Editörler : Pangaea
14 Şubat 2025 16:38

Bilsem mi fen lisesi mi?

Merhaba, bulunduğum ilçede daha önce 2 ayrı dönemde 7 yıl fen lisesinde öğretmen olarak çalıştım. 2 yıl önce yine ilçede bilseme geçtim. Proje okullarına atama döneminde kafa karışıklığı yaşıyorum. Avantaj ve dezavantajlarını yazıp, önerilerinizi bekliyorum.

Fen lisesi avantajları:

1- Pansiyonlu bir okul ve ekders ücreti daha fazla

2- İngilizce'ye ilgisi olan sayıca az öğrencilerle çalışmak gerçekten keyifli

3- Kadronun çoğunu tanıyorum ve öğretmenler odası muhabbetlerini özlüyorum.

Fen lisesi dezavantajları:

1- İdare ve velilerin bitmek bilmeyen not talepleri. Yaptığım 2 sınavdan toplamda 100 alamayan öğrenciye sözlülerde 2 tane 100 girmek moralimi çok bozmuştu.

2- Nasıl olsa üniversite sınavında çıkmıyor diye dersi dinlemeyen ve ödev , yazılı vs. takmayan öğrenciler.

3- Şehir merkezinden uzak olması, her gün araçla ya da dolmuşla okula gitmek.

Bilsem avantajları:

1- Sayıca düşük öğrenci gruplarıyla (5-6 öğrenci) esnek, notsuz, sınavsız, kitapsız ders işleyebilmek.

2- Derslerin akşam saatlerinde olması ve tüm gün boş olmak (kimilerine göre dezavantaj)

3- Emanetçi olduğumuz binanın şehir içinde olması, yürüyerek 15-20 dakikada ulaşabilmek.

Bilsem dezavantajları:

1- Fen lisesinden de alışık olduğum "seçilmiş çocukların" ve onların kıymetli velilerin tavırları.

2- Çok fazla kağıt işleri ve proje baskıları.

3- Kurum içi huzursuzluk yaratan ve hizipçi idareci.

emelkoca
Kapalı
14 Şubat 2025 18:22

Benim branşım kimya olduğu için ve ben de 10 yıldır sınavla öğrenci alan anadolu lisesinde (şuanki adıyla proje okulu) çalıştığım için fen lisesi derim. Bilsemin şartları hakkında hiçbir bilgim yok ancak branşınız ne olursa olsun fen lisesi ayarındaki öğrencilerle çalışmak her zaman için daha zevklidir diye düşünüyorum.

Calimaestro
Memur
14 Şubat 2025 19:35

hocam sence bu sorunun muhatabı biz miyiz, sen misin?

ingilizce40
Aday Memur
14 Şubat 2025 21:16

Değerli tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam.

emelkoca, 1 ay önce

Benim branşım kimya olduğu için ve ben de 10 yıldır sınavla öğrenci alan anadolu lisesinde (şuanki adıyla proje okulu) çalıştığım için fen lisesi derim. Bilsemin şartları hakkında hiçbir bilgim yok ancak branşınız ne olursa olsun fen lisesi ayarındaki öğrencilerle çalışmak her zaman için daha zevklidir diye düşünüyorum.

basogret
Aday Memur
15 Şubat 2025 15:27

Hocam, bu soruya biz mi cevap vermeliyiz, yoksa siz mi?

ingilizce40
Aday Memur
15 Şubat 2025 18:23

Tavsiyeniz varsa buyrun, yoksa bu mesajı yazmanın anlamı nedir?

basogret, 1 ay önce

Hocam, bu soruya biz mi cevap vermeliyiz, yoksa siz mi?

metaverse
Memur
16 Şubat 2025 05:27

hocam alakaya maydanoz işte bu arkadaşların yazdığı. cevabın yoksa çık sohbetten değil mi?
ingilizce40, 1 ay önce

Tavsiyeniz varsa buyrun, yoksa bu mesajı yazmanın anlamı nedir?

ingilizceci78
Aday Memur
16 Şubat 2025 07:27

kendin yapacağın seçimleri bize sormanın manası nedir

alamarat
Aday Memur
17 Şubat 2025 06:01

en iyi okul yakın okuldur.

ortam veya dış etkenlere uyum sağlarsınız.

hiiammia
Memur
17 Şubat 2025 08:35

Fen lisesine git not olayını da takma

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi