Editörler : Pangaea
25 Şubat 2025 19:10

Müdürün etkinlik foto isteği ve memnuniyetsizliği

Ben İlkokulda İngilizce öğretmeniyim. Kendi sınıf rehber öğretmenliğim de dolayısıyla yok - sosyal medya izin alma mevzusu açısından söylüyorum. Müdür sürekli sosyal medya hesbaımızda veya okul sitesinde paylaşalım diye ders içi etkinlik fotoğrafı ya da videosu istiyor ve ben göndermediğim için bana hiçbir şey yapmıyorsun dedi.. Her dersi eksiksiz anlattığım da bilinir. Girdiğim sınıflardaki öğrencilerin defterlerine kitaplarına zümre başkanımız bakmıştı bir ara nerelerdeyiz neler işledik diye. Müdürün bana fotoğraf/video göndermemden dolayı yaptırım yapma hakkı var mı? Mevzuatta yazılı olarak isterse reddemeyeceğim yazıyor evet ama o tarz şeyler proje ve görev için - ama bu görevden sayılır mı bilemedim.

Açıkçası ben ya dersimi anlatıp çıkıyorum ya da akıllı tahtadan interaktif oyun açıp onu oynatıyorum çünkü zaten özellikle geçen sene yaşadığım mobbing sorunlarından dolayı istekli bile girmiyorum derse ve keyifsizim - kaldı ki okul sitesinde veya sosyal medyada paylaşılacak bir etkinlik ile uğraşayım. Bir de bazı olgunlaşamamış öğretmenlerin araları bozuk olduğu başka öğretmen için "onun yaptığı etkinlikleri beğenmeyin" dediğini bizzat duymuş olan biri olarak hiç paylaşasım gelmiyor.

726693747
Aday Memur
25 Şubat 2025 19:57

Hocam kar maskesi ve eldiven tak. Karanlığın çökmesini bekle. Sonra bunu tenhada kıstır. Al eline bir sopa, kolu kırılana kadar döv ve olay yerinden hızla uzaklaş. Raporlu olduğu günlerde rahat edersin. Baktın yine aynısını yapıyor, bu sefer levyeyle döv. Ta ki aklı başına gelene kadar. Hiç şikayet edeyim, suç duyurusunda bulunayım falan filan hukuk işlerine girme. Bırak o şikayet etsin, arasın dursun kim olduğunu. Öyle saça böyle tarak bundan sonra. Yetki mobbingine karşı güç mobbingi.

ingilizceci78
Aday Memur
25 Şubat 2025 20:02

hocam tahtadan açtığınız oyunun fotoğrafını çekin atın

726693747
Aday Memur
25 Şubat 2025 20:03

Hayır atmayın. Taviz tavizi doğurur. Sen de kar maskesi ve eldiven kap gel. Kalabalık olursanız daha etkili olur.

ingilizceci78, 2 ay önce

hocam tahtadan açtığınız oyunun fotoğrafını çekin atın

TheSilverLion
Aday Memur
25 Şubat 2025 20:21

hocam trollemiyorsundur umarim. niye kırayım adamın agzını burnunu - hele ki boyle sebepten. mobbing meselesi daha cok diger ogretmenlerin beni yolun basındayken yıldırma cabasıydı. mudur sadece baski yapiyor.

726693747, 2 ay önce

Hocam kar maskesi ve eldiven tak. Karanlığın çökmesini bekle. Sonra bunu tenhada kıstır. Al eline bir sopa, kolu kırılana kadar döv ve olay yerinden hızla uzaklaş. Raporlu olduğu günlerde rahat edersin. Baktın yine aynısını yapıyor, bu sefer levyeyle döv. Ta ki aklı başına gelene kadar. Hiç şikayet edeyim, suç duyurusunda bulunayım falan filan hukuk işlerine girme. Bırak o şikayet etsin, arasın dursun kim olduğunu. Öyle saça böyle tarak bundan sonra. Yetki mobbingine karşı güç mobbingi.

726693747
Aday Memur
26 Şubat 2025 00:54

O zaman sus adamın istediklerini yap.

TheSilverLion, 2 ay önce

hocam trollemiyorsundur umarim. niye kırayım adamın agzını burnunu - hele ki boyle sebepten. mobbing meselesi daha cok diger ogretmenlerin beni yolun basındayken yıldırma cabasıydı. mudur sadece baski yapiyor.

Pelinin1
Şube Müdürü
26 Şubat 2025 07:57

:))

726693747, 2 ay önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Şubat 2025 21:04

Çok umursamayın. Bir şey olmaz.

Yapmayın hocam dersi nasıl işlediğimi siz de biliyorsunuz. Herkesin kabiliyeti farklı dersiniz.

Yapıyorsanız başkasının beğenmesini dikkate almayınız kendiniz beğeniyorsa, cidden doğru sözlü bir iki arkadaşınız da yapıcı eleştiri yapıyorsa tamam.

Zaten resimlerin çoğunun nasıl paylaşıldığına çoğumuz şahit oluyor ya da duyuyoruz. Çok azını istisna tutabiliriz. Koskoca ilçelerin programında üç şiirin yarışıp sayfada yakın çekimlerle paylaşıldığını, bazı okulların farklı okulların resimlerini (ç)alıntıladığını (biri Genel Müdüre yakalanmış), ders işlemeyip iki poz verdiklerini biliyoruz.

deketelaere
Aday Memur
26 Şubat 2025 22:47

Böyle boş işlerle uğraşan müdürleri ciddiye almayın, piyasada bunlardan çok var, sendikalar başımıza sardı bunları. Hepsi sadece kuru gürültü yapıyorlar kendinizi ezdirmeyin, alttan alırsanız daha çok üstünüze gelirler.

okuryazar3
Müsteşar
26 Şubat 2025 22:47

Etkinlik,etkinlik..etkinlik adına yapılan görevşovları maalsef sadece müdür istemiyor:)

Bakanlık ta etkinlik peşinde..Lay lay lom eğitim YüzYılı:))

TheSilverLion
Aday Memur
24 Mart 2025 13:59

Trollüğü bırak. Adam ol. Düzgünce bir şey sormuşuz. Cıvık cıvık laubali lakayt cevaplar. Senin gibiler nasıl öğretmen oluyor şaşırıyorum. Sana gelen 4 eksi yeterli bence cevabının anormal olduğunu anlamana.

726693747, 2 ay önce

TheSilverLion
Aday Memur
24 Mart 2025 14:01

??

Pelinin1, 2 ay önce

:))

25 Mart 2025 20:26

Kendi sosyal medya hesabınızda mi paylasim yapmanızı istiyor? Çok tuhaf. Öyle birşey isteyemez ki

Türkçeci_7
Müsteşar
02 Nisan 2025 10:40

Baskı tabii ki doğru değil ama ilkokul çocuğuna hic etkinlik yaptırmamak daha büyük sıkıntı. Müdürün sizi bir şey yapmıyor olarak görmesi haksız gelmedi bana dersimi anlatıyorum diyorsunuz ama o yaştaki çocuğa akedemik dille yaklaşamazsınız bence liseye geçin. Ilkokulda daha rahatsınız ama tam öğretmenlik yapmış olmuyorsunuz kim ne derse desin şimdi beni eleştirecekler emin olun böyle bir ortamda çocukları eğitim alsın istemez. Şapkadan tavşan çıkarmayın ama birkaç etkinlik yapmak da zor gelmemeli

selcukturkce
Genel Müdür
02 Nisan 2025 11:04

Bitirdiler artık bazı idareciler. Sırf göz boyamak için önüne gelen projeyi öğretmenin üstüne yıkmak, her yapılanın reklamını yapmaya çalışmak... Öğretmen asıl işinin dışında binbir angaryayla uğraştırılıyor. Okul müdürleri ilçeye, ilçe ile, il bakanlığa iyi görünmek için resmen eziyet ediyor öğretmene. Yararı olsa neyse ama zerre yararı olmayan projeler, etkinlikler... Sonra da çocuklara neden böyle oldu deniyor.

Havva0
Aday Memur
03 Nisan 2025 22:04

İlkokulda olsaydım kesinlikle sizin ders verdiğiniz sınıfta olmak istemezdim. Sizin de kendi çocuğunuz olsa sizin gibi öğretmenin ders vermesini istemezdiniz. Müdürün yaptığı yanlış, kesinlikle aklamıyorum. Kimse sizi zorlayamaz. Fakat max 4.sınıf cocuklara da düz anlatım yapmayın yahu. Anlaşılan büyüklerle uğraşmak istemiyorsunuz fakat bari ortaokula geçin. Size yapılan mobbingin acısını o cocuklara sıkıcı ders anlatarak çıkaramazsınız. Aldığınız maaşın helalliğini de sorgulayın bence. Ben bir eğitim fakülteli olarak òğretmenin değersizleşmesinden ve hassas olduğumdan, takıntı yapıp çocuklardan acısını çıkarmaktan çekindim ve vazgeçtim. Atanırsam maaşımı hak etmemekten korktum. Öğretmenliğin vebali bile isteye bir hata varsa büyüktür. Siz de farkındasınız ve söylemissiniz sadece gir-çık yaptığınızı. Hakkınizda hayırlısı olsun.

Drm123
Aday Memur
03 Nisan 2025 22:28

Hak etmediği iddia edilen maaş da ortalama 50 bin. Sizin lise kpss ile atanan kişilerin aldığı maaştan bilginiz var mı? Asıl sizin gibi kişiler bu mesleğe zarar veriyor. Soytarılık yapmayan öğretmen olmuyor mu yani? Nerede demiş gir çık yapıyorum diye? Hangi eğitim fakültesiymiş bu?

Havva0, 2 hafta önce

İlkokulda olsaydım kesinlikle sizin ders verdiğiniz sınıfta olmak istemezdim. Sizin de kendi çocuğunuz olsa sizin gibi öğretmenin ders vermesini istemezdiniz. Müdürün yaptığı yanlış, kesinlikle aklamıyorum. Kimse sizi zorlayamaz. Fakat max 4.sınıf cocuklara da düz anlatım yapmayın yahu. Anlaşılan büyüklerle uğraşmak istemiyorsunuz fakat bari ortaokula geçin. Size yapılan mobbingin acısını o cocuklara sıkıcı ders anlatarak çıkaramazsınız. Aldığınız maaşın helalliğini de sorgulayın bence. Ben bir eğitim fakülteli olarak òğretmenin değersizleşmesinden ve hassas olduğumdan, takıntı yapıp çocuklardan acısını çıkarmaktan çekindim ve vazgeçtim. Atanırsam maaşımı hak etmemekten korktum. Öğretmenliğin vebali bile isteye bir hata varsa büyüktür. Siz de farkındasınız ve söylemissiniz sadece gir-çık yaptığınızı. Hakkınizda hayırlısı olsun.

Havva0
Aday Memur
03 Nisan 2025 22:38

Zihniyet meselesi tabi ama şükür ki benim neslimin öğretmenleri ve öğretmen adayları oldukça bilinçli. Kuşaktan kuşağa odak süresinin oldukça değiştiği, anne babamızın aldığı eğitim şeklinin yeni çocuklarda teknolojiye maruz kalınma sebebinden ötürü uygulanamayacaği net bir şekilde öğretiliyor. Ben içi boş, yapmış olmak için yapılan sadece okulun adı geçsin aman belki ödül alınır diye yapılan etkinliklerden bahsetmiyorum. Eğitim etkileşim ile olur anlat geç ile değil. Etkinliğe soytarılık diyen bir meslektaş görmekten oldukça üzgünüm. Umarım çocuğum olursa evde eğitim modelleri Amerikada olduğu gibi burada da yaygınlaşır çünkü siz ve sizin zihniyetinizdeki anlat-geç öğretmenlerine çocuk emanet edemem. Sizin vereceğiniz eğitimi youtube da gayet alır :) yorulmasın yavrucak. Birde utanmadan maaş söylemişsiniz. Konuya maaş dahil eden mi var? Ne kadar maaş o kadar emek mantığında olan bir öğretmenin halen meb de görev yapıyor olması ayrı rezalet. Anladığım kadarıyla okuduğunu anlamada da problem var. Soruyu soran öğretmenimiz yazısının sonlarına doğru derse girip anlatıp geçtiğini belirtmiş. İnşallah sadece dikkat problemidir. Ben 3.sınıf öğrencisiyim. Yaşıtlarımdan, 2000 sonrasından ümidim çook büyük. (Çok değerli öğretmenlerim oldu. Asla onların varlığını inkar etmiyorum. Fakat sizin gibi ağzını maaşla açan, etkinlikle öğretimin soytarılık olduğunu hicap duymadan söyleyebilen çoğunlukta maalesef.) Fosil zihniyetlerin yok olması dileğiyle.

Drm123, 2 hafta önce

Hak etmediği iddia edilen maaş da ortalama 50 bin. Sizin lise kpss ile atanan kişilerin aldığı maaştan bilginiz var mı? Asıl sizin gibi kişiler bu mesleğe zarar veriyor. Soytarılık yapmayan öğretmen olmuyor mu yani? Nerede demiş gir çık yapıyorum diye? Hangi eğitim fakültesiymiş bu?

Drm123
Aday Memur
03 Nisan 2025 22:41

Daha öğrenciymişsiniz, bilmediğiniz konularda atıp tutmanızı ve sizi ciddiye alamayacağım. İnsanları maaş hak etmemekle itham edip r yapmanız da güldürdü. Haydi kalın sağlıcakla gidin biraz ders çalışın

Havva0, 2 hafta önce

Zihniyet meselesi tabi ama şükür ki benim neslimin öğretmenleri ve öğretmen adayları oldukça bilinçli. Kuşaktan kuşağa odak süresinin oldukça değiştiği, anne babamızın aldığı eğitim şeklinin yeni çocuklarda teknolojiye maruz kalınma sebebinden ötürü uygulanamayacaği net bir şekilde öğretiliyor. Ben içi boş, yapmış olmak için yapılan sadece okulun adı geçsin aman belki ödül alınır diye yapılan etkinliklerden bahsetmiyorum. Eğitim etkileşim ile olur anlat geç ile değil. Etkinliğe soytarılık diyen bir meslektaş görmekten oldukça üzgünüm. Umarım çocuğum olursa evde eğitim modelleri Amerikada olduğu gibi burada da yaygınlaşır çünkü siz ve sizin zihniyetinizdeki anlat-geç öğretmenlerine çocuk emanet edemem. Sizin vereceğiniz eğitimi youtube da gayet alır :) yorulmasın yavrucak. Birde utanmadan maaş söylemişsiniz. Konuya maaş dahil eden mi var? Ne kadar maaş o kadar emek mantığında olan bir öğretmenin halen meb de görev yapıyor olması ayrı rezalet. Anladığım kadarıyla okuduğunu anlamada da problem var. Soruyu soran öğretmenimiz yazısının sonlarına doğru derse girip anlatıp geçtiğini belirtmiş. İnşallah sadece dikkat problemidir. Ben 3.sınıf öğrencisiyim. Yaşıtlarımdan, 2000 sonrasından ümidim çook büyük. (Çok değerli öğretmenlerim oldu. Asla onların varlığını inkar etmiyorum. Fakat sizin gibi ağzını maaşla açan, etkinlikle öğretimin soytarılık olduğunu hicap duymadan söyleyebilen çoğunlukta maalesef.) Fosil zihniyetlerin yok olması dileğiyle.

Bote3434
Kapalı
04 Nisan 2025 08:06

Tuşlu telefon götürün telinde kamera yok deyin

Zeynp060606
Kapalı
04 Nisan 2025 09:17

Idealistlik önce böyle başlar sonrasında beğenmediğin bizlere dönersin. Sistemin içinde değilsin eğitim fakülteleri her şeyi toz pembe oyunlar oyuncaklar şeklinde gösteriyor ama 40 kişilik hele ki meslek lisesinde derslere girdiğinde lütfen tekrar yaz olur mu? Hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Havva0, 2 hafta önce

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi