Editörler : Pangaea
07 Şubat 2025 01:18

Proje okulları

proje lisesi'nde çalışmanın avantajları nelerdir?

ziya64
Şube Müdürü
07 Şubat 2025 02:03

Öğrenci, bir tık diğer liselere göre daha başarılı. Başka da bir avantajı yok. Hatta dezavantajı bile var.
07 Şubat 2025 05:50

okula girmek ayrı bir dert, çıkmak ayrı bi dert....

dehneliler
Genel Müdür
07 Şubat 2025 06:40

hiç gereği yok

tarih-1903
Şube Müdürü
07 Şubat 2025 07:10

çıkmak neden dert hocam? istediğimiz zaman tayin isteyemiyor muyuz?

bahçesaray, 1 ay önce
okula girmek ayrı bir dert, çıkmak ayrı bi dert....

ahmet99
Daire Başkanı
07 Şubat 2025 09:31

Bu sizin beklentinize göre değişir. İyi bir proje okulunda çalışıyorsanız derse istekli daha donanımlı öğrenci ile muhatap olursunuz. Mesleki tatmin istiyorsanız güzel. Genelde disiplin sorunu olmaz derste sınıfı susturmaya çalışmazsınız. Proje ve etkinliklere katılmayı seviyorsanız sizin için çok iyi çünkü öğrenciler bu konuda beceriklidir. Dezavantajları ise Tenefüslerde bile soru çözmek zorunda olursunuz. Genelde boş gün vs olmaz. Ders programı öğrenci eksenlidir. Sizden mutlaka proje veya etkinliklere katılım beklenir. Okul kurslarına girmek zorundasınız (her okulda olmayabilir) Bizde zümre günü ve saati var her hafta o saat tüm branş öğretmenlerinin dersi boş bırakılır zümre toplantısı yapılır. Çok fazla evrak istenir. Deneme analizi sınav analizi vs vs. İl ve ilçe milli eğitimin beklentileri nedeniyle sürekli size iş verilir. Pansiyon varsa genelde okul kendi öğretmenlerinin nöbet tutmasını ister dışardan öğretmen almak istemez. Velilerin çoğunluğu eğitimli insanlardır veya özel okuldan gelen çok öğrenci olduğundan zengin velilerde olabilir sürekli sizi sorgular her an okul müdürüne veya cimere şikayet gelebilir. Enerjiniz yüksekse proje hazırlarım DYK kursuna girerim ders programında taleplerim olmaz ve branşımda da iyiyimdir diyorsanız mesleki tatmin arıyorsanız proje okulu tam size göre. Ama ben boş gün isterim ders programında taleplerim olur DYK ya girmem proje ile işim olmaz vs diyorsanız çok sıkıntı yaşarsınız. Hiç bir müdür proje okulunda sıkınıtı yaşayacağı velilerden şikayet alacağı branşından yeterli seviyede olmayan bir öğretmelei sırf sendikasına veya siyasi görüşüne bakarak çalışmak istemez. Ama şu tabiki olur benim fizik öğretmenine ihtiyacım var 5 tane fizik öğretmeni okulumda çalışmak istiyor branşında iyi olan 3 öğretmen var(bunun tespiti tabiki zor ancak öğretmeni önceki okul müdürüne tanıyan bilen kişilere sorarak öğrenmeye çalışıyorlar) bunların içinden daha iyi anlaşacağı kişiyi seçiyordur bu olabilir. Burada yazdığım uygulama doğrudur yanlıştır demiyorum. Doğrusu akademik yeterliliği ölçen bir sınav yapılmalı bu sınavın yüzde 70 i alınabilir. Alanında tezli y.lisans veya doktoraya belli bir puan verilmeli. Tübitak teknofest ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım derece alma ile ilgili bir ek puan verilmeli. vs vs olabilir.

zaguma
Şef
07 Şubat 2025 14:33

Proje okulların artık sadece adı kaldı. Hiçbir farkı yok. Gelen öğrenciler de kaliteli değil. Matematikten 1 net yapamasa bile gidilebilecek onlarca meslek lisesi var.

Bir örnek vereyim, proje okulun bir alanında 2 şube var diyelim.9A-9B diyelim.

9A sınavla gelmiş,9B ikamet.

Ve burada komik olay başlıyor. 9A ve 9B aynı öğretmenler,aynı dersler,aynı atölyeler vb. herşeyi aynı. ve sadece sınavlı 9A sınıfı olduğu için okul tamamen proje okulu oluyor. Halbu ki diğer alanlar sınavlı almamasına rağmen.

Şimdi de öğretmen avantajına bakalım.

Ve bakıyorum hiçbir avantaj bulamıyoruz. Tam tersi dezavantajlar var.

1. Müdür seninle çalışmak istemeyebilir. Hoop ilçe içi tayin

2. 4+4=8 yıl sonra hoop tayin.

3. Eğer norm açıksa ve ilden kimse gelmek istemiyorsa,il dışı tayin ile gelen olamayacağı için norm boş kalıyor. Ve ücretli aramak zorunda kalıyorsunuz.

Benim atandığım okul proje değildi. Hiçbir ücretli yoktu.65 öğretmen

1 sene sonra proje okulu oldu. Ve 65 öğretmenin 25 tanesi görevlendirme + ücretli şuan.

Proje okullarının tek avantajı torpilli idareci ve öğretmenlere. Yukarıdan işlerini hallettirirlerse istedikleri zaman kolayça geçebiliyorlar.

Ben 6 yıl çalıştım hiçbir avantjını görmedim. Dezavantajını çok gördüm. Ortada proje felan da yok. Proje okulu demelerinin anlamı, sadece bazı şubelerin sınavlı öğrenci almaları. Ama onlarında diğerleri gibi dersleri aynı. Yani bir esprisi yok.

İl de 1 tane gerçekten kalifiyeli bir okulu proje okulu yaparsın. Bir ilde 50 tane proje okulu olmamalı.Ve proje okullarına MEB ayrı bir bütçe ayırması gerek ama yok.

Not: Proje okulları kalkmalı. İl dışı tayinlere açılmalı. İlde 1-5 adet proje okulu yeterli. Ve sınavla gelen öğrencilerin dersleri farklı olmalı ki projenin anlamı olsun.

Saygılar.

Dahara
Aday Memur
07 Şubat 2025 14:45

Arkadaşlar klavuzda müdür başyardımcılığı yok anlamadim tekrar mi müdür başyardımcılığını kaldırdılar

07 Şubat 2025 14:50

müdür başyardımcılığı kalktı

07 Şubat 2025 15:34

Kim dedi.

bahçesaray, 1 ay önce

müdür başyardımcılığı kalktı

eylül08
Aday Memur
07 Şubat 2025 18:15

Proje okulunda görevlendirme çalışan birinin atama döneminde diğerlerine göre avantajlı/öncelikli olduğu doğru mu hocam?

zaguma, 1 ay önce

Proje okulların artık sadece adı kaldı. Hiçbir farkı yok. Gelen öğrenciler de kaliteli değil. Matematikten 1 net yapamasa bile gidilebilecek onlarca meslek lisesi var.

Bir örnek vereyim, proje okulun bir alanında 2 şube var diyelim.9A-9B diyelim.

9A sınavla gelmiş,9B ikamet.

Ve burada komik olay başlıyor. 9A ve 9B aynı öğretmenler,aynı dersler,aynı atölyeler vb. herşeyi aynı. ve sadece sınavlı 9A sınıfı olduğu için okul tamamen proje okulu oluyor. Halbu ki diğer alanlar sınavlı almamasına rağmen.

Şimdi de öğretmen avantajına bakalım.

Ve bakıyorum hiçbir avantaj bulamıyoruz. Tam tersi dezavantajlar var.

1. Müdür seninle çalışmak istemeyebilir. Hoop ilçe içi tayin

2. 4+4=8 yıl sonra hoop tayin.

3. Eğer norm açıksa ve ilden kimse gelmek istemiyorsa,il dışı tayin ile gelen olamayacağı için norm boş kalıyor. Ve ücretli aramak zorunda kalıyorsunuz.

Benim atandığım okul proje değildi. Hiçbir ücretli yoktu.65 öğretmen

1 sene sonra proje okulu oldu. Ve 65 öğretmenin 25 tanesi görevlendirme + ücretli şuan.

Proje okullarının tek avantajı torpilli idareci ve öğretmenlere. Yukarıdan işlerini hallettirirlerse istedikleri zaman kolayça geçebiliyorlar.

Ben 6 yıl çalıştım hiçbir avantjını görmedim. Dezavantajını çok gördüm. Ortada proje felan da yok. Proje okulu demelerinin anlamı, sadece bazı şubelerin sınavlı öğrenci almaları. Ama onlarında diğerleri gibi dersleri aynı. Yani bir esprisi yok.

İl de 1 tane gerçekten kalifiyeli bir okulu proje okulu yaparsın. Bir ilde 50 tane proje okulu olmamalı.Ve proje okullarına MEB ayrı bir bütçe ayırması gerek ama yok.

Not: Proje okulları kalkmalı. İl dışı tayinlere açılmalı. İlde 1-5 adet proje okulu yeterli. Ve sınavla gelen öğrencilerin dersleri farklı olmalı ki projenin anlamı olsun.

Saygılar.

07 Şubat 2025 18:33

Sadece geçen sene öyle bir uygulama yaptılar.

eylül08, 1 ay önce

Proje okulunda görevlendirme çalışan birinin atama döneminde diğerlerine göre avantajlı/öncelikli olduğu doğru mu hocam?

07 Şubat 2025 21:41

ilköğretim kurumları yönetmeliğine bak, proje okul duyurusuna bak, müdür başyardımcısı var mı ? ömk ya bak en son....
geceyolcusu2002, 1 ay önce

Kim dedi.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi