Editörler : E.Kayı Han
05 Şubat 2025 15:20

Cimere mobbing dilekçesi

Sonucundan bir beklentim yok ama yıllarca zalimlik eden amirlerimin sadece mideleri bulanıp korksunlar istiyorum. Ancak şu an ücretsiz izinde ve farklı şehirdeyim, ifade vermek için zorla çağrılır mıyım?

05 Şubat 2025 16:05

zalimin zulmü varsa katibin Allah'ı var

Atanamayanlaar
Aday Memur
05 Şubat 2025 16:41

Orası öyle tabi, çok şükür ama nefs işte, "bir kere de onlar korksun" diyorum😅 sırf kendisi hamile kalamıyor diye karnımda bebekle soruşturma açıp durdu, sürgün ettirdi beni. Sırf çocuğuma nazar edecek diye karşısına çıkıp iki laf bile edemedim.

feridunemeksiz, 2 ay önce
zalimin zulmü varsa katibin Allah'ı var

Gizlişsiz55
Aday Memur
06 Şubat 2025 08:53

sürgün ettirdiyse korkacak bir şeyiniz yok. sürgün ettirmese bile terbiye sınırlarını aşmamak kaydıyla mesai saatleri veya çalışma rutinine sekte vermeden işinizi yaparak yani bir açık vermeden karşı tarafa cevap verebilirsiniz. (Örn. karşı taraf bağırıyor ise, "Bana bağıramazsınız", mesai saatleri dışında çalıştırıyor ise, "mesai saatleri dışında nöbetçi olmadığım hafta çalışmak istemiyorum" diyebilirsiniz. Herhangi bir disiplin soruşturması bu sebeple geçireceğinizi düşünmüyorum. En fazla biriminiz değiştirilir. Yasal çerçevede kendinizi savunduğunuz sürece sıkıntı olmaz. (Kanaatimce)

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
06 Şubat 2025 10:28

Amir ise torpillidir, torpilli ise dokunulmazdır. İfade vermek için çağrılmazsın.

06 Şubat 2025 21:09

memurlar mı çok pasif yoksa amirler mi çok gözü kara acaba hep merak ediyorum. amire ağam paşam çekip yalnız kalınca ah vah ediyorlar hep

Atanamayanlaar
Aday Memur
14 Mart 2025 02:49

İfade vs. Çok detaylı düşünmüşüm heralde arkadaşlar. Cimer'in 3000 karakterle dilekçe yazma sınırını dibine kadar kullanıp detaylıca açıkladım. Aldığım yanıt şu;

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış

olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Basvurunuz

5690 sayılı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Yönetmeliğinin 5/2b maddesi (Başvuru amacı ve

konusu anlaşılır nitelikli olmayanlar) kapsamında

değerlendirilmiştir. Basvurunuzun net ve açık bir

şekilde www.cimer.gov.tr adresi aracılığiyla yeniden

iletilmesi durumunda değerlendirmeye alınacağı

hususunu bilgilerinize sunariz. lzmir Cumhuriyet

Başsavcılığı Bilgi Edinme Bürosu

Cevabı Değerlendi

Şaka gibiler 😂

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
14 Mart 2025 10:49

Ne bekliyordun? İlk defa mı CİMER'e yazı yazdın. Bir kere CİMER başvurularını çoğu zaman okumuyorlar bile, anahtar birkaç kelime bulup hazır şablon cevabı kopyala yapıştır geçiyorlar. Okunma ihtimali oldukça düşük olan bir yere uzunca yazı gönderiyorsun. 657 sayılı kanunun 125. maddesine göre zaten memurun amirine karşı bir hakkı da yok. Olsa bile bunun başvuru yeri CİMER değil. Amirini ancak onun amirine şikayet edebilirsin, o da %95 kaale almaz.

Atanamayanlaar, 1 hafta önce

İfade vs. Çok detaylı düşünmüşüm heralde arkadaşlar. Cimer'in 3000 karakterle dilekçe yazma sınırını dibine kadar kullanıp detaylıca açıkladım. Aldığım yanıt şu;

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış

olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Basvurunuz

5690 sayılı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Yönetmeliğinin 5/2b maddesi (Başvuru amacı ve

konusu anlaşılır nitelikli olmayanlar) kapsamında

değerlendirilmiştir. Basvurunuzun net ve açık bir

şekilde www.cimer.gov.tr adresi aracılığiyla yeniden

iletilmesi durumunda değerlendirmeye alınacağı

hususunu bilgilerinize sunariz. lzmir Cumhuriyet

Başsavcılığı Bilgi Edinme Bürosu

Cevabı Değerlendi

Şaka gibiler 😂

yusuf132
Memur
14 Mart 2025 12:56

anca açığını bilmen lazım adalet müfettişine takılcak işle ilgili başka türlü zor o takımla ugrasmak yada baska yerlere kacacaksın malesef o koridorların piyonu biziz vezirlerle mücadele etmemiz zor

Ozden_42
Şube Müdürü
18 Mart 2025 12:42

mesleğe ilk başladığımda ilk yılımda usulü bilmediğim için cimerden şikayet etmiştim. hiçbir sonuç çıkmadı sonrasında ama görseniz hepsi birer meleğe dönüştü :)

memuriyetyerlerde
Aday Memur
18 Mart 2025 13:31

Öncelikle geçmiş olsun. Çocuğunuza da Allah uzun ömürler versin inşallah. Zamanında ben de aynısını yaptım yanlış hatırlamıyorsam 2016-2017 yılı gibi bir tarihteydi hatta başkanlık seçimi vardı. Ben 3 parça halinde gönderdim çünkü yazdığım şeyler 3000 karakterden çok çok fazla idi. 10bin karaktere yaklaşmışımdır 3 defa ayrı ayrı yazıp ilk şikayetimin devamıdır şeklinde uyarı açarak başladım 2 ve 3. şikayet talebime. Seçimdir şudur budur derken 40-50 gün sonra cezaevine savcı geldi (infaz ve koruma memuruyum). Baktım elinde kalınca bir dosya yazdığım herşe belgeye dökülmüş şekilde hiçbir yalan iftira olmadığı kanıtlanmış bir şekilde. Odaya geçtik yanımızda 2.müdür yaklaşık 2 saat tek tek tekrar anlattım yaşadıklarımıZI, virgül koydum tek ben değilim sıkıntı yaşayan ama en cesur ben çıktım sanırım çoğu duyduğum şeyi dile getirdim. Haklı olduğum anlaşıldı 2.müdür hemen geri adım atmaya istediğini yapmaya çalışırız sen şikayeti geri çek falan filan demeye başladı. Savcı da ne şiş yansın ne kebap misali biz bu dosyayı fazla dallanmadan budaklanmadan kaldıralım sen de ne istiyorsan halledelim dediler. Velasıl kelam bu kurumda çalışmak istemiyorum deyip başka kuruma naklimi istedim aynı şehir içerisinde. Tamam yaz dilekçeni halledeceğiz dediler dilekçemi verdim savcı gittikten sonra biraz daha uğraştılar yok özür dile bizden öyle imzalayalım olmaz böyle dediler. Tabiki özür dilemedim 2 hafta kadar geciktirerek dilekçemi imzalamak zorunda kaldılar çünkü savcının yanına giderek hala uğraştıklarını dilekçemi işleme almadıklarını söyledim. Yani demem o ki kimi kimi şikayet edeceğiz belli değil. Memuruz diye devlet bize semer takıp çalıştırıyor. Ayın 15inde arpamızı veriyorlar karın doyurulacak kadar sonra gene devam. Savcıya da şikayet etsen bakanlara da şikayet etsen böyle gelmiş böyle gider bu lanet olası bakanlık.

memuriyetyerlerde
Aday Memur
18 Mart 2025 13:41

Ha bu arada sorduğun soruya cevap yazmayı unuttum. İfadelerini belirtmişsin zaten ekstra resmi olarak ifade isteyeceklerini zannetmiyorum isteyecek olurlarsa bulunduğun şehirdeki savcılığa giderek verirsin onlar gerekli yere iletirler ifadeni ancak haklıysan kesinlikle geri adım atma. Gerekiyorsa psikolojik olarak yıprandığını belirt ( İlaç kullandıysan psikoloğa falan gittiysen hepsinin çıktısını randevu günlerini koyduğu tanıyı reçeteyi hepsini belgele) bunları koyarak uzlaşmak istemediğini belirt. Tazminat bile alabilirsin eğer sağlam delillerin varsa. Hangi kurum olursa olsun sağlam deliller varsa mobbing kesinlikle bir adli suçtur. Hatta hapis cezası bile alabilirler ama ben daha mobbingden hapis cezası alan bir amir görmedim duymadım. Ama maddi manevi tazminat açıp sen de onlarla uğraşabilirsin zaten aynı kurumda değilsin artık.

katip1988
Şube Müdürü
18 Mart 2025 20:42

hsk ceza vermiyor. Bu yüzden aile terbiyesi almamış sevgi görmemiş zayif karakterler kendini Allah sanıyor. kapıyı üstlerine kitleyip tekme tokat dalacaksin. Bu tipler için dayak cennetten çıkma atasözünü/deyimini uygulamak lazım

18 Mart 2025 20:49

Kardeşim o kadar insanlar uzun uzun yazmış ama en kısa şekilde sen özetlemişsin. Cidden tek çare bu. Yoruldum vallahi yoruldum.

katip1988, 5 gün önce

hsk ceza vermiyor. Bu yüzden aile terbiyesi almamış sevgi görmemiş zayif karakterler kendini Allah sanıyor. kapıyı üstlerine kitleyip tekme tokat dalacaksin. Bu tipler için dayak cennetten çıkma atasözünü/deyimini uygulamak lazım

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
19 Mart 2025 14:23

Müdürün yaptığı yanına kar kalmış. 657. sayılı kanunun 125. maddesi memura hiçbir hak tanımıyor. Amirler çok rahat bir şekilde görevi kötüye kullanabiliyor. Senin örneğinde cezaevi müdürü cezaevi savcısına yalakalık yaparsa hakkındaki şikayetleri işleme almadan, üstünü kapatabiliyor. Bu nedenle kamu kurumlarında sistem yalakalık üzerinde dönüyor. 125. madde değişmediği sürece sistem değişmez.

memuriyetyerlerde, 5 gün önce

Öncelikle geçmiş olsun. Çocuğunuza da Allah uzun ömürler versin inşallah. Zamanında ben de aynısını yaptım yanlış hatırlamıyorsam 2016-2017 yılı gibi bir tarihteydi hatta başkanlık seçimi vardı. Ben 3 parça halinde gönderdim çünkü yazdığım şeyler 3000 karakterden çok çok fazla idi. 10bin karaktere yaklaşmışımdır 3 defa ayrı ayrı yazıp ilk şikayetimin devamıdır şeklinde uyarı açarak başladım 2 ve 3. şikayet talebime. Seçimdir şudur budur derken 40-50 gün sonra cezaevine savcı geldi (infaz ve koruma memuruyum). Baktım elinde kalınca bir dosya yazdığım herşe belgeye dökülmüş şekilde hiçbir yalan iftira olmadığı kanıtlanmış bir şekilde. Odaya geçtik yanımızda 2.müdür yaklaşık 2 saat tek tek tekrar anlattım yaşadıklarımıZI, virgül koydum tek ben değilim sıkıntı yaşayan ama en cesur ben çıktım sanırım çoğu duyduğum şeyi dile getirdim. Haklı olduğum anlaşıldı 2.müdür hemen geri adım atmaya istediğini yapmaya çalışırız sen şikayeti geri çek falan filan demeye başladı. Savcı da ne şiş yansın ne kebap misali biz bu dosyayı fazla dallanmadan budaklanmadan kaldıralım sen de ne istiyorsan halledelim dediler. Velasıl kelam bu kurumda çalışmak istemiyorum deyip başka kuruma naklimi istedim aynı şehir içerisinde. Tamam yaz dilekçeni halledeceğiz dediler dilekçemi verdim savcı gittikten sonra biraz daha uğraştılar yok özür dile bizden öyle imzalayalım olmaz böyle dediler. Tabiki özür dilemedim 2 hafta kadar geciktirerek dilekçemi imzalamak zorunda kaldılar çünkü savcının yanına giderek hala uğraştıklarını dilekçemi işleme almadıklarını söyledim. Yani demem o ki kimi kimi şikayet edeceğiz belli değil. Memuruz diye devlet bize semer takıp çalıştırıyor. Ayın 15inde arpamızı veriyorlar karın doyurulacak kadar sonra gene devam. Savcıya da şikayet etsen bakanlara da şikayet etsen böyle gelmiş böyle gider bu lanet olası bakanlık.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi