Editörler : swat3410

Mmt011
Aday Memur
21 Şubat 2025 13:42

Son olarak devrem bi sorum olacaktı.

Şimdi benim 22 yılım yıpranma borçlanma fiili hizmet hepsi dahil 2025 eylül itibari ile 22 yıl olacak. Mazeret Tayini yazdım olmadı. Eylül sonu 1 yıllık ücretsiz izin alıp izin dönüşü bu süreyi borçlanıp istifa etmiş olsam geri kalan 2 yılı dışardan tamamladığım vakit yine de tazminatımı yaşım gelince alabiliyor muyum

The öğretmen, 4 ay önce

Olayı iyice öğrendim arkadaşlar teşekkür ederim cevap verenlere.

1- sigortanız kaybolmaz

2- hizmet hesabınızı birleştirebilirsiniz

3- 2008 öncesi girişiniz varsa 60 yaş üzerinden, 2008 sonrası ise 65 yaş üzerinden yıpranma sürenizin yarısını çıkararak emeklilik haklarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

4-memuriyetinizin zorunlu süresinin 3te2 sini tamamlarsanız geriye kalan kısmını borçlanarak dışardan ödeyebilirsiniz ve emeklilik haklarınızı sahip olabilirsiniz.

5-10 yılını tamamlayıp sonrasını yüksek primden sigorta yaptırmak en mantıklısı.

Daha yazacak çok şey var ama hayırlısı artık.

memuraday-y
Şube Müdürü
21 Şubat 2025 13:49

Ne karar verdiniz hocam ? İstifa edecek misiniz?

sımseeekk
Şef
21 Şubat 2025 20:36

sayın arkadaşlar Türkiye'de emeklilik sistemi çökmüş durumda en son eyt'den sonra artık. emekli olacaksınız ama üç kuruş para alacaksınız işin açıkçası bu .hele 55 10 tabi olanlar da emeklilik maaşı olmayacak gibi bir şey .üç kuruş. o yüzden hayatınıza bakın keyfinize bakın rahat edeceğiniz yerlerde çalışmaya bakın. emeklilik hayali kurmaya gerek yok. kötü bir evin bile getirisi 20.000 lira olmuş. sen o emekli maaşını alamayacaksın. yani emekli maaşından daha farklı gelirler elde etmeye bakın önemli olan bu .bes fonlar borsa dükkan alın kiraya verin sera yapın yıllık kiraya verin...gibi. devletten ve emeklilikten bir şey beklemeyin hüsrana uğrarsınız

audi sline
Aday Memur
21 Şubat 2025 21:14

devrem sen 1. sınıfı yatirdinmi bende yatirayim diorum 20 yıl hizmet zorunludan dusermi o zaman ne dersin
Mmt011, 4 ay önce

Devrem benimde ilk sigorta girişim 2005 Nisan. Memuriyet 2009 Haziran. Pmyo ikinci sınıfı bizde devlet kendisi yatırdı o polnette görüyor ve zorunlu çalışma süresinden düşüyor ben birinci sınıfıda geçen Eylül borçlandım 13 aya 91bin çıktı. 2025 eylülde borçlanma yıpranma eski çalışma fiili çalışma toplam 22 yıl olucak. Yıpranma payı olayını bi araştır istersen. Benim e devlet baktığımda yıpranmanın yarısını gösteriyor şuan için düşülen zamanı. Emeklilik kısmı ise şöyle kısmi emeklilik olayı var 15 yıl en az memuriyette geçmiş ise kısmi emekliliğin olur. Tazminatın eğerki yeni işin özel ise olmaz. 4-c ise muhtemelen üstünden devam eder hakkın ölmez. Ama özel ise işte orda son 7 yıl kuralı var. Ona çok dikkat et. Yani her şekilde emekli olursun ama hangi iş kolu avantajına o değişir işte. Benim de aklımda ücretsiz izin alıp sonrasında çekip gitmek var dilekçe yazdık tüm şartları taşımama rağmen vermediler. Eylül gelsin 1 yıllık ücretsiz izni alayım verirlerse tabi sonrası Allah Kerim. İnşallah ileride bu garabet kanun değişir de kimsenin hakkı ortada kalmaz. Allah gönlüne göre versin. İnşallah gönlünce olur senin adına sevindim devrem.

The öğretmen
Aday Memur
22 Şubat 2025 00:00

Tazminatı alabilmek için 55ten gün almanız lazım. Sigorta yaptırırsanız da yaş sınırı en az 58e çıkıyor

Mmt011, 4 ay önce

Son olarak devrem bi sorum olacaktı.

Şimdi benim 22 yılım yıpranma borçlanma fiili hizmet hepsi dahil 2025 eylül itibari ile 22 yıl olacak. Mazeret Tayini yazdım olmadı. Eylül sonu 1 yıllık ücretsiz izin alıp izin dönüşü bu süreyi borçlanıp istifa etmiş olsam geri kalan 2 yılı dışardan tamamladığım vakit yine de tazminatımı yaşım gelince alabiliyor muyum

POLO155
Memur
22 Şubat 2025 17:42

Devrem yeni işin hakkında hayırlı olur umarım. Hiç kendini süğda solda yorma. Sgk ya git aklına gelen her soruyu sor. Onlardan daha iyi bilgiye sahip olamayız.

The öğretmen
Aday Memur
25 Şubat 2025 12:36

Sgkda bizim bilgilerimiz yok maalesef.

Mmt011
Aday Memur
25 Şubat 2025 15:37

Devrem şimdi gördüm kusura bakma. Ben geçen mayısta dilekçe verdim eylülde sonuçlandı. 395 gün için 91 gibi bi meblağ. Süre zorunlu hizmetten düşüyor devrem.

audi sline, 4 ay önce
devrem sen 1. sınıfı yatirdinmi bende yatirayim diorum 20 yıl hizmet zorunludan dusermi o zaman ne dersin
Toplam 28 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi