Editörler : E.Kayı Han
06 Şubat 2025 15:27

o ifade yazılı savunmada karşılaşacağınız d.cezasını söylerler.

gmsnsn
Memur
06 Şubat 2025 15:28

Hocam bir de şu var yalan beyanlar var tutanağında,biz tartıştık şu kişi de şahittir diyor ama o kişi ben bir şey görmedim duymadım diyor.Bunlar beni kurtarmaz mı savunmam da da belirttim çünkü
Memuravukatı, 1 ay önce

savunma istem yazısında görürsün teklif edilen cezayı zaten umarım daha düşük bir disiplin cezsı olr

gmsnsn
Memur
06 Şubat 2025 15:30

O zaman bir kere daha mı çağırcaklar anlamadım?
Memuravukatı, 1 ay önce

o ifade yazılı savunmada karşılaşacağınız d.cezasını söylerler.

06 Şubat 2025 15:34

Hocam disiplin dosyalarında çok ayrıntılı bir savunma yapmak gerekir. Dava aşamasında da aynı şekilde

Öncelikle usulen eksiklikler var mı , disiplin soruşturması usule uygun düzenlenmiş mi, süreler vesaire doğru ilerlemiş mi süreç bunlara ilişkin avukatınız bir savunma yapmalı

Daha sonrasında ise esasa ilişkin yani olayla ilgili savunmalara yer verilmeli. Muhakkik doğru bir araştırma yapmadan soruşturma raporu düzenlediyse oradaki eksikliklere ayrıca değinilmeli. İsmi geçen kişinin ifadelerine bakılmalı. Gerçekten olay akışında var mı duyumsal olarak mı ifadede bulunmuş.

Özetle bu tür dosyalar yazılı yargılama usulüne tabi olarak seyir ettiği için gerek Disiplin soruşturması süresinde gerekte idari dava süresinde evraklar iyi incelenmeli.

gmsnsn
Memur
06 Şubat 2025 15:36

Hocam yüzde yüz emin olmamakla birlikte usülde vs kesin eksiklikleri vardır.Yönetimlerin hangi işi düzgün ki bu düzgün olsun
Memuravukatı, 1 ay önce

Hocam disiplin dosyalarında çok ayrıntılı bir savunma yapmak gerekir. Dava aşamasında da aynı şekilde

Öncelikle usulen eksiklikler var mı , disiplin soruşturması usule uygun düzenlenmiş mi, süreler vesaire doğru ilerlemiş mi süreç bunlara ilişkin avukatınız bir savunma yapmalı

Daha sonrasında ise esasa ilişkin yani olayla ilgili savunmalara yer verilmeli. Muhakkik doğru bir araştırma yapmadan soruşturma raporu düzenlediyse oradaki eksikliklere ayrıca değinilmeli. İsmi geçen kişinin ifadelerine bakılmalı. Gerçekten olay akışında var mı duyumsal olarak mı ifadede bulunmuş.

Özetle bu tür dosyalar yazılı yargılama usulüne tabi olarak seyir ettiği için gerek Disiplin soruşturması süresinde gerekte idari dava süresinde evraklar iyi incelenmeli.

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
06 Şubat 2025 17:48

Bazı kurumlar soruşturma esnasında alınan ifadeyi savunma olarak sunabiliyor

Normalde senden ifade alıp senin disiplin anirine sunar disiplin anirin senden bent alt bentlerle savunmanı ister istemezse Usul hatası olur bende öyle olduğu

gfb_mehmet
Daire Başkanı
09 Şubat 2025 01:30

Tüm yorumları okudum. Mantıklı tek yorum burda. İfade ve savunma ayrı şeylerdir. Siz ifade mi verdiniz, savunma mı? İfade alıp savunma diye sunarlarsa elinize koz geçer. Usulde hata yapılmış olur. Ayrıca bu nedenle görevden atıp atmama kurumdan kuruma değişiyor Sağlık Bakanlığı'nı bilmiyorum.

Asgariucretlimemur2, 1 ay önce

Bazı kurumlar soruşturma esnasında alınan ifadeyi savunma olarak sunabiliyor

Normalde senden ifade alıp senin disiplin anirine sunar disiplin anirin senden bent alt bentlerle savunmanı ister istemezse Usul hatası olur bende öyle olduğu

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
09 Şubat 2025 17:59

Danıştay kararı var bu ifade için şu fiilleri şu bent sebebiyle şu ceza diye yapılırsa şeklinde savunma alındıysa yerine sayılabiliyor.

Ama bu bu fiilleri yapınız savunma ver demeleri usul hatasına sebebiyet veriyor

gfb_mehmet, 1 ay önce

Tüm yorumları okudum. Mantıklı tek yorum burda. İfade ve savunma ayrı şeylerdir. Siz ifade mi verdiniz, savunma mı? İfade alıp savunma diye sunarlarsa elinize koz geçer. Usulde hata yapılmış olur. Ayrıca bu nedenle görevden atıp atmama kurumdan kuruma değişiyor Sağlık Bakanlığı'nı bilmiyorum.

21 Şubat 2025 10:25

hagb ye itiraz edip beraat alsaydınız idari soruşturmanızda düşerdi

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi