Editörler : Pangaea
16 Şubat 2025 12:54

Yurtdışı öğretmenlik sağlıkla ilgili

Arkadaslar, ilk atama da hani rapor almistik ya

Sunun gibi bir cumleyi hani doktorlar onaylamisti

"Türkiye'nin her yerinde öğretmenlik yapabilir"

Simdi biz yurtdisi ogretmenlikte de gorevlendirme icin benzer bir rapor almakla mukellef miyiz?

Evet ise, raporda ne yazmali?

Tesekkur ederim.

ingilizceci78
Aday Memur
16 Şubat 2025 13:55

sen ben özürlü kpss ile atandım norm fazlası olur muyum başka yere gidersem çok zorlanırım diye konu açmışsın

yurtdışına giderken sakat olmuyorsunda norm fazlası olurken mi sakat oluyorsun ?

thenglishteacher
Aday Memur
16 Şubat 2025 14:19

Yurtdisinda 5 sene calistim, ortalama 40 km uzakliktaki 2 farkli sehire gidip geliyordum ve 6 okulda calisiyordum. Engelli birine göre uygun bir görev değil bence, cok yogun fiziki efor var...

thmus79
Memur
16 Şubat 2025 14:23

Bizim dönemde bir arkadaşımız Türkiye'den temiz raporu almıştı, fakat gittiğimiz ülkede sağlık raporu istemişti. Raporda hepatit göründüğü için ziyaretçi vizesi bitince geri dönüş yapmak zorunda kalmıştı.

ta345
Şef
16 Şubat 2025 14:30

Off topic.

ingilizceci78, 1 ay önce

sen ben özürlü kpss ile atandım norm fazlası olur muyum başka yere gidersem çok zorlanırım diye konu açmışsın

yurtdışına giderken sakat olmuyorsunda norm fazlası olurken mi sakat oluyorsun ?

ta345
Şef
16 Şubat 2025 14:32

Konu dışı. Soru bu değil. Lütfen başlığı yeniden ve dikkatle okuyunuz.

thenglishteacher, 1 ay önce

Yurtdisinda 5 sene calistim, ortalama 40 km uzakliktaki 2 farkli sehire gidip geliyordum ve 6 okulda calisiyordum. Engelli birine göre uygun bir görev değil bence, cok yogun fiziki efor var...

thenglishteacher
Aday Memur
16 Şubat 2025 20:52

kisaca cevapliyayim o zaman, evet rapor zorunlu, o ulkenin saglik sigortasi da yapiliyor ve her sene yenileniyor, tum saglik gecmisiniz inceleniyor. en ufak bir falsoda da geri postalanirsiniz...

ta345, 1 ay önce

Konu dışı. Soru bu değil. Lütfen başlığı yeniden ve dikkatle okuyunuz.

ta345
Şef
16 Şubat 2025 21:43

Raporda ne yaz(il)masi gerekli veya isteniyor?

Bu durum bildirir raporunu ulkemizdeki hastanelerden almamiz gerekmiyor mu?

kisaca cevapliyayim o zaman, evet rapor zorunlu, o ulkenin saglik sigortasi da yapiliyor ve her sene yenileniyor, tum saglik gecmisiniz inceleniyor. en ufak bir falsoda da geri postalanirsiniz...

ta345
Şef
16 Şubat 2025 21:56

Birde bunu kilavuzun kacinci sayfasinin hangi maddesine dayandirdiniz?

vengberz
Şube Müdürü
17 Şubat 2025 23:57

BAOKK Kararı'na bir bakın, sorunuzun cevabı orada olabilir.

ta345
Şef
18 Şubat 2025 00:29

Merhaba, bu karar şu ise overview edebildim yalnizca.

https://karlsruhe.meb.gov.tr/www/baokk-bakanliklararasi-ortak-kultur-komisyonu-karari/icerik/632

Burada madde 7 degi g fikrasi/aciklamasi veya kosulu evet saglikla ilgili. Ancak muğlak bir ifade gibi. Burada hsstaneden durum bildirir saglik kurulu raporu alinmasi gerekli ve bu g kosulundaki cumle yazilmali rapora diyebilir miyiz aceba?

h kosulu daha muglak malesef. Yani bunu nasil gosterecegiz anlamadim acikcasi.

Tesekkur ederim.

vengberz, 1 ay önce

BAOKK Kararı'na bir bakın, sorunuzun cevabı orada olabilir.

vengberz
Şube Müdürü
18 Şubat 2025 05:46

Evet, budur.

Bu konuyu araştırma ihtiyacı duyduğunuza göre sağlığınızla ilgili sorun/larınız olmalı. Öyleyse şifa dilerim.

Bizden sağlık raporu istenip istenmediğini hatırlamıyorum ama sağlığınızla ilgili sorun/larınız varsa bu işe uygun olmadığınızı kabullenmelisiniz.

Sağlık sorunundan dolayı göreve elverişli olmadığınız fark edilince görevinize kolaylıkla son verilip yurt içi göreve geri döndürülürsünüz.

Durumunuzu en iyi siz bilirsiniz. Sağlığınızın sorun çıkarma ihtimali varsa yurt dışı göreve bulaşmanızı tavsiye etmem. Zaten stresli olan bu iş, sizin için çok daha stresli olur.

ta345, 1 ay önce

Merhaba, bu karar şu ise overview edebildim yalnizca.

https://karlsruhe.meb.gov.tr/www/baokk-bakanliklararasi-ortak-kultur-komisyonu-karari/icerik/632

Burada madde 7 degi g fikrasi/aciklamasi veya kosulu evet saglikla ilgili. Ancak muğlak bir ifade gibi. Burada hsstaneden durum bildirir saglik kurulu raporu alinmasi gerekli ve bu g kosulundaki cumle yazilmali rapora diyebilir miyiz aceba?

h kosulu daha muglak malesef. Yani bunu nasil gosterecegiz anlamadim acikcasi.

Tesekkur ederim.

thenglishteacher
Aday Memur
18 Şubat 2025 12:39

Sağlık raporunda yurtdisinda gorev yapmaya engeki yoktur yaziyor eger merak ettiginiz buysa...Heyet raporu almistim, kapsamli bir incelemeden geciyorsunuz...Tek doktora gorunup cikmiyorsunuz, ayni engelli raporu akir gibi oda oda doktor geziyorsunuz ve hepsinden onay aliyorsunuz...

vengberz
Şube Müdürü
18 Şubat 2025 15:11

Yurt dışı göreve giderken heyet raporu aldınız öyle mi? Ben 2017'de giderken alıp almadığımı hatırlamıyorum.

Sağlık raporunda yurtdisinda gorev yapmaya engeki yoktur yaziyor eger merak ettiginiz buysa...Heyet raporu almistim, kapsamli bir incelemeden geciyorsunuz...Tek doktora gorunup cikmiyorsunuz, ayni engelli raporu akir gibi oda oda doktor geziyorsunuz ve hepsinden onay aliyorsunuz...

thenglishteacher
Aday Memur
18 Şubat 2025 15:23

2016da yilinda gittim, kat kat gezdigim icin cok iyi hatirliyorum

ta345
Şef
18 Şubat 2025 18:22

Bu baslikta bahsi gecen ve ihtiyac duyulan cevabin basliga yonlendirilen cevaplar arasinda artik (baslik sahibi olarak ) mevcut oldugu kanaatindeyim.

Tesekkurler.

Iyi calismalar.

ta345
Şef
18 Şubat 2025 18:27

Ek soru :

Degerli arkadaslar, bahsi gecen raporu simdi alsam nasil olur ( gelecek yilki basvurularda kullailacak. )

Gecerliligi hk ne diyebiliriz.

thenglishteacher
Aday Memur
18 Şubat 2025 20:51

dostum raporu almak icin once sinavi ve mulakati gecmelisin.rapor en son asama ve guncel tarihli

vengberz
Şube Müdürü
18 Şubat 2025 22:23

Bence siz şimdiden bir heyete başvurup göreve mani bir durumunuzun olmadığından emin olun.

Sınava çalışma süreci çok meşakkatli olabiliyor, boşuna çalışmış olmayın.

ta345, 1 ay önce

Ek soru :

Degerli arkadaslar, bahsi gecen raporu simdi alsam nasil olur ( gelecek yilki basvurularda kullailacak. )

Gecerliligi hk ne diyebiliriz.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi