Editörler : Pangaea

Braweheart01
Genel Müdür
17 Şubat 2025 23:17

Kişisel verilerin halka açık şekilde paylaşılması suç. okul müdürünün raporu müfettişe sunması suç değil. Yazdıklarınızda suç faktörü yok maalesef.

okul müdürü okulun whatsapp grubunda raporunuzu paylaşırsa okulun web sitesinde , instagram veya facebook sayfasında herkese açık şekilde paylaşırsa okulun belli bir yerine herkesin göreceği şekilde asarsa suç teşkil eder.

böyle birşey varsa savcılığa gidebilirsiniz.

yas1978
Memur
18 Şubat 2025 09:16

hocam öğrenci veli idare her türlü problem çıkabilir dediğim gibi sizin bu hastalık alehinizede kullanılabilir bu da yıldırma mobinge dönüşür dediğim gibi bu tür karektersizlerle uğraşacağınıza daha rahat edeceğiniz pozisyonlar çok ama siz galiba şimdilik mesleğimi seviyorum diyorsunuz gelecekte bıkkınlık olur ve mesleği bırakmak isterseniz alternatif çok aklınızda bulunsun...

Çalıkuşu123, 1 ay önce

İlerde ne gibi bir sıkıntı çıkar hocam. Mesleğimi seviyorum be bırakmak istemiyorum. Mobbinge uğradığım için psikiyatriste gittim

Çalıkuşu123
Aday Memur
18 Şubat 2025 19:36

Alternatif olarak ne önerirsiniz ?

yas1978, 1 ay önce

hocam öğrenci veli idare her türlü problem çıkabilir dediğim gibi sizin bu hastalık alehinizede kullanılabilir bu da yıldırma mobinge dönüşür dediğim gibi bu tür karektersizlerle uğraşacağınıza daha rahat edeceğiniz pozisyonlar çok ama siz galiba şimdilik mesleğimi seviyorum diyorsunuz gelecekte bıkkınlık olur ve mesleği bırakmak isterseniz alternatif çok aklınızda bulunsun...

yas1978
Memur
19 Şubat 2025 19:47

1.Öğretmen ünvanında kalmak isterseniz okul içinde müdür yardımcılığı idarecilik okul dışında bir takım sertifikaları edinip il ilçe memlerde argelerde iş sağlığı güvenliği uzmanlığı alanınız bilişimse bilişimle ilgili mebsis bölümlerinde ölçme değerlendirme merkezlerinde 6 aylık peryotlarla tekrarlanan görevlendirme usuluyle çalışabilirsiniz.

2.Öğretmen ünvanından çıkmak isterseniz 5 yılda bir olan görevde ünvan değişikliği sınavına girip kolayca şef olabilirsiniz Puanınız iyi olursa ilçe memlerde şube müdürlüğü kazanıp genel idare hizmetleri sınıfına geçebilirsiniz....A.ö iktisat işletme diplomanız varsa saymanlığı da tercih edip olabilirsiz..

3.Açık öğretim de 4 yıllık çeşitli bölümler var iş sağlığı iktisat işletme gibi iş yapan bir bölüm okuyup ilgili ünvanlara geçişiniz mümkün...

4.Hiçbir şey olamassanız sağlık gerekçelerini öne sürüp düz memur v.h.k.i de olabilirsiniz hukuken mümkün..

okuryazar3
Müsteşar
19 Şubat 2025 21:49

adalet istemek hem etik değil hem de imkansızı istemek gibi teammüllere ve güncel duruma aykırı!Adalet ve liyakat yerine yağcılık yandaşlık gibi daha etkin uygulamalar varken vakit kaybetmenin anlamı yok:))

mehmetyilmz
Memur
20 Şubat 2025 07:58

Bu alınan psikiyatri raporuyla öğretmenlikten MEB içinde düz memurluğa geçiş oluyor mu

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
20 Şubat 2025 11:19

"ilaç kullandığımı sağlıksız bir birey olduğumu söylemiş."

Herhalde bu şekilde söylenmesi uygun değil. Canı yanınca savunma refleksi devreye girmiş. Raporda görev yapamayacak durumda olunduğuna dair bir ibare olmadığına göre sıkıntılı.

Aşağıdaki linkten son sayfadaki 14. maddeyi bir araştırın isterseniz.

https://www.aile.gov.tr/media/102770/muhakkik-islemlerine-iliskin-usul-ve-esaslar.pdf

Şuradan da 28. maddeye bakınız.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6698&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

vs vs. en sonunda iş göremeyeceğinize inanmıyorlarsa ilgili yerlere sevk edip rapor istenir.

p@norra
Şube Müdürü
20 Şubat 2025 12:10

Hocam durup dururken kimsenin raporu paylaşılmaz. Muhtemelen sizinle ilgili öğrenci veya veliye yaklaşımınızdan tavırlarınızdan kaynaklı şikayet olmuştur. Doğal olarak idarede konu hakkında işlem yapmak zorundadır. Soruşturma açıldığında tüm bilgileriniz paylaşılabilir. Soruşturma konusu ile ilgili Gizli bilgilerde dahildir. Muhakkik konuyla ilgili hakkınızda diğer kurumlardan da bilgi talep edebilir ve gönderilmesi de mecburidir. Kimse durup dururken soruşturma açmaz. Soruşturmalar valinin veya kaymakamın onayıyla açılır.

Çalıkuşu123
Aday Memur
20 Şubat 2025 14:19

Hocam teşekkür ederim bunlara ulaşamamıstım. Herhangi bir yere sevk olunmadım . Kınama cezası verdiler sadece idareye saygısızlık yaptığım için. Aslında raporumu bu şekilde aleyhime delil olarak sunmaları suç o zaman

atahoca, 1 ay önce

"ilaç kullandığımı sağlıksız bir birey olduğumu söylemiş."

Herhalde bu şekilde söylenmesi uygun değil. Canı yanınca savunma refleksi devreye girmiş. Raporda görev yapamayacak durumda olunduğuna dair bir ibare olmadığına göre sıkıntılı.

Aşağıdaki linkten son sayfadaki 14. maddeyi bir araştırın isterseniz.

https://www.aile.gov.tr/media/102770/muhakkik-islemlerine-iliskin-usul-ve-esaslar.pdf

Şuradan da 28. maddeye bakınız.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6698&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

vs vs. en sonunda iş göremeyeceğinize inanmıyorlarsa ilgili yerlere sevk edip rapor istenir.

goner
Daire Başkanı
20 Şubat 2025 20:07

Bazı velilere ve diğer öğretmenlere antidepresan kullanan meslektaşlarını anlatan, onların özelini açan idareciler biliyorum. Eski bir idareci olarak şunu itiraf edeyim, bir okulda en büyük dedikoduyu her zaman idareciler yapar.

TheSilverLion
Aday Memur
25 Şubat 2025 19:45

kotu bir idareymis. kotu insanlar. idare mobbingi meslektas mobbingi veli baskısı, millet yıpranıyor psikiyatriste psikologa gitmeye cekiniyor. nasıl size karsı kullanabilirler bunu inanılmaz. yani bunun diger adı kotuluktur. bu yuzden saglıksız diyorlarsa size gercekten psikolojisi bozuk ama kendinde hic sorun gormeyen kendini hic tedavilik gormeyen en az 100 ögretmen bulurum.

TheSilverLion
Aday Memur
25 Şubat 2025 19:47

bence de idarelere cok guvenmemek lazım. bizim idare de biz aile gibiyiz herseyi anlatin der. ben yine de sustum cok. ustelik baska ogretmenin bana yaptigi haksızlıklara ragmen.

goner, 1 ay önce

Bazı velilere ve diğer öğretmenlere antidepresan kullanan meslektaşlarını anlatan, onların özelini açan idareciler biliyorum. Eski bir idareci olarak şunu itiraf edeyim, bir okulda en büyük dedikoduyu her zaman idareciler yapar.

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi