Editörler : Pangaea
14 Şubat 2025 00:11

Ocak Şubat maaşı arasındaki fark

Merhabalar saygıdeğer hocalarım. Ocak maaşı ile Şubat maaşı arasında 1250 TL gibi bir fark var Şubat daha fazla yatacak. İki tane bordrom görünüyor böyle bir durum yaşayan var mı acaba ? İki bordro görünme sebebi nedir ?

beyazdag06
Şef
14 Şubat 2025 01:22

2 Bordro sebebi maaş farkı olabilir.
14 Şubat 2025 01:24

Öncelikle teşekkürler hocam. 2 - 1 'e düştüm o nedenle olabilir mi ?

beyazdag06, 1 ay önce
2 Bordro sebebi maaş farkı olabilir.

beyazdag06
Şef
14 Şubat 2025 02:04

Branş sınıf öğretmenliği ise ve yeni bir derece aldıysanız ilksan ocakta çift aidat kesti. Şubatta tek aidat kesince fark oluşmuş olabilir

Alaimisema1
Aday Memur
14 Şubat 2025 08:40

Bende de 1300 lira kadar eksik yatmış Ocak ile şubat arası gelir vergisi kesilmiş

14 Şubat 2025 10:44

Kendi sorumun cevabını buldum 2200 ek gösterge 3000 çıkmış o nedenle maaş farkı oluşmuş. Sizin daha ikinci aydan diğer vergi dilimine nasıl girdiniz ki ?

Alaimisema1, 1 ay önce

Bende de 1300 lira kadar eksik yatmış Ocak ile şubat arası gelir vergisi kesilmiş

14 Şubat 2025 11:03

Geçen ay alınmayan gelir vergisi bu ay alınmış 300 tl civarı eksik neden?

m.r_f
Şef
14 Şubat 2025 11:13

Yusuf Yıldırım üstadım gelmeden ben cevaplayayım.

Memurların aylık gelirlerinden kesilmesi gerek gelir vergisinde belli bir istisna tutarı vardır. Bu istisna tutarı Asgari ücretin gelir vergisi kadardır.

Burada fark yaratan durum; "aylık gelirlerin" terimi.

Bu ay içerisinde maaş bordrosundan önce hesaplanan başka hakedişiniz varsa, örn.: ek ders veya mtsk görev ücreti veya sınav ücreti gibi, o zaman vergi istisnası o hesaplamada kullanılmıştır. Maaş bordrosu hesaplandığı sırada da muhtelen daha az istisna tutarı kaldığı için bordronuza gelir vergisi yansımıştır.

BuAşkFazlaSana, 1 ay önce

Geçen ay alınmayan gelir vergisi bu ay alınmış 300 tl civarı eksik neden?

b3rn4
Müsteşar
14 Şubat 2025 11:52

Artık dersler ayın 1 inden sonra yapıldığı için gelir vergisi istisnası ek derse uygulanıyor.

Yani ek dersiniz ne kadar fazlaysa maaştan o kadar fazla kesinti oluyor.

ömer42
Genel Müdür
14 Şubat 2025 12:29

Derecenize bakınca uzman öğretmen olduğunuz anlaşılıyor hocam. 3 ve üzeri derecelerdeki uzman öğretmen tazminatı (4800 civarı) ile 1 ve 2.derecedeki uzman öğretmenlik tazminatı (5770 civarı) farklı. Kalan kısım derece terfi ile alakalı.

Sakaryalı540, 1 ay önce

Kendi sorumun cevabını buldum 2200 ek gösterge 3000 çıkmış o nedenle maaş farkı oluşmuş. Sizin daha ikinci aydan diğer vergi dilimine nasıl girdiniz ki ?

14 Şubat 2025 14:28

Eyvallah değerli hocam bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler

ömer42, 1 ay önce

Derecenize bakınca uzman öğretmen olduğunuz anlaşılıyor hocam. 3 ve üzeri derecelerdeki uzman öğretmen tazminatı (4800 civarı) ile 1 ve 2.derecedeki uzman öğretmenlik tazminatı (5770 civarı) farklı. Kalan kısım derece terfi ile alakalı.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
14 Şubat 2025 15:01

:)

Haklarını ve sorumluluklarını bilen arkadaşların olması çok güzel. Teşekkür ederim hocam.

m.r_f, 1 ay önce

Memurların aylık gelirlerinden kesilmesi gerek gelir vergisinde belli bir istisna tutarı vardır. Bu istisna tutarı Asgari ücretin gelir vergisi kadardır.

Bu ay içerisinde maaş bordrosundan önce hesaplanan başka hakedişiniz varsa, örn.: ek ders veya mtsk görev ücreti veya sınav ücreti gibi, o zaman vergi istisnası o hesaplamada kullanılmıştır. Maaş bordrosu hesaplandığı sırada da muhtelen daha az istisna tutarı kaldığı için bordronuza gelir vergisi yansımıştır.

14 Şubat 2025 15:02

Cevabınız için teşekkürler hocam tecrübeniz bizlere yol gösteriyor. : )

m.r_f, 1 ay önce

dogan007
Şef
14 Şubat 2025 21:38

KAÇ TL EK DERSE KADAR MAAŞTAN KESİNTİ OLMUYOR? 57 BİN MAAŞ ALAN ÖĞRETMENİN EK DERSİ 7BİN GİBİYDİ, BENİM MAAŞIM 55BİN VE OCAK AYINDA 12 BİN LİRA EK DERS ALDIM 2 KATI DERSE GİRİYORUM O HOCADAN AMA 1700 LİRA MAAŞTAN KESİNTİ OLMUŞ. YANİ EK DERS FARKIMIZ 3BİN LİRAYA DÜŞÜYOR O HOCA İLE. BEN 24 SAAT ARTI 6 SAAT DESTEK EĞİTİM ARTI 6 SAAT EGZERSİZ BRANŞ ÖĞRETMENİYİM. 3 BİN LİRA FARK İÇİN Mİ HAFTADA 4 GÜN ÖĞLEDEN SONRAYA KALIYORUZ ANLAMADIM. AÇIKLIK GETİRİSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.

m.r_f, 1 ay önce

alara_07
Daire Başkanı
14 Şubat 2025 22:25

Bende de 2 bordro görünüyor. 12 ocakta uzman öğretmenliğe hak kazandım. Ocak maaşına yetişmediği için şubat maaşında yatar dendi uzman öğretmenlik maaş farkı. Ama 2. bordroda 1100 gibi bir miktar görünüyor sadece.

Muhtemelen ocak ayı uzman öğretmen farkı yatmadı ama bu yatan ne acaba..Bu durumda olan ve bilgisi olan var mı.

m.r_f
Şef
14 Şubat 2025 22:44

Gelir vergisi istisnası Ocak ayı için 3315 Tl gibi bir tutar. Ek ders bordroları maaş bordrosundan daha önce hesaplanıyor anladığım kadarıyla, bu sebeple istisna ek ders bordrosunda kullanılıyor.

Ancak sizin bahsettiğiniz durumun kaynağı istisna tutarı değil, kazanç arttıkça kesilen verginin daha da artması. Bir kaç ay sonra gelir vergisi dilimleri değiştikçe kıyaslama yaptığınız personelle aranızdaki fark daha da azalacaktır.

Ek ders hesaplama usül ve esasları hakkında detaylı bilgi sahibi değilim, ancak zamanında hastanelerde hesaplanan ek döner (şimdiki ismi teşvik sanırım) konusunda baya dirsek çürütmüştüm. Size tavsiyem kendi kazancınızı başkalarıyla kıyaslamamanız. Bu size her zaman kaybettirir, maddi olarak değilse bile manevi olarak kaybettirir. Siz kendi kazancınıza bakın, hesaplama kalemlerinde bir hata olmadığından emin olun yeter.

dogan007, 1 ay önce

KAÇ TL EK DERSE KADAR MAAŞTAN KESİNTİ OLMUYOR? 57 BİN MAAŞ ALAN ÖĞRETMENİN EK DERSİ 7BİN GİBİYDİ, BENİM MAAŞIM 55BİN VE OCAK AYINDA 12 BİN LİRA EK DERS ALDIM 2 KATI DERSE GİRİYORUM O HOCADAN AMA 1700 LİRA MAAŞTAN KESİNTİ OLMUŞ. YANİ EK DERS FARKIMIZ 3BİN LİRAYA DÜŞÜYOR O HOCA İLE. BEN 24 SAAT ARTI 6 SAAT DESTEK EĞİTİM ARTI 6 SAAT EGZERSİZ BRANŞ ÖĞRETMENİYİM. 3 BİN LİRA FARK İÇİN Mİ HAFTADA 4 GÜN ÖĞLEDEN SONRAYA KALIYORUZ ANLAMADIM. AÇIKLIK GETİRİSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.

dogan007
Şef
14 Şubat 2025 23:16

dönüş için teşekkür ederim. siz ne sormak istediğimi anlamamışsınız. bir müdür yardımcısı arkadaş dönüş yaptı açıkladı durumu. okuyan olursa bilgi amaçlı giriyorum: ek ders 6bin tlye kadar maaşta herhangi bir kesinti olmuyor, üstünde kesintiler artıyor. ek dersi 10bin üzerinde olanlar ise 1500 tlden başlamak üzere artan oranlarla maaşta kesinti yaşıyor. özeti şu: meb fazla derse girmemizi istemiyor. haftalık 24 saat gibi bir derse gireceksiniz hem ek dersiniz hatrı sayılır olacak hem de maaştan kesinti olmayacak. 2 katı kadar ek ders alırsanız eskisi gibi 2 katı fazla ücret almıyorsunuz artık. kurslar yurt görevleri ek dersler egzersizler doldurursanız yılın son 2 ayı neredeyse bedavaya vermiş oluyorsunuz.

m.r_f, 1 ay önce

Gelir vergisi istisnası Ocak ayı için 3315 Tl gibi bir tutar. Ek ders bordroları maaş bordrosundan daha önce hesaplanıyor anladığım kadarıyla, bu sebeple istisna ek ders bordrosunda kullanılıyor.

Ancak sizin bahsettiğiniz durumun kaynağı istisna tutarı değil, kazanç arttıkça kesilen verginin daha da artması. Bir kaç ay sonra gelir vergisi dilimleri değiştikçe kıyaslama yaptığınız personelle aranızdaki fark daha da azalacaktır.

Ek ders hesaplama usül ve esasları hakkında detaylı bilgi sahibi değilim, ancak zamanında hastanelerde hesaplanan ek döner (şimdiki ismi teşvik sanırım) konusunda baya dirsek çürütmüştüm. Size tavsiyem kendi kazancınızı başkalarıyla kıyaslamamanız. Bu size her zaman kaybettirir, maddi olarak değilse bile manevi olarak kaybettirir. Siz kendi kazancınıza bakın, hesaplama kalemlerinde bir hata olmadığından emin olun yeter.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi