Editörler : Lanet
26 Şubat 2025 15:47

Kamuda sürekli işçi olarak çalışırken isten ayrilanlar öncelik hakkı

Bu öncelik hakkından yararlanan var mı yardımcı olabilir mi?

Saceva
Aday Memur
10 Mart 2025 23:11

?

dfnyemalkvrne
Aday Memur
11 Mart 2025 08:55

+

Pericealice
Aday Memur
12 Mart 2025 08:46

Ben yararlandım. Ayrıldığınız kurumdan orda çalışıp ayrıldığınıza dair bir belge alıyorsunuz. Bu belgeyi İŞKUR'daki danışmanınızla paylaşıyorsunuz o sisteme işliyor. Böylece öncelik hakkınız doğmuş oluyor. Yine kurumların açtığı sürekli işçi alımlarımda atıyorum 10 kişilik ilana çıktı bunun 2 si öncelik tanımlı oluyor(her ilanda olma şartı yok). İlanın en altında eğer önceliğe açılmışsa bir buton oluyor onu tıklıyorsunuz. KPSS olmadan başvurunuz alınıyor. Ama yıl bazında sıralamaya giriyorsunuz mesela benim sıramın gelmesi 3 seneyi buldu. Kitteki 3 yıl yasağıyla ilgili de olabilir bilmiyorum. Üç sene boyunca öncelikli hiçbir ilan açık değildi. Başvurduktan sonra sadece mülakat puanınız esas alınıyor. Atıyorum birinin KPSS puanı 90 dır mülakattan 80 almıştır ortalaması alınır. Ama siz mülakattan 80 aldıysanız sonucunuz da 80 dır. Genelde de eğer mülakatınız çok iyi geçtiyse yedeklere giriyorsunuz asilden alınan bir öncelikli görmedim ben.

Saceva
Aday Memur
12 Mart 2025 08:50

Mesaj atamıyorum size. Sorularım var yardımcı olabilir misiniz?
Pericealice, 4 ay önce

Ben yararlandım. Ayrıldığınız kurumdan orda çalışıp ayrıldığınıza dair bir belge alıyorsunuz. Bu belgeyi İŞKUR'daki danışmanınızla paylaşıyorsunuz o sisteme işliyor. Böylece öncelik hakkınız doğmuş oluyor. Yine kurumların açtığı sürekli işçi alımlarımda atıyorum 10 kişilik ilana çıktı bunun 2 si öncelik tanımlı oluyor(her ilanda olma şartı yok). İlanın en altında eğer önceliğe açılmışsa bir buton oluyor onu tıklıyorsunuz. KPSS olmadan başvurunuz alınıyor. Ama yıl bazında sıralamaya giriyorsunuz mesela benim sıramın gelmesi 3 seneyi buldu. Kitteki 3 yıl yasağıyla ilgili de olabilir bilmiyorum. Üç sene boyunca öncelikli hiçbir ilan açık değildi. Başvurduktan sonra sadece mülakat puanınız esas alınıyor. Atıyorum birinin KPSS puanı 90 dır mülakattan 80 almıştır ortalaması alınır. Ama siz mülakattan 80 aldıysanız sonucunuz da 80 dır. Genelde de eğer mülakatınız çok iyi geçtiyse yedeklere giriyorsunuz asilden alınan bir öncelikli görmedim ben.

Pericealice
Aday Memur
12 Mart 2025 14:05

BUYRUN SORABİLİRSİNİZ.

Saceva, 4 ay önce

Saceva
Aday Memur
12 Mart 2025 14:11

Kpss olmayanlarda ise direk atama yapılıyor mu? Kendi istifa ettiğin durumdada bu öncelik geçerli midir?
Pericealice, 4 ay önce

BUYRUN SORABİLİRSİNİZ.

Pericealice
Aday Memur
12 Mart 2025 14:29

Kpss puanıyla hiçbir ilgisi yok öncelik hakkının. Başvurduğunuz öncelikli kadrosunda kpss puanınız olsa dahi dikkate alınmıyor. Mülakat listesinde de zaten KPSS ile başvuran adayların haricinde öncelikli liste oluyor ve adınız orada yazıyor. Evet istifa edenlerin de hakkı oluyor.

Saceva, 4 ay önce
Kpss olmayanlarda ise direk atama yapılıyor mu? Kendi istifa ettiğin durumdada bu öncelik geçerli midir?

Saceva
Aday Memur
12 Mart 2025 16:14

Direk atama yapıyor mülakat olmayan atamalarda o zaman

Pericealice
Aday Memur
13 Mart 2025 08:59

Mülakat olmayan bir atamaya başvuramazsınız buradaki tek kriter mülakat puanı zaten.

Saceva, 4 ay önce
Direk atama yapıyor mülakat olmayan atamalarda o zaman
09 Mayıs 2025 11:42

Kpss istemeyen kuralı alımlarda nasıl oluyor.

Elyak
Aday Memur
14 Haziran 2025 15:57

Kardeşim merhaba bende kamu işçisi olarak çalışıyorum fakat tayin hakkımız var ama kurum hiç bir şekilde tayin için yaklasmiyor bende istifa etme kararı aldım kısa süre içerisinde birkaç soru sormak istiyorum size 1. simdi öncelik hakkı olan kişiler eninde sonunda bir kuruma girebilirimi 2.kitteki 3 yıl yasak derken neyi kaybettiniz istifa eden 3 yıl yasağına mi takılıyor 3.iskurda kpss puanı istemeyip ama kura ile mülakat alımlarinda da kuraya girmeden mülakata katılma hakkımız varmı 4. Asıl olarak gireni hiç görmedim hep yedeklerde kalıyor derken öncelikli alımı yedeklerdenmi yapıyorlar 5. Sorumda şuan kamu iscisiyiim başka bir kuruma başvuru yaptım kurada ismim çıktı mülakata girecem sizce komisyon kamu işçisi olduğum için durumu sizce nasıl karşılar Cevap verirsen çok sevinirim mesaj atarsan iyi olur çok teşekkürler
Pericealice, 4 ay önce

Elyak
Aday Memur
14 Haziran 2025 15:58

Kardeşim merhaba bende kamu işçisi olarak çalışıyorum fakat tayin hakkımız var ama kurum hiç bir şekilde tayin için yaklasmiyor bende istifa etme kararı aldım kısa süre içerisinde birkaç soru sormak istiyorum size 1. simdi öncelik hakkı olan kişiler eninde sonunda bir kuruma girebilirimi 2.kitteki 3 yıl yasak derken neyi kaybettiniz istifa eden 3 yıl yasağına mi takılıyor 3.iskurda kpss puanı istemeyip ama kura ile mülakat alımlarinda da kuraya girmeden mülakata katılma hakkımız varmı 4. Asıl olarak gireni hiç görmedim hep yedeklerde kalıyor derken öncelikli alımı yedeklerdenmi yapıyorlar 5. Sorumda şuan kamu iscisiyiim başka bir kuruma başvuru yaptım kurada ismim çıktı mülakata girecem sizce komisyon kamu işçisi olduğum için durumu sizce nasıl karşılar Cevap verirsen çok sevinirim mesaj atarsan iyi olur çok teşekkürler
Saceva, 4 ay önce

Pericealice
Aday Memur
16 Haziran 2025 09:12

1. Eninde sonunda girer diye bir kural yok elbette.2.Benim tekrar atanmam işe başlama tarihinden itibaren 3 yılı buldu bende böyle bir çıkarım yaptım. 3 yıl içerisinde hiçbir ilan açılmadı bana. 3. Kuralı alımlarda kuraya girersiniz. Önceliğin tek esprisi kpss puanına gerek olmaması diğer süreçlerin hepsi aynı. 4. ÖRNEK: 4 kişilik alım var mezuniyet şartlarınız uyuyor (uyması gerekiyor) 5 katı aday çağrılıyor. Normalde 20 kişi mülakata girecek siz 21. kişi oluyorsunuz listede öncelikli diye ayrı bir alanda adınız yazıyor. 20 kişilik kpss sıralamasına dahil olmuyorsunuz. Sonrasında 4 asil belirlendi diyelim benim dediğim olay bu bu asillerde genelde öncelikli olan görmedim eğer mülakatınız çok iyi geçtiyse genelde 1. yedek veya 2. yedek olarak belirleniyorsunuz asiller gelmezse sıra size geliyor. Kuruma kpss belgesi değil de öncelikli olduğunuzu belirten belgeyi veriyorsunuz. 5. Halihazırda kamu işçisi olarak çalıştığınız için sıkıntı çıkar bence benim de net bilgim yok.

Elyak, 1 ay önce

Saceva
Aday Memur
16 Haziran 2025 09:18

Öncelikli tek kişi başvurdunuz. Sizi mülakata çağırıyor direk. Kuraya girmeden. Öncelikli 4 katı geçerse sanırım önceliklerdende kura çekiyor. Mülakatlı sistemde bu şekilde. Mülakat yapmıyor bazı kurumlar direk atama yapıyor. Oradada direk atama yapıyor mu orasını araştırmadım.
Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi