Editörler : E.Kayı Han
06 Şubat 2025 16:04

Şube müdürü Öğretim Görevlisinin amiri midir?

Sayin hocalarim, Üniversitelerde muallakta olan konulardan biriyle ilgili merak ediyorum

Üniversitede birim/daire başkanlığında görev yapan Şube müdürü Öğretim Görevlisi kadrosundaki akademisyenin amiri konumunda mıdır?

Mevzuatta bir durum var midir, ast-ust iliskilerini anlamak zor buralarda maalesef.

Bilgisi olan biri varsa sevinirim. Konu dogru yerdedir umarim

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
06 Şubat 2025 21:23

2547'ye göre akademik kadrolarda ast üst ilişkileri belirlenmiştir. Sıralı amirler (Fakülte için konuşuyorum) dekan ve rektördür. Yüksekokul ve enstitüler için ise müdür ve rektördür.

"Bölüm başkanı" veya myo'lar için "program başkanı" amir sıfatında değildir. Bunlar astındaki personele örneğin disiplin soruşturması açamaz, hakkında karar veremez. Yıllık izin vs. gibi konularda bile teamül gereği bölüm bşk uygundur alınsa bile amir dekan olduğu için o onaylar.

Akademik işleyişin astı bu. Sizin dediğiniz şube müdürü ise idari personel. Elbette o da kendi personelinin amiridir ama akademik personelin amiri olamaz, akademik personelin amirleri yukarıda yazdığım gibi belirlenmiştir. Ne 2547'de ne de 657'de öğr gör ile şube müdürü arasında böyle bir ast üst ilişkisi de yok.

Rektör-Hoca
Aday Memur
09 Şubat 2025 00:13

şimdi fakülte sekreteri, MYO sekreteri ve şefler bile amir gibi hareket ediyor :)
arastirmagorevlisiii, 1 ay önce

2547'ye göre akademik kadrolarda ast üst ilişkileri belirlenmiştir. Sıralı amirler (Fakülte için konuşuyorum) dekan ve rektördür. Yüksekokul ve enstitüler için ise müdür ve rektördür.

"Bölüm başkanı" veya myo'lar için "program başkanı" amir sıfatında değildir. Bunlar astındaki personele örneğin disiplin soruşturması açamaz, hakkında karar veremez. Yıllık izin vs. gibi konularda bile teamül gereği bölüm bşk uygundur alınsa bile amir dekan olduğu için o onaylar.

Akademik işleyişin astı bu. Sizin dediğiniz şube müdürü ise idari personel. Elbette o da kendi personelinin amiridir ama akademik personelin amiri olamaz, akademik personelin amirleri yukarıda yazdığım gibi belirlenmiştir. Ne 2547'de ne de 657'de öğr gör ile şube müdürü arasında böyle bir ast üst ilişkisi de yok.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
09 Şubat 2025 17:41

Fırsat vermeyin. Geçen bizim fakülte sekreteri de fakültenin diğer bölümündeki bir araştırma görevlisi hocamızı haddi olmayarak azarlamaya kalktı, hayırdır dendi kendisine sustu oturdu. İdari personelde genel olarak bir akademik personel düşmanlığı var geçmişten beri.

Rektör-Hoca, 1 ay önce
şimdi fakülte sekreteri, MYO sekreteri ve şefler bile amir gibi hareket ediyor :)
13 Şubat 2025 09:02

aksi yok sanki şakacılar sizi
arastirmagorevlisiii, 1 ay önce

Fırsat vermeyin. Geçen bizim fakülte sekreteri de fakültenin diğer bölümündeki bir araştırma görevlisi hocamızı haddi olmayarak azarlamaya kalktı, hayırdır dendi kendisine sustu oturdu. İdari personelde genel olarak bir akademik personel düşmanlığı var geçmişten beri.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
13 Şubat 2025 09:22

Yok tabi niye olsun, doktora seviyesinde eğitim almış akademisyenler durduk yere neden memurlara kin gütsün, ne alaka yani? buna idari personel sebep oluyor. idari personel haddi olmadan bu şekilde davrandığı için bu sefer akademik personel kinlenip elindeki gücü kullanıp idari personeli ezmeye çalışıyor... bu da yanlış elbette ama bunu başlatan gene memurlar onu anlatmaya çalışıyorum. durduk yere olmuyor ki bu. Bu söylediğim olayda dekan hocaya şikayet edildi sekreter. dekan hoca, sekreteri kendi payladığı gibi kendisi senatoda yer aldığı için rektörlüğe kadar durumu bildirmekle tehdit etti fakülte sekreterini mesela. bu da yanlış bir tavır çünkü bu kadar büyümesi ve şantaj gibi kullanılması da doğru değil ama günün sonunda baktığınızda ortaya çıkış sebebi gene sekreterin had bilmezliği. herkes işini düzgünce yaparsa kimseye bir sıkıntı çıkmaz.

ben geçen gün personel daire başkanlığına bir şey sormaya gittim, doğru düzgün cevap bile vermiyorlar, ilgilenmiyorlar bile şimdi ben bu durumu şikayet etsem başları ağrıyacak gene memurlar ama bu durduk yere olmuyor herkes işini düzgünce yapsın kimseye bir sorun olmasın günde yüzlerce öğrenciye ders verip bu kadar öğrenciyle muhatap olan biz hocalarız memur sabah 8bucuk aksam 5bucuk çalışıp, bilgisayar başından kalkıp evine gidiyor kimsenin kendince kaprisini çekecek değiliz sonucta

edebiyat7818, 1 ay önce
aksi yok sanki şakacılar sizi

emir5855
Aday Memur
14 Şubat 2025 21:55

şu Araştırma görevlilerinede hocam diyorsunuz ya hocalık ele ayağa düştü fakülte sekreteri öğretim görevlisi hepsi tombala kadrolar memur KPSS ye girerek kurumlara atanır ee öğretim görevlisi neyin nesi oluyor bırakın bu işleri gerçekleri konuşun

zencefil55
Aday Memur
16 Şubat 2025 11:12

Saçmalamışsın. O zaman profa da hocam denmez. O da KPSS ye girmemiş.

emir5855, 1 ay önce
şu Araştırma görevlilerinede hocam diyorsunuz ya hocalık ele ayağa düştü fakülte sekreteri öğretim görevlisi hepsi tombala kadrolar memur KPSS ye girerek kurumlara atanır ee öğretim görevlisi neyin nesi oluyor bırakın bu işleri gerçekleri konuşun

emir5855
Aday Memur
16 Şubat 2025 20:22

ben burda hocalık sıfatına sahip olmayı KPSS ye girme şartına bağlamadım ki neyse anlayan anladı
zencefil55, 4 hafta önce

Saçmalamışsın. O zaman profa da hocam denmez. O da KPSS ye girmemiş.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
17 Şubat 2025 09:39

Hahahah adam alesi yds'yi küçümsemiş :D buna cevap vermeye bile değmez. Boş beleş bir adam.

emir5855, 1 ay önce

maviyedair
Şef
17 Şubat 2025 12:29

gardaş, torpille atananlar birbirlerine düşüyorlar, haksızca atanan tüm akademik kadroları işgal edenler rahat yüzü görmesinler !

emir5855
Aday Memur
17 Şubat 2025 20:53

ALES YDS daha ne zaman geldi öncesi varmıydı? ALES YDS şartı olmadan kurumlara girenlere siz hoca diyorsunuz ne yazık ki..
arastirmagorevlisiii, 4 hafta önce

Hahahah adam alesi yds'yi küçümsemiş :D buna cevap vermeye bile değmez. Boş beleş bir adam.

bilgisayar404
Aday Memur
01 Mart 2025 21:31

Bana göre hiç bir baltaya sap olamayıp girdiği tüm sınavlarda beceriksiz olup bulduğu torpille araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak üniversitelere doldurulan ve akademisyenim çalımlarından geçilmeyen tiplerin tavırları bu şeylere neden oluyor. Adam yerine konma beklentileri bir türlü bitmiyor.

bilgisayar404
Aday Memur
01 Mart 2025 21:35

ALES ve YDS çok da büyütülecek bir nane değil. Yeni kurulan tüm üniversitelerin akademik kadroları içler acısı. YDS barajını aşmış dil bilmez torpilli, baldız, kardeş partili referanslarıyla dolu.
emir5855, 4 hafta önce
ALES YDS daha ne zaman geldi öncesi varmıydı? ALES YDS şartı olmadan kurumlara girenlere siz hoca diyorsunuz ne yazık ki..

Filimadami
Aday Memur
02 Mart 2025 03:00

Araştırma Görevlisinin en düşüğü lisans düzeyinde eğitime sahip. Ortaokul mezunu zengin adama bey diyorsunuz da araştırma görevlisinin hocalığını mı sorguluyorsunuz? Bir fabrikada görseniz Bey, kurumda görseniz Şef diyorsunuz Lisans mezunlarına. Lisansüstü mezunlara Hoca denmesi mi zorunuza gidiyor. Dingil dingil yorum yapmayın!
emir5855, 1 ay önce

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
02 Mart 2025 09:33

Bu da boş beleş başka bir adam :) tırışka lisans mezuniyetiyle lisansüstü eğitime laf atıyor.

bilgisayar404, 2 hafta önce
Bana göre hiç bir baltaya sap olamayıp girdiği tüm sınavlarda beceriksiz olup bulduğu torpille araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak üniversitelere doldurulan ve akademisyenim çalımlarından geçilmeyen tiplerin tavırları bu şeylere neden oluyor. Adam yerine konma beklentileri bir türlü bitmiyor.
Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi