Editörler : E.Kayı Han

Becayiş istiyor
07 Şubat 2025 13:09

Disiplin ve Soruşturma Süreci

arkadaşlar haksız yere disiplin cezası aldım cezam "Kınama" idi ilk defa ceza aldığım için "Uyarı" ya çevrildi. "Anayasamızın 40. maddesinin 2. bendi gereğince hakkınızda verilen disiplin cezasına karşı iş bu yazının tarafınıza tebliğ edildiği tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde yazılı olarak itiraz etme hakkınız ve ayrıca 60 (altmış) gün içerisinde idari yargıya başvuru hakkınız bulunmaktadır" diye yazı tebliğ edil ben hemen ertesi günü kurumuma itirazda bulundum ama hala olumlu ya da olumsuz cevap verilmedi. Sormak istediğim bu 60 günlük süre itirazıma gelecek cevaptan sonra mı başlıyor yoksa cezanın tebliğ edildiği tarihte çoktan başladı mı eğer başladıysa çok az sürem kaldı mahkemeye gitmek için konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Kenzo123
Memur
07 Şubat 2025 14:08

İtiraz ettiğinde dava açma süresi durur. İdare cevap verince dava açma süren işlemeye devam eder

mr.oksijen
Aday Memur
07 Şubat 2025 14:16

tşk ederim.

Betüllg
Aday Memur
07 Şubat 2025 16:16

İtirazınız disiplin kurulunca değerlendirilecek kabul veya Red şeklinde Red durumunda ilgili kararın size tebliğinden itibaren 60 günlük dava açma süreniz başlar.

mr.oksijen
Aday Memur
07 Şubat 2025 16:54

teşekkür ederim.

21 Şubat 2025 10:31

itiraz dava açma süresini durdurur itirazın sonucu tebliğden sonra dava açma süresi başlar ama idareye yaptığınız başvuru zaman kaybı direk dava açabilirdiniz

YENO73
Daire Başkanı
23 Şubat 2025 00:05

konuyu diğer açıdan değerlendirmek istiyorum. itiraz ettim dediniz. itirazınızdan önce soruşturma raporunun içeriğini talep ettinizmi yani neye göre itiraz ettiniz. Soruşturma da illaki usulsüzlükler olmuştur bunları tespit edip itiraz etmeliydiniz. Ama olmassa dava sürecinde de bu konuyu değerlendirebilirsiniz

2ven
Şef
23 Şubat 2025 19:34

Sen itiraz ettin diye hemen kurul toplanmaz. En yakın kurulda değerlendirilir.

mr.oksijen
Aday Memur
24 Şubat 2025 08:34

teşekkür ederim.

Policeofficerr, 4 hafta önce

itiraz dava açma süresini durdurur itirazın sonucu tebliğden sonra dava açma süresi başlar ama idareye yaptığınız başvuru zaman kaybı direk dava açabilirdiniz

mr.oksijen
Aday Memur
24 Şubat 2025 08:41

iddia ettikleri suç 125. maddenin A bendine uyuyor ama onlar B ye göre Kınama veriyorlar zaten usulsüz bir durum sadece itirazıma cevap vermiyorlar beni oyalayıp 60 günlük süreyi mi harcamak istiyorlar beni onu öğrenmek istemiştim. teşekkür ederim.

YENO73, 4 hafta önce
konuyu diğer açıdan değerlendirmek istiyorum. itiraz ettim dediniz. itirazınızdan önce soruşturma raporunun içeriğini talep ettinizmi yani neye göre itiraz ettiniz. Soruşturma da illaki usulsüzlükler olmuştur bunları tespit edip itiraz etmeliydiniz. Ama olmassa dava sürecinde de bu konuyu değerlendirebilirsiniz
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi