Editörler : bilgisayartekniker
06 Şubat 2025 09:22

Sözleşmeli Personel Becayiş Hakkı Son Durum

Arkadaşlar ilgili, bilgili arkadaşlardan becayişe dair netleştirmesini rica ettiğim bir şey var. Mayıs 2024te sözleşmeli olarak Tarım Ormana atandım. Bir yıl dolunca becayişten yararlanıp memleketime geçiş yapmayı planlıyordum fakat açılan konularda bunun mümkün olmadığı yazılmış.

Bir arkadaş "Eğer kadro kanunundan (Ocak 2023) sonra sözleşmeli olarak atandıysan becayiş hakkın yok" yazmış. Bir başka konuda da 7433 sayılı kanuna eklenen ek paragrafa göre "can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka yere atanamaz" şeklinde bir kısım olduğu için becayişin mümkün olmadığını yazmış.

Ocak 2023 yılından sonra sözleşmeli atanıp Becayiş yapan kimse oldu mu aranızdan? Veya bu konuda örneğine rastlayan? Veya deneyip de kanun dolayısıyla becayiş talebi reddedilen? Bu umutla düğün hazırlığı yapıyorduk ama şimdi kesin mi değil mi bilemeyince ikilemde kaldık.

272745
Aday Memur
09 Şubat 2025 17:34

kardeşim ben 2023 Kasım girişliyim. ancak farklı bir bakanlıkta. ben becayiş yaptım. tam da senem dolunca yaptım ancak bu durum sizin bakanlığın insiyatifiyle alakalı. bakanlık kabul ederse yapabiliyorsunuz

isbara03
Aday Memur
26 Şubat 2025 20:07

kardeşim benim becayiş yapamazsın maalesef boşuna yorulup kendini üzme

1SoloTR
Aday Memur
28 Şubat 2025 11:42

2023 nisan ayında sözleşmeli olarak göreve başladım 1 yılım dolduktan sonra mazeret göstererek tayin istedim talebime gelen cevapta Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre değerlendirilmiş olup yapılacak bir işlem bulunmamaktadır şeklinde idi yani tayin vb. durumlarda bizi bağlayan kanun bu esaslar ve bu esasları incelediğimde Kurum içi yer değişikliği maddesinin A bendinde şöyle bir ifade yer almaktadır ; a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

Sizce değerlendirmem doğrumu ??

20ÇBN1998
Memur
02 Mart 2025 22:19

Tek çözüm kanun değişikliğidir.

Örnek;

Madde X-14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı devlet memurları kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasının dördüncü paragrafında yer alan ?can güvenliği ve sağlık sebepleri? ibaresi ?can güvenliği, sağlık sebepleri ve karşılıklı yer değiştirme ? şeklinde değiştirilmiştir.

Yukarıdaki değişikliğin torba kanunda olması sorunu çözer.

1SoloTR, 11 ay önce

2023 nisan ayında sözleşmeli olarak göreve başladım 1 yılım dolduktan sonra mazeret göstererek tayin istedim talebime gelen cevapta Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre değerlendirilmiş olup yapılacak bir işlem bulunmamaktadır şeklinde idi yani tayin vb. durumlarda bizi bağlayan kanun bu esaslar ve bu esasları incelediğimde Kurum içi yer değişikliği maddesinin A bendinde şöyle bir ifade yer almaktadır ; a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

Sizce değerlendirmem doğrumu ??

Abcxyzbahr
Aday Memur
09 Temmuz 2025 16:21

Becayis yapmak için bir yılın dolmasimi lazim

11 Temmuz 2025 10:01

evet 1 yıl çalışmanız lazım

Abcxyzbahr, 6 ay önce

Becayis yapmak için bir yılın dolmasimi lazim

holyshit
Aday Memur
11 Temmuz 2025 13:45