Editörler : swat3410
24 Şubat 2025 18:03

Dilekçenin kabul edilmemesi

Kolay gelsin arkadaşlar. ben şuan heyet raporluyum. bir büyükşehirin dış ilçesinde görevliyim. görev yerimde aynı şehrin başka bir dış ilçesi. ben kendi ikametimde raporlu oldugumdan, buradaki ilçe emniyet müdürlüğü aracılıgıyla kendi çalıitıgım ilçeye dilekçe sunmak istedim. dilekçede de raporlu oldugumu ve rapor adresimin burası oldugunu bu nedenle dilekçemi buradan göndermek istedigimi belirttim. ancak buradaki ilçe müdürü dilekçemi uygun kabul etmemiş gitsin kendi ilçesine versin demiş. ben raporluyum ve çalıştıgım ilçe 2 saat uzaklıkta. ikametimde bulunan ilçe emniyet müdürünün dilekçeyi kabul etmeme hakkı varmı. ben bir polisim ve raporluyum kendi kuruma ait bir müdürlüğü aracı olarak kullanamazmıyım. bilmedigim için soruyorum bilenler aydınlatırsa sevinirim.

24 Şubat 2025 18:10

Forumdan uzaklaştırıldınız .... swat3410

ikosunbabasi
Kapalı
24 Şubat 2025 18:19

Kaymakamlık üzerinden havale ettir .mecbur işleme almak zorundalar

umtblc
Şube Müdürü
24 Şubat 2025 18:20

Dilekçe kanununu hepimiz biliyoruz zatenr. eğer o kanuna bu şekilde bir muhalefet varsa suç duyurusunda bulunacağım. ben heyet raporluyum gidebilecek durumda değilim ilçeme adam beim resmi evrağımı kabul etmiyor

Patron El Patrona, 2 ay önce

umtblc
Şube Müdürü
24 Şubat 2025 18:21

ilçemdeki kaymakamlıktan çalıştıgım yerdeki kaymakamlıgamı göndereyim.

ikosunbabasi, 2 ay önce

Kaymakamlık üzerinden havale ettir .mecbur işleme almak zorundalar

24 Şubat 2025 18:35

umtblc, 2 ay önce

Dilekçe kanununu hepimiz biliyoruz zatenr. eğer o kanuna bu şekilde bir muhalefet varsa suç duyurusunda bulunacağım. ben heyet raporluyum gidebilecek durumda değilim ilçeme adam beim resmi evrağımı kabul etmiyor

Sbz1dftd
Şef
24 Şubat 2025 18:47

boru değil mi bizim ilçenin müdürü kafasına göre bazı dilekçeleri kabul etmiyor? dilekçe kanununa göre alması gerek ben tarım ilçe müdürlüğüne de versem mal müdürlüğüne de versem alması gerek dilekçeyi... kanun der ki dilekçeyi alan kurum ilgili yere gönderir der diyelim ki almadı bunu ispat et kamu görevlisi görevini yapmamaktan kamu haklarını kişiyi yoksun bırakmaktan işlem yapılır soruşturma açar mı savcılık açar

buralarda925
Memur
24 Şubat 2025 18:49

kardeş belli ki bir sıkıntı var yani ortada kusura bakma da yani olay örgüsü gene eksik şeyler var sen bu dilekçede ne talep etmek istediğini söyle bakalım yani raporunun istirahat iznine çevirme dilekçesi değil belli ki bu .gerçi bunun içinde hiçbir idari bürocu cağırmaz bile birine yazdır der en fazla raporu da gelirken getir derki artık o da kalmadı e nabız da çıkıyor onu atsan yetiyor.bunun haricinde ilçe emniyet müdürü senin dilekcenle uğrasmaz kaymakamlığa gidiyorsun yazı işlerine ordan hangi kuruma istersen göndertiyorsun. ama dediğim gibi anlatmadığın şeyi anlat sen önce yani
24 Şubat 2025 19:24

buralarda925, 2 ay önce
kardeş belli ki bir sıkıntı var yani ortada kusura bakma da yani olay örgüsü gene eksik şeyler var sen bu dilekçede ne talep etmek istediğini söyle bakalım yani raporunun istirahat iznine çevirme dilekçesi değil belli ki bu .gerçi bunun içinde hiçbir idari bürocu cağırmaz bile birine yazdır der en fazla raporu da gelirken getir derki artık o da kalmadı e nabız da çıkıyor onu atsan yetiyor.bunun haricinde ilçe emniyet müdürü senin dilekcenle uğrasmaz kaymakamlığa gidiyorsun yazı işlerine ordan hangi kuruma istersen göndertiyorsun. ama dediğim gibi anlatmadığın şeyi anlat sen önce yani

umtblc
Şube Müdürü
24 Şubat 2025 19:26

sen çok şey biliyorsun kırmızıhap. 45 gün heyet raporu aldım iş yerim raporumu geçireceğim drese dair dilekçe istedi. eskiden watsptan fotosunu çeker atardım şimdi müdürle takışıgız diye kabul etmedi. bende o zaman burdaki emniyet aracılıgıyla gönderirim dedim onuda burdaki müdür hiçbir dayanak sunmadan bizi aracı yapma dedi ve sözlü olarak işleme koymadı. beni istirahatli günümde hiçkimse kaldırıpta 2 saat ötedeki iş yerime çağıramaz. yarın gideceğim burdaki emniyete sayı verdireceğim eğer işleme koymazlarsa suç duyurusunda bulunacağım. ayrıca o dilekçeyi ptt ile iadeli tahahütlüde gönderebilirim ancak kendi kurumum bana zorluk çıkarıyorsa bende onlara çıkartırım

buralarda925, 2 ay önce

umtblc
Şube Müdürü
24 Şubat 2025 19:28

idari konularda evet hiçbirine bişey olmaz, çünkü kendi kendilerine yemek yiyor soruşturmayı kapatıyorlar. ama adli konular amir müdür dinlemiyor

24 Şubat 2025 19:48

umtblc, 2 ay önce

sen çok şey biliyorsun kırmızıhap. 45 gün heyet raporu aldım iş yerim raporumu geçireceğim drese dair dilekçe istedi. eskiden watsptan fotosunu çeker atardım şimdi müdürle takışıgız diye kabul etmedi. bende o zaman burdaki emniyet aracılıgıyla gönderirim dedim onuda burdaki müdür hiçbir dayanak sunmadan bizi aracı yapma dedi ve sözlü olarak işleme koymadı. beni istirahatli günümde hiçkimse kaldırıpta 2 saat ötedeki iş yerime çağıramaz. yarın gideceğim burdaki emniyete sayı verdireceğim eğer işleme koymazlarsa suç duyurusunda bulunacağım. ayrıca o dilekçeyi ptt ile iadeli tahahütlüde gönderebilirim ancak kendi kurumum bana zorluk çıkarıyorsa bende onlara çıkartırım

umtblc
Şube Müdürü
24 Şubat 2025 20:30

sen itaat edebilirsin ben etmiyorum. 14 yıllık memurum 3 aya malulen oluyorum, sen 55 yaşına kadar bu düşünceyle itaat et ayakkabı boya

yalnızkurt3847
Aday Memur
24 Şubat 2025 23:35

kendine bir gram güven yok, bilmediği konuları geçtim bildiği konularda bile hakkını savunmayıp itaat edecek adam tiplemesi. şu yazdıklarını ben yapsam aynaya bakamazdım. senin korktuğun şeyleri biz çerez niyetine yedik. sen bu kafayla devam et gardaş.. önemli olan prensip sahibi olmak. senin prensibin (var sayılırsa tabi )maşallah çok iç açıcı :) neyse, ben gelip sana dilekçe vereyim uzman generalim, sen kabul etme sonra bak bakalım DİLEKÇE HAKKI ANAYASAL BİR HAKTIR diye nerde yazıyor, öğrenmiş ve öyle bilmiş bilmiş konuşmamış olursun

Toros101
Şube Müdürü
25 Şubat 2025 09:38

Dava açmasada cimer falan uğraştırır. Bir de demişin ilçe müdürü dür bir bildiği var yahu onların sağından solundan haberi yok, ne bilirler, teşkilatı kendi arpalıkları bilip at koşturuyorlar anca. Bir tane müdüre 4483 valilikten ön inceleme dosyasını tebliğe gittim, bu müdürlükte bir tek ben mi varım a**** koyayım dedi, ben ego tatmin etti dosyayı önüme attı, aldım dosyayı valiliğe götürdüm, müdüriyetten arayan arayan aman kimseye söyleme ama dosyayı iade etme. Tekrar şubeye geçtim adam koştur koştur geldi aldı dosyayı, ben öyle demedim de şu eksikti de şunu da getirsin de dosyayı memur yanlış anladı diye bizim müdüre izahat ediyordu. Onların borusı bize öter kafalarına göre iş yapıyorlar.

Toros101
Şube Müdürü
25 Şubat 2025 09:41

Senin gibiler yüzünden bu teşkilat bu halde insan onur'u var meslek onur'u var o üstünde üniformanın onuru var,

25 Şubat 2025 09:44

İlgili kanun maddesini dilekçene ekleyerek yeniden ver. Kabul etmezse, kabul etmediğini belirterek kaymakamlık üzerinden gönder kaymakam arasın müdürü hayırdır desin. Bir de cb kararnamesi vardı bu konuyla ilgili, dilekçe verilen kurum dilekçeyi alıp ilgili kuruma iletmek zorunda diye. Onu da bulup ekleyebilirsin. Kendi şuben seni heyete sevk etse yine o dilekçeyi kabul etmeyen müdürün vasıtasıyla ulaştıracak sana dilekçeyi. O zaman da kabul etmiyorum diyebilecek mi? Tuhaf tuhaf işler.

umtblc
Şube Müdürü
25 Şubat 2025 11:03

Az önce dilekçeyi götürdüm, kem küm ettiler, dedim o halde bana kabul etmediğinize dair evrak verin ben üst makam olarak ilçe kaymakamlığına gideceğim ardından da savcılığa dilekçe kanununa muhalefetten başvuruda bulunacağım, bunu dedikten sonra tmm gönderelim bu seferlik dediler :) yani burda dün arkdaşın dediği gibi müdürdür bildiği bişey vardır felan hikaye. hakkını bildikten sonra hakkını aradıktan sonra rütbe farketmiyor yeterki savcılık makamının adını duysunlar. tir tir titriyorlar sorusturma açılırda rütbe alamam diye

umtblc
Şube Müdürü
25 Şubat 2025 11:10

İleride bu konuyla ilgili bu forumu okuyacak arkadaşlara yasal dayanağı bırakayım birileriine belki lazım olur

Genelge 2004/12

T.C.

B A Ş B A K A N L I K

Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü

Sayı: B.02.0.PPG.0.12-320-1327 23 OCAK 2004

Konu: Dilekçe ve Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması

GENELGE

..............

- Bireylerin ve tüzel kişilerin başvuru dilekçelerini alan idari makamlar, dilekçelerin alındığı tarih, kayıt numarası ve konusunu gösteren alındı belgesini düzenleyip, bu alındı belgelerini, herhangi bir ücret talep etmeden, başvuru sahiplerine vereceklerdir.

....................

- Başka bir idari makamın görev alanında kalan başvurular, ilgili idarî makama iletilecek ve başvuru sahibine de bilgi verilecektir.

.............

Memurhaps
Şube Müdürü
25 Şubat 2025 11:29

Devrem maaş ne kadar hangi bölümden kontrol var mı

umtblc, 2 ay önce

sen itaat edebilirsin ben etmiyorum. 14 yıllık memurum 3 aya malulen oluyorum, sen 55 yaşına kadar bu düşünceyle itaat et ayakkabı boya

umtblc
Şube Müdürü
25 Şubat 2025 11:33

Pskiyatri bölümü, Anksiyete bozulugu. kontrol yok dedi geçen aylarda emekli olan bir arkadaşımız. maaş ve ikramiye de aşağı yukarı pbsde gözüken kadar

Memurhaps, 2 ay önce

Devrem maaş ne kadar hangi bölümden kontrol var mı

Toplam 38 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi