Editörler : Pangaea
12 Şubat 2025 22:29

Proje okulu tayını için 1 yıllık tecrubemı aktarıyorum faydalı olabilir

öncelikle mesleğimde 20. yılım 15 ve üzerinde okulda en buyuk 2 ılımızde calıştım unıversite hayatı boyunca 1.liğe alışmış her gittiğim okulda zirvede yer alan biri olarak tanındım işimi ve öğrencilerimi sevmek bunda en önemli faktör oldu gelelım proje okullarına bir kere şu algı yanlış çok projemi hazırlarım zor mu hayır zor değil çalışkan bir öğretmensenız 40 dakıka dersın nasıl gectığını dahı anlamassınız çocuklar cok zekı ortaokul da çalışıyorum yıllık 1 proje en az 1 proje ısterler fazlası sana kalmış bu da zor bırsey değil öğrenciler zaten aktıf ıdare fazlaca belge ıstermı hayır normal okulda ne varsa o ekstra sınav analızı ıstenır o da her yerde var onun dışında proje okulunda çalışmak yorucu mu evet fazla yorucu okullar buyuk 8.30 16.30 nerdeyse 8 9 saat mesaı var hafta sonu kursuda var yanı aılene zaman ayıracaksan evli iseniz o iş zor onun dışında kucuk okullar gıbı değil sen zil çalıp derse gecene dek 10 dakıka yetmez öğretmenler odasında 2 3 dakıka anca durursun çoğu zaman vaktınde olmaz ben 1 yıl tecrube ettım ve kararım normal okula il içi tayın oldu hocam denedınız pişmanmısınız dersenız hayır çocuklar çok sevımlı ve gercekten akıllı 30 kısı varsa 99 100 luk hepsı aktıf bu konuda mesleki tecrubem arttı ama 20 koca yıldan sonra yordu genç öğretmenlerimize görevı bırakmak da lazım.

cevdet5934
Kapalı
12 Şubat 2025 23:04

zirvede noktalama işaretleri kullanılmıyor mu hocam? Gözlerim kanadı.

avea11
Memur
12 Şubat 2025 23:40

Hocam çok yukarıdasınız ses gelmiyor aşağıya

Bote3434
Kapalı
13 Şubat 2025 00:45

Ağrı Dağı zirvesi mi everet mi

13 Şubat 2025 06:56

hakan yavaş.

Kardankadinim
Aday Memur
13 Şubat 2025 08:03

Niye eksilediniz anlamadim.Adam ne güzel tecrübelerini artisini eksisini yazmış.Ben tesekkur ediyorum konu sahibine.

13 Şubat 2025 08:18

her proje okul, hocamın okulu gibi değil

Lecturer55
Aday Memur
13 Şubat 2025 09:09

Girizgah kısmı gereksiz olmuş bro

yaylam
Memur
13 Şubat 2025 09:16

Benim 5.sınıf öğrencilerim, bu yazıyı daha anlaşılır halde yazar.

Velocıraptor
Genel Müdür
13 Şubat 2025 09:36

Allah'tan 2. yıl olmamış ... Proje okulu öyle bir yer değil arkadaşlar. Hele 99-100 lük yere uzun uzun güldüm ... Ben size uzun yılları kapsayan bir tecrübeyi aktarayım: şu an çalıştığınız yerde huzurluysanız( mutluysan>z demiyorum) sakın yer değiştirmeyin proje okulu şahanedir diyip.

cevdet5934
Kapalı
13 Şubat 2025 10:35

O zaman sizi tebrik ederim. Siz benim öğrencilerin sınav kağıdını bile okuyup anlayabilirsiniz.
Kardankadinim, 2 ay önce

Niye eksilediniz anlamadim.Adam ne güzel tecrübelerini artisini eksisini yazmış.Ben tesekkur ediyorum konu sahibine.

cevdet5934
Kapalı
13 Şubat 2025 10:37

sizce artıları ve eksileri nelerdir hocam?
Velocıraptor, 2 ay önce
Allah'tan 2. yıl olmamış ... Proje okulu öyle bir yer değil arkadaşlar. Hele 99-100 lük yere uzun uzun güldüm ... Ben size uzun yılları kapsayan bir tecrübeyi aktarayım: şu an çalıştığınız yerde huzurluysanız( mutluysan>z demiyorum) sakın yer değiştirmeyin proje okulu şahanedir diyip.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
13 Şubat 2025 11:44

Evet. Anahtar kelime "çalıştığınız yerde huzurluysanız". Bu durumda macera aramaya gerek yok.

Öğrencilerin seviyesi meselesi ise okul okul değişiyor. Bazı okullarda çok farklı seviyelerde öğrenciler var.

İdare, öğretmen, veli hepsi ayrı değerlendirmeli. Yine de şunu demeli -doğru ve kanunlara uygun- ilkelerimizden taviz vermemeli. Sonunda alışacaklardır.

Okul ararken huzur arayınız...

Velocıraptor, 2 ay önce

Kardankadinim
Aday Memur
13 Şubat 2025 12:42

Hahhaha güldürdünüz. Okuyamazsaniz bana gönderin ben okuyayım.Cidden bazı öğrenciler çok karmaşık yaziyor

cevdet5934, 2 ay önce
O zaman sizi tebrik ederim. Siz benim öğrencilerin sınav kağıdını bile okuyup anlayabilirsiniz.

lutt
Şube Müdürü
13 Şubat 2025 19:06

gereksiz olmuş

emelkoca
Kapalı
13 Şubat 2025 22:04

10 yıldır görev yaptığım lise proje okulu. Şuan 4 yılımız dolduğu için nerdeyse 40 öğretmenin 30 u için tercih yapın dendi. Tabi ki kendi okulumuzu ve fen lisesini tercih ettik. Beni çalıştığım okuldan gönderip de yerime kimi getirecek, neye göre getirecek. 10 yıl önce okuluma, eş durumuna bağlı mazeret ataması ile atanmıştım. Bu proje okulu mevzuusu açıldığından beridir okulumuza gelen tüm öğretmenler, eş dost ahbap ilişkisi ile geldiler. Çoğunun tek amacı şu okulda biraz başımızı dinleriz düşüncesi. Öğrenciler sınav puanı ile gelseler de her geçen sene öğrenci profili de gittikçe düşmekte. Öyle 90 lık 100 lük olanlar, her sınıfta bir elin beş parmağını geçmez. Gayet de zayıf not alanlar da var. Proje okullarında öğrenciler öyle sanıldığı gibi, uçmuyor yani. Tabi ki beklentisi yüksek olan öğrenci de çok. Bu proje okullarına öğretmen atamasında hiç bir kriter olmaması en büyük sıkıntı. Torpilin kapısı sonuna kadar açık. Allah sonumuzu hayır etsin.

unforgivene
Memur
14 Şubat 2025 12:01

Başlık sahibine teşekkür ederim. Öğretmen kitlesi yine kendini belli etmiş yorumlarda. Evet aynı şeyi ben yazsam daha mütevazi bir giriş yapardım ama niyet iyi, önemli olan da bu değil mi? Esas anlatılmak isteneni, mesleki açıdan kendinize alabileceğiniz içeriği bir kenara atıp hemen karşıdakini aşağı çekecek malzemeye odaklanmak... Her okulda öyle çoksunuz ki... Problem ne öğrenci ne veli. Aha bunlar gibi öğretmenler. Kendi yetersizliklerini başkalarını itibarsızlaştırma üzerinden telafi etmeye çalışan zavallılar...

cevdet5934
Kapalı
14 Şubat 2025 23:30

Öğretmen kitlesi "işte böyle" deyip Türkçenin katledilmesini ve manasız övünmeyi eleştirenlere zavallı diyorsun öyle mi? Bu forumda senden daha zavallı biri olduğunu sanmıyorum.
unforgivene, 2 ay önce

Başlık sahibine teşekkür ederim. Öğretmen kitlesi yine kendini belli etmiş yorumlarda. Evet aynı şeyi ben yazsam daha mütevazi bir giriş yapardım ama niyet iyi, önemli olan da bu değil mi? Esas anlatılmak isteneni, mesleki açıdan kendinize alabileceğiniz içeriği bir kenara atıp hemen karşıdakini aşağı çekecek malzemeye odaklanmak... Her okulda öyle çoksunuz ki... Problem ne öğrenci ne veli. Aha bunlar gibi öğretmenler. Kendi yetersizliklerini başkalarını itibarsızlaştırma üzerinden telafi etmeye çalışan zavallılar...

mazıke
Şef
14 Şubat 2025 23:50

sanırım Türkçe öğretmeni değilsiniz

avea11
Memur
15 Şubat 2025 01:11

Yazıdan karakter testi yapabiliyor musunuz sayın hocam?

unforgivene, 2 ay önce

fatih ç.
Genel Müdür
15 Şubat 2025 22:43

Yahu kendiniz de eş durumuyla geçmişsiniz oraya çakılı kalmışsınız, neyin tribi bu? Duyan da sınavlara girip hakkınızla aldınız sanacak. İl dışına, il içine açılmayan okula konmuşsunuz rahat rahat. Olan biten bu. Abartmayın. Kim gelecekmiş. Kim gelirse gelsin size ne? Eş durumuyla gelir biri yine ne var bunda. Kritere mi bakıldı siz girerken?

emelkoca, 2 ay önce

10 yıldır görev yaptığım lise proje okulu. Şuan 4 yılımız dolduğu için nerdeyse 40 öğretmenin 30 u için tercih yapın dendi. Tabi ki kendi okulumuzu ve fen lisesini tercih ettik. Beni çalıştığım okuldan gönderip de yerime kimi getirecek, neye göre getirecek. 10 yıl önce okuluma, eş durumuna bağlı mazeret ataması ile atanmıştım. Bu proje okulu mevzuusu açıldığından beridir okulumuza gelen tüm öğretmenler, eş dost ahbap ilişkisi ile geldiler. Çoğunun tek amacı şu okulda biraz başımızı dinleriz düşüncesi. Öğrenciler sınav puanı ile gelseler de her geçen sene öğrenci profili de gittikçe düşmekte. Öyle 90 lık 100 lük olanlar, her sınıfta bir elin beş parmağını geçmez. Gayet de zayıf not alanlar da var. Proje okullarında öğrenciler öyle sanıldığı gibi, uçmuyor yani. Tabi ki beklentisi yüksek olan öğrenci de çok. Bu proje okullarına öğretmen atamasında hiç bir kriter olmaması en büyük sıkıntı. Torpilin kapısı sonuna kadar açık. Allah sonumuzu hayır etsin.

Toplam 22 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi