Editörler : StMngr

Researcher1
Kapalı
14 Ocak 2026 18:04

Aralık sonu veya Ocak ilk haftası şeklinde bilgi veriliyordu. Şimdi belirli bir tarih aralığının olmadığı söyleniyor. Bunun anlamı yakın tarihte yada bu dönem sonuçların açıklanmayacak olması mı?

akademikcaylak
Aday Memur
14 Ocak 2026 18:26

Hocam benim anladigim kadarıyla, son 2 ay icinde aramalarımızdan öğrendiğimiz ve farklı insanlardan gelen bilgilerle birlikte, Ocak sonu/Subat ilk haftası aciklanmasi bekleniyordu.

Farkli ve yeni bir bilgi varsa bilemiyorum.

Fakat haftalar once aldigim bilgi buraya da yazmstim o zaman, imza süreçleri, hakem degerlendirmeleri vs'den dolayi kendinizi Şubat başına hazırlamanız iyi olur denmişti.

Researcher1, 3 gün önce

Aralık sonu veya Ocak ilk haftası şeklinde bilgi veriliyordu. Şimdi belirli bir tarih aralığının olmadığı söyleniyor. Bunun anlamı yakın tarihte yada bu dönem sonuçların açıklanmayacak olması mı?

Mvlns
Kapalı
14 Ocak 2026 20:06

Son mesajlarda belirli bir açıklama takviminin olmadığı söyleniyor.

Ocak sonu/Şubat ilk haftası bilgi mi temenni mi?

Çünkü ilk önce aralık sonu-ocak ilk haftasıydı. Sonra Ocak sonu- Şubat ilk haftasına geçildi.

Bundan sonra her ayın ilk haftası yada son haftası olabilir. hakem değerlendirmekten vazgeçebilir yada yeniden hakeme gitmiş olabilir. Sürekli bir bahane var anladığım kadarıyla.

Doçentlikler 45 günde açıklandı ve imza süreci 1 gün sürmedi bile.

Bütçeyle alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Çok devasa bütçeyle (1 milyar dolardan fazla) desteklenen çok güçlü ve mükemmel bir kurum.

FatihYilmaz34
Aday Memur
14 Ocak 2026 20:32

TUBITAK ta sorun bence çok fazla program olması, ortaokul, lise, üniversite , yurdışı, yurtdışı, ulakbim vb. projeler vs.vs. sadece üniversite öğrencileri 30 bin üzeri başvuru varmış. Hangi birisine yetişsinler. Kurumun yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç var gibi gözüküyor. Bir de ekonomik tedbirler had safhada, bütçeler kısıtlamaları. Uzman personel yetersizliği gibi nedenler. Bir de bütün bunlar içerisinde tarafsız ve objektif değerlendirme baskısı. Gel de çık bu işin içerisinden. Önceki dönemlerde 2219 biraz sulandırılmış izlenimi veriyor. Danışman bul 5 sayfa doldur 3-5 yayın koy sonra ver elini ABD. Geçmişte gidenlerden duyduğum bazı üniversiteler özellikle ABD den bedava arıştırmacı fırsatını kaçırmadan direkt davet gönderiyorlarmış. Gidenler ek iş yapıp ceplerini doldurma peşinde. Araştırma fasa fiso. Bu sene bunun önüne geçmek için 40 puanlık araştırma önerisi ve en az 3 hakem ve panelist şartı konulmuş gibi gözüküyor. Tıpkı MSCA programları gibi. Bu sene kazanan gerçekten hak eden olacak. Biraz beklemekte gerekecek sanırım.

bdammm
Aday Memur
14 Ocak 2026 21:08

Çok ciddi emekler sarf ederek bu proje önerisini hazırladık. Önce danışmanlığı üstlenene hazırladık, sonra onu ikna ettik ve davet mektubu aldık. TÜBİTAK ın istediği şartları sağlayandan üstelik. Üniversite ilk 100 de, danışman etki değeri 1 in üstünde (kendisi bile bilmiyordu, bir uzman bana göndermişti etki değerini). Projeyi sıfırdan tasarladık, orada etik izinler alınarak araştırma grubuyla sürdürülecek şekilde. Araştırma önerisinin formatı çok zorlayıcıydı. Her ayrıntıyı düşünmek zorunda kaldık. Çok katmanlı yöntem, veri toplama ve analiz süreçleri koyduk, olmadı tablolarla açıkladık hepsini birbirine bağladık, ülkemiz üniversite ortamında niçin gerçekleştirilemeyeceğini detaylarıyla yapılan çalışmaları örnek göstererek kanıt sunduk. Bunu yaparkende idealist bir tutumu benimsedik ve nihayetinde bir bütün oluştu. Şimdi sonuçları bekliyoruz. TÜBİTAK'ın bir takvim veremiyor olmasına bir anlam veremiyor olmakla birlikte önceki yorumlarda değinilenlerin payı yüksek. Beklemekten başka bir yol görünmüyor. Tek dileğimiz emeğimizin karşılığını almak. (Üniversite dışından başvuran biri olarak)

Zeynep.36
Aday Memur
15 Ocak 2026 22:56

Hocam daha önce başvuran arkadaşım 20 sayfa yazdığını söyledi bana

Sanırım 4-5 sayfa çok çok eskiden olabilir. 3 paneliste gidip 40 puan barajını nerden biliyorsunuz? Başvuran herkese bol şans diliyorum.

FatihYilmaz34, 3 gün önce

TUBITAK ta sorun bence çok fazla program olması, ortaokul, lise, üniversite , yurdışı, yurtdışı, ulakbim vb. projeler vs.vs. sadece üniversite öğrencileri 30 bin üzeri başvuru varmış. Hangi birisine yetişsinler. Kurumun yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç var gibi gözüküyor. Bir de ekonomik tedbirler had safhada, bütçeler kısıtlamaları. Uzman personel yetersizliği gibi nedenler. Bir de bütün bunlar içerisinde tarafsız ve objektif değerlendirme baskısı. Gel de çık bu işin içerisinden. Önceki dönemlerde 2219 biraz sulandırılmış izlenimi veriyor. Danışman bul 5 sayfa doldur 3-5 yayın koy sonra ver elini ABD. Geçmişte gidenlerden duyduğum bazı üniversiteler özellikle ABD den bedava arıştırmacı fırsatını kaçırmadan direkt davet gönderiyorlarmış. Gidenler ek iş yapıp ceplerini doldurma peşinde. Araştırma fasa fiso. Bu sene bunun önüne geçmek için 40 puanlık araştırma önerisi ve en az 3 hakem ve panelist şartı konulmuş gibi gözüküyor. Tıpkı MSCA programları gibi. Bu sene kazanan gerçekten hak eden olacak. Biraz beklemekte gerekecek sanırım.

neuropsy
Aday Memur
15 Ocak 2026 23:10

Bildiğim kadarıyla, 2024 yılı başvurusu 5 sayfaydı, belgelerin doğru olması yeterliydi ve yanlış hatırlamıyorsam 35 gün sonra sonuçları bildirdiler. Bilimsel değerlendirme aşaması yoktu. Ancak daha önceki yıllardaki çağrılarda özgün değer, iş paketleri gibi detaylar da mevcutmuş inceledikçe gördüm ben de. 40 puan baraj puanı değil, TÜBİTAK'ın bu yıl değerlendirme ölçütleri için belirlediği 1. madde: araştırma önerisinin bilimsel niteliğinin puanı.

Zeynep.36, 2 gün önce

Hocam daha önce başvuran arkadaşım 20 sayfa yazdığını söyledi bana

Sanırım 4-5 sayfa çok çok eskiden olabilir. 3 paneliste gidip 40 puan barajını nerden biliyorsunuz? Başvuran herkese bol şans diliyorum.

rhtgltkn
Aday Memur
15 Ocak 2026 23:24

Evet geçen yıl 5 sayfaydı. ve sonuçlar yaklaşık 35 günde açıklanmıştı

neuropsy, 2 gün önce

Bildiğim kadarıyla, 2024 yılı başvurusu 5 sayfaydı, belgelerin doğru olması yeterliydi ve yanlış hatırlamıyorsam 35 gün sonra sonuçları bildirdiler. Bilimsel değerlendirme aşaması yoktu. Ancak daha önceki yıllardaki çağrılarda özgün değer, iş paketleri gibi detaylar da mevcutmuş inceledikçe gördüm ben de. 40 puan baraj puanı değil, TÜBİTAK'ın bu yıl değerlendirme ölçütleri için belirlediği 1. madde: araştırma önerisinin bilimsel niteliğinin puanı.

insanin
Aday Memur
16 Ocak 2026 00:08

Sebep ne olursa olsun TÜBİTAK'ın bir takvim açıklamamasını anlayamıyorum. Her ay sonuna doğru diğer ayı hatta ayları işaret ederek yürütülen bu süreç çok yorucu.

Araştırankişi
Aday Memur
16 Ocak 2026 00:50

Sürecin daha açık yürütülmesi gerekiyordu, belirsizliğe döndü. Ne aşama hakkında net bilgi var, ne de tarihler hakkında... Sürekli kurumlara ve yurt dışındaki danışmanıma hala açıklanmadı bekliyorum demekten yoruldum, ayrıca dışarıya karşı profesyonellikten uzak bir imaj çiziyoruz maalesef. Bu bursa başvuru şartlarını sağlamak için 1 yıl titizlikle çalışmak gerekirken karşılığını başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama sürecinde görememek üzüyor ve yıpratıyor...

insanin, Dün

Sebep ne olursa olsun TÜBİTAK'ın bir takvim açıklamamasını anlayamıyorum. Her ay sonuna doğru diğer ayı hatta ayları işaret ederek yürütülen bu süreç çok yorucu.

hemtem
Aday Memur
16 Ocak 2026 09:28

Bugün açıklanır mı ki acaba?

BB3507
Aday Memur
16 Ocak 2026 11:31

Umarım ama pek umudum yok Hocam. Kurumu arayıp sormayı da bıraktım. Bu ciddiyetsizliği de bir türlü anlayamadım. En azından bir tarih aralığı verilebilir sonuçların açıklanacağı zamana dair.

hemtem, Dün

Bugün açıklanır mı ki acaba?

Arst1
Kapalı
16 Ocak 2026 13:25

Bu ayin sonu gelecek ayin ilk haftasi , yada takvim yok seklinde cevaplar yerine, YOK'un takvimi gibi seffaf bir takvim yayinlanabilir.

https://www.yok.gov.tr/tr/announcements/yokten-uluslararasi-arastirma-programlari-2026-yili-basvuru-takvimi-duyurusu-IEBs4

hemtem
Aday Memur
16 Ocak 2026 14:39

Evet hocam. YÜK bu konuda çok basit, anlaşılabilir ve dönemsel olarak hangi tarihte başvuru başlayacak, hangi tarihte bitecek ve hangi tarihte sonuçların açıklanacağına yönelik çok güzel bir duyuru yaptı.

Arst1, Dün

Bu ayin sonu gelecek ayin ilk haftasi , yada takvim yok seklinde cevaplar yerine, YOK'un takvimi gibi seffaf bir takvim yayinlanabilir.

https://www.yok.gov.tr/tr/announcements/yokten-uluslararasi-arastirma-programlari-2026-yili-basvuru-takvimi-duyurusu-IEBs4

insanin
Aday Memur
16 Ocak 2026 18:48

Bir haftayı daha geçirdik. Son günlerde TÜBİTAK ile iletişime geçen oldu mu acaba?

Araştırankişi
Aday Memur
16 Ocak 2026 19:31

Dün görüştüm hocam, net bir tarih veremiyoruz siteyi takip edin orada açıklanacak dedi görüştüğüm kişi. Eskiden en azından tahmini bir tarih veriyorlardı artık o da yok maalesef

insanin, Dün

Bir haftayı daha geçirdik. Son günlerde TÜBİTAK ile iletişime geçen oldu mu acaba?

FatihYilmaz34
Aday Memur
16 Ocak 2026 20:56

Yine bana hasret yine bana esmer günler düştü. Eywah. Bugünde yok. TIERTAK orada neler oluyahh

Toplam 157 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi