memur
05 Şubat 2025 17:09

Bugün iki kurumu da aradım insan kaynaklarını. TCDD bana geçemeyeceğimi söyledi. DHMİ ise kitten kite geçerken böyle bir şartın olmadıgını söyledi geçersiniz dedi. Bu yüzden daha nereye başvurup nereyi ciddiye almak gerektigini bilmiyorum.

Mavi.Ufuklar, 2 gün önce

Lafzi yoruma bakınca geçilebilir gibi. İşin aslında, her ikisi de teknik kadro ve aynı mezuniyet şartı var. Her ikisinin de mezuniyet şartı kapsamında elektrik teknikerliği var. Bazı yasal düzenlemeler lafzi yorumundan dolayı farklı değerlendirilebiliyor kamu kurumları tarafından. O yüzden en iyisi başvuru yapmak istediğiniz kuruma danışmanız en faydalı olanı. Birisi havacılık diğeri raylı taşımacılık olduğu için ayrı meslek olarak değerlendirebilirler. Kurumun takdiri önemli hale geliyor.

İklimtek
Aday Memur
05 Şubat 2025 20:49

bulunduğun pozisyon hat bakım onarım memuru.

geçmek istediğin pozisyon tekniker.

geçmek istediğin pozisyon bulunduğun pozisyondan farklı ve bunu öğrenim durumun itibarıyla ihraz ettiğin ünvanlı kadro ve pozisyon olduğu için herhangi bir problem yok.

yeşilrussel
Memur
06 Şubat 2025 12:01

Aynı sizin durumda olan bir tcdd çalışanı geçti dhmye tekniker olarak tcdd calisan kaybetmek istemediği için öyle demiş olabilir

onusesref, 2 gün önce

Bugün iki kurumu da aradım insan kaynaklarını. TCDD bana geçemeyeceğimi söyledi. DHMİ ise kitten kite geçerken böyle bir şartın olmadıgını söyledi geçersiniz dedi. Bu yüzden daha nereye başvurup nereyi ciddiye almak gerektigini bilmiyorum.

onusesref
Aday Memur
06 Şubat 2025 15:26

3 yıl kuralına takılmadı mı hocam? ve ne zaman geçti?

yeşilrussel, Dün

Aynı sizin durumda olan bir tcdd çalışanı geçti dhmye tekniker olarak tcdd calisan kaybetmek istemediği için öyle demiş olabilir

yeşilrussel
Memur
06 Şubat 2025 18:38

Haziran atamasinda atandı Aralık atamasinda DHMİ geçti hatbakim onarım memurluğundan teknikerliğe 2 sene olmustur

onusesref, Dün

3 yıl kuralına takılmadı mı hocam? ve ne zaman geçti?

onusesref
Aday Memur
06 Şubat 2025 20:14

kendisi ile görüşebilir miyim mümkünse

yeşilrussel, Dün

Haziran atamasinda atandı Aralık atamasinda DHMİ geçti hatbakim onarım memurluğundan teknikerliğe 2 sene olmustur

06 Şubat 2025 21:06

vallahi uzun zamandır bu sorunun cevabini ariyorum bana da lazım sorunun cevabı temmuzda merkezi atamalsr başlıyor ona göre bir yol belirleyecem
onusesref, Dün

kendisi ile görüşebilir miyim mümkünse

crops35
Editor
06 Şubat 2025 23:42

Karayolları alımı

Ayrıca 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel statüsünde görev yapanlann/yapmış olanların ilgili yıllara ait Cumhurbaşkanı Kararının Eki Kararında Sınavlar başlıklı 7'nci maddesinin 4'üncü fıkrasında yer alan ".....sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılmı

tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz." hükmüne uygun olması gerekmektedir

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi