Editörler : E.Kayı Han
25 Şubat 2025 09:30

Uzman katiplik gelirse müdürlük ?

Eğer uzman katiplik gelirse müdürler sadece hukuk mezunlarından alınacak diye bi dedikodu dolaşıyor, umarım öyle bi şey yoktur ?

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
25 Şubat 2025 09:33

Yok öyle bir şey. Uzman katiplik de gelmeyecek.

turcinsaniant
Aday Memur
25 Şubat 2025 09:35

bende öyle duyuyorum hukuk mezunlarının istihdamını artırmak için yapılacak bence heryer avukat çnkü

25 Şubat 2025 11:06

Ondanda ziyade zamanla müdürlerin hep uzman katiplerden alınacağını düşünüyorum ben.

kasırga1453
Memur
25 Şubat 2025 11:28

Yeri geliyor 4 senelik aöf bitiren havaya giriyor bende üni okudum savcıdan hakimden farkım ne diyor . düşünsenize hukuk fakültesini bitiren 10 yıllık 45 yaşındaki müdür akademiden yeni mezun 25 yaşındaki savcı offfffffffffff kıyametttt kıyameeettttt . velhasılı o iş olmazı

KATİBELER
Aday Memur
25 Şubat 2025 13:00

Cezaevi katiplerine de gelecekmi uzman katiplik, yoksa sadece adliye katiplerine mi gelecek

kenandere
Aday Memur
25 Şubat 2025 13:38

Uzman katiplik gelmesi gereken bir ünvandır, ama yıllarca adliyede hiçbir vasıf kazanmamış birinin almaması açısından fazla zor olmayan bir sınav yapılmasıda şarttır ve müdürlük sınavında da uzman katiplere öncelik verilmelidir, nitekim hukuk mezunlarınada müdürlük konusunda belli bir kontejan açılacağı düşüncesindeyim, yani 3 aylık bir katibin 20 yıllık bir katibe seninle benim arada bir fark yok gibi bir durum yaşanmamalıdır

ozkan52
Aday Memur
25 Şubat 2025 13:44

Müdürlük için uzman katiplik şartı koşulursa da çok saçma olabilir. Çünkü 10 yılını doldurmuş bir katibe 2 yıl uzman katiplik yapılması şartı koşulursa gene önümüz çok tıkanmış olur. Umarım müdürlük yolumuz kapanmaz. Uzman katiplikle vs.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
25 Şubat 2025 14:26

Hiçbir avukat, avukatlığı bırakıp yazı işleri müdürlüğü yapmaz.

turcinsaniant, 2 ay önce

bende öyle duyuyorum hukuk mezunlarının istihdamını artırmak için yapılacak bence heryer avukat çnkü

kenandere
Aday Memur
25 Şubat 2025 14:46

merhaba, düşündüğümüz zaman avukat olmak gerçekten çok zor ancak o kadar çok fazla avukat varki malesef bir kısmi çok makul ücretlerle başka avukatların yanında çalışmak zorunda kalındığıda bilinen bir gerçek, hatta bir çok tanıdığım avukat var icra müdürlüğü sınavına giren, tabi sizinde takdir edeceğiniz gibi yazı işleri müdürlüğü icra müdürlüğünden daha cazip geliyor, bu sebeple giren bayan avukat olacağını düşünüyorum.

İsmi Lazım Deil, 2 ay önce

ozkan52
Aday Memur
25 Şubat 2025 15:08

Tabi bu açtığım başlık sadece bir duyumdan ibaret ancak bu meslekte yükselmek için tek çıkışımız olan müdürlük elimizden alınmaz umarım.

yusuf132
Memur
25 Şubat 2025 18:29

askeriyede açık öğretim mezunu subaylar cirit atıyor zaman ilerleyip rütbe aldıklarında yeni mezun harbiyeliye komutanım çektiriyorlar o hesap hakim savcıya isterse doktara mezunu hukuk mezunu müdür olsun ağzını açıp gıkını çıkartamaz makam esas olandır. sesini bir çıkartır iki çıkartır yer tutanağı alır cezayı oturur aşağıya daha da zorlarsa sürerler öyle müdür olay bu kadar basit

kasırga1453, 2 ay önce

Yeri geliyor 4 senelik aöf bitiren havaya giriyor bende üni okudum savcıdan hakimden farkım ne diyor . düşünsenize hukuk fakültesini bitiren 10 yıllık 45 yaşındaki müdür akademiden yeni mezun 25 yaşındaki savcı offfffffffffff kıyametttt kıyameeettttt . velhasılı o iş olmazı

mudara61
Aday Memur
25 Şubat 2025 21:22

ara ünvan olarak şef gibi ya bence gelmeli

oynatmayazkaldi
Aday Memur
26 Şubat 2025 09:00

İcra Müdür Yardımcılığına başvuruyorlar Yazı İşleri Müdürlüğüne mi başvurmayacaklar?

MemurBey1988
Memur
26 Şubat 2025 09:07

Polisliğe, askerliğe bile başvuruyorlar. Hukuk o kadar fazla mezun verdi ki, öğretmenliklere döndü resmen.

Ayrıca uzman katiplik gelecektir. Böyle kadroların olması hem dikey hiyerarşiyi seyreltir, hem de tabi müdürlük makamını daha şık ve güçlü kılar. Ancak sadece hukuk mezunlarından alınacağını düşünmüyorum. Bu meslek hakikaten zor ve işin mutfağında pişmeden öğrenilmiyor. Zannetmiyorum.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
26 Şubat 2025 16:39

Saçmalayıp kendini rezil etme. Utanmasan market kasiyerliğine başvuruyolar diyeceksin. Avukat ayda birkaç dosya alsa yazı işleri müdüründen kat kat fazla kazanır. Üstelik serbest çalışıyor. 8-5 mesaisi yok. Polisliğe, askerliğe başvuran avukat filan yok. Hatta tam tersi bir sürü avukat var. Saçmalayıp kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun.

MemurBey1988, 2 ay önce

Polisliğe, askerliğe bile başvuruyorlar. Hukuk o kadar fazla mezun verdi ki, öğretmenliklere döndü resmen.

Ayrıca uzman katiplik gelecektir. Böyle kadroların olması hem dikey hiyerarşiyi seyreltir, hem de tabi müdürlük makamını daha şık ve güçlü kılar. Ancak sadece hukuk mezunlarından alınacağını düşünmüyorum. Bu meslek hakikaten zor ve işin mutfağında pişmeden öğrenilmiyor. Zannetmiyorum.

27 Şubat 2025 19:24

Cezaevinde çalışıyorum bir sürü hukuk mezunu idare memuru ve infaz koruma var polisliğe ve askerliğe başvurmaları gayet doğal

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
27 Şubat 2025 19:34

Sildim lan numaranı. !!!

Seni kaç kez aradım dönmedin. Sorunları vardır bekleyelim dedim, bekledik halen dönmedin. Nevşehir'e gidince bi tarafların büyüdü.

Tayini çıkar da bir insan niye vedalaşmak için ziyaret etmez lan !!

O kadar yıl beraber çalıştık, yeri geldi Yenibosna çocuğuyum dedin, hadi benim hatırım yoktu, yazı yazdığımız klavyenin de mi hatırı yok lan ?

Böyle vefasızlık olur mu lan ?

kasırga1453, 2 ay önce

Akay Bey
Aday Memur
27 Şubat 2025 19:40

Bence sen kendini rezil etme bir suru tandigim bildiğim ve gördüğüm 20.000 TL ye çalışan avukat var piyasada. Ki icra mudur yardimciligina bile bir sürü hukuk mezunu çalışan var. Hatta bir çoğu Yazı isleri müdürlüğüne geçmeye çalışıyor. Suan bir avukatın sadece açmış oldugu is yeri masrafi . kira, vergi. çalışan, sigorta Masraflar 70.000 TL. Gerisini siz düşünün..

Saçmalayıp kendini rezil etme. Utanmasan market kasiyerliğine başvuruyolar diyeceksin. Avukat ayda birkaç dosya alsa yazı işleri müdüründen kat kat fazla kazanır. Üstelik serbest çalışıyor. 8-5 mesaisi yok. Polisliğe, askerliğe başvuran avukat filan yok. Hatta tam tersi bir sürü avukat var. Saçmalayıp kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
28 Şubat 2025 12:40

Benim bir sürü tanıdığım avukat var. Aylık 5 bin lira maaşa çalışıyorlar. Pazarcılık yapan bir sürü hukuk mezunu tanıdığım var.

Akay Bey, 2 ay önce

Bence sen kendini rezil etme bir suru tandigim bildiğim ve gördüğüm 20.000 TL ye çalışan avukat var piyasada. Ki icra mudur yardimciligina bile bir sürü hukuk mezunu çalışan var. Hatta bir çoğu Yazı isleri müdürlüğüne geçmeye çalışıyor. Suan bir avukatın sadece açmış oldugu is yeri masrafi . kira, vergi. çalışan, sigorta Masraflar 70.000 TL. Gerisini siz düşünün..

Abbas.KILKUYRUK2
Şube Müdürü
28 Şubat 2025 23:35

Kardeşim sen ısine bak. Birşey bildiğin yok. Asgari ücretle avukat çalışıyor bu devirde sen ne boş bos konuşuyorsun. Yazı işleri müdürü 70 bin maaş alıyor neden istemesin.

Toplam 50 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi