Editörler : E.Kayı Han
25 Şubat 2025 14:51

Amir hakkında disiplin soruşturması ihbarı nasıl yapılır?

Farzedelim amirimiz hakkında disiplin soruşturması açılması gerektiğini düşünüyoruz. Elimizde somut delil veya tanık var. Burada süreç nasıl olmalı. Amirimin disiplin amirine dilekçe ile mi bildirmem gerekiyor. Amirim disiplin amiri benim dilekçemi işleme almaz ise ne olacak. Veya ihbarda bulunacağım kişi kurumdaki en üst amir ise yani kurumda onun disiplin amiri yok ise ne yapılacak, bakanlığa dilekçe mi yazılacak? Yoksa memurun amiri hakkında bir disiplin ihbarında bulunma hakkı yok mu? Memurun amirine karşı bir hakkı yok mu?

YENO73
Daire Başkanı
26 Şubat 2025 02:51

ilçede kaymakam İl de Valilik hiçbiri olmadı CİMER
26 Şubat 2025 13:41

Devlet Memurları şikayet ve müracaat hakkındaki yönetmelik size yol gösterecktir.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
26 Şubat 2025 17:14

Yönetmeliği inceledikten sonra konuyu açmıştım. Yönetmelik daha çok alttaki memura disiplin işlemi nasıl yapılır şeklinde. Üste ilişkin bir bilgi yok.

vatansever.33, 2 ay önce

Devlet Memurları şikayet ve müracaat hakkındaki yönetmelik size yol gösterecktir.

27 Şubat 2025 08:46

Demekki eksik bakmışssınız. şikayet edeceğiniz amirininiz silsile yoluyla yani; şefinizi şikayet edecekseniz şube müdürünüze şikayette bulunabilirsiniz.

İsmi Lazım Deil, 2 ay önce

Yönetmeliği inceledikten sonra konuyu açmıştım. Yönetmelik daha çok alttaki memura disiplin işlemi nasıl yapılır şeklinde. Üste ilişkin bir bilgi yok.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
27 Şubat 2025 09:42

Bunu konunun ilk mesajında yazdım zaten. Konuyu okudun mu?

vatansever.33, 2 ay önce

Demekki eksik bakmışssınız. şikayet edeceğiniz amirininiz silsile yoluyla yani; şefinizi şikayet edecekseniz şube müdürünüze şikayette bulunabilirsiniz.

27 Şubat 2025 14:03

Disiplin soruşturması dediğine göre, bir usulsüzlük veya mobbing durumu ile karşı karşıyasın. Yükseklerde sağlam bir tanıdığın varsa konuyu ona aç. Aklını alırlar o şefin ya da şube müdürünün. Memurun şefini birim amirine sözlü olarak şikayet etmesi işe yaramaz. Geçiştirilir. Eğer çok kararlı isen, gelecek her türlü baskıyla yüzleşmeye razı isen; bir dilekçe yazıp evrak kayıttan şube müdürüne atarsın. Evrak kayıttan çıkan sayı/tarih içeren dilekçenin de bir örneğini iste. Eğer şube müdürü işlem yapmaz ve sorun giderilmezse, evrak kayıttan geçirdiğin dilekçeyi mail olarak bağlı bulunduğun kurum merkezine gönder. Personel şube, genel müdür, hukuk müşavirliği vs her ne varsa mailinin cc kısmına ekle. Bak gör bakalım kıyamet nasıl kopar.

27 Şubat 2025 15:12

Devleti zarara/hak kaybına uğratan bir "suç" durumu varsa, hiç düşünmeden en yakın savcıılığa şikayy

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
03 Mart 2025 10:03

Böyle bir işe kalkışırken her şeyi usule uygun yapmam gerekir. Hem silsileyi atlayarak hemde mail yoluyla bu işi yaparsam haklıyken haksız duruma düşerim. Bizde mail sistemi de yok.

Mavi.Ufuklar, 2 ay önce

Disiplin soruşturması dediğine göre, bir usulsüzlük veya mobbing durumu ile karşı karşıyasın. Yükseklerde sağlam bir tanıdığın varsa konuyu ona aç. Aklını alırlar o şefin ya da şube müdürünün. Memurun şefini birim amirine sözlü olarak şikayet etmesi işe yaramaz. Geçiştirilir. Eğer çok kararlı isen, gelecek her türlü baskıyla yüzleşmeye razı isen; bir dilekçe yazıp evrak kayıttan şube müdürüne atarsın. Evrak kayıttan çıkan sayı/tarih içeren dilekçenin de bir örneğini iste. Eğer şube müdürü işlem yapmaz ve sorun giderilmezse, evrak kayıttan geçirdiğin dilekçeyi mail olarak bağlı bulunduğun kurum merkezine gönder. Personel şube, genel müdür, hukuk müşavirliği vs her ne varsa mailinin cc kısmına ekle. Bak gör bakalım kıyamet nasıl kopar.

03 Mart 2025 10:56

Cmerden ismi öğreniyorlar sana dönüyor olay bizzst yaşadım

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi