Kardeşim merhaba bende kamu işçisi olarak çalışıyorum fakat tayin hakkımız var ama kurum hiç bir şekilde tayin için yaklasmiyor bende istifa etme kararı aldım kısa süre içerisinde birkaç soru sormak istiyorum size 1. simdi öncelik hakkı olan kişiler eninde sonunda bir kuruma girebilirimi 2.kitteki 3 yıl yasak derken neyi kaybettiniz istifa eden 3 yıl yasağına mi takılıyor 3.iskurda kpss puanı istemeyip ama kura ile mülakat alımlarinda da kuraya girmeden mülakata katılma hakkımız varmı 4. Asıl olarak gireni hiç görmedim hep yedeklerde kalıyor derken öncelikli alımı yedeklerdenmi yapıyorlar 5. Sorumda şuan kamu iscisiyiim başka bir kuruma başvuru yaptım kurada ismim çıktı mülakata girecem sizce komisyon kamu işçisi olduğum için durumu sizce nasıl karşılar Cevap verirsen çok sevinirim mesaj atarsan iyi olur çok teşekkürler
Kardeşim merhaba bende kamu işçisi olarak çalışıyorum fakat tayin hakkımız var ama kurum hiç bir şekilde tayin için yaklasmiyor bende istifa etme kararı aldım kısa süre içerisinde birkaç soru sormak istiyorum size 1. simdi öncelik hakkı olan kişiler eninde sonunda bir kuruma girebilirimi 2.kitteki 3 yıl yasak derken neyi kaybettiniz istifa eden 3 yıl yasağına mi takılıyor 3.iskurda kpss puanı istemeyip ama kura ile mülakat alımlarinda da kuraya girmeden mülakata katılma hakkımız varmı 4. Asıl olarak gireni hiç görmedim hep yedeklerde kalıyor derken öncelikli alımı yedeklerdenmi yapıyorlar 5. Sorumda şuan kamu iscisiyiim başka bir kuruma başvuru yaptım kurada ismim çıktı mülakata girecem sizce komisyon kamu işçisi olduğum için durumu sizce nasıl karşılar Cevap verirsen çok sevinirim mesaj atarsan iyi olur çok teşekkürler
Pericealice , 4 ay önce
Ben yararlandım. Ayrıldığınız kurumdan orda çalışıp ayrıldığınıza dair bir belge alıyorsunuz. Bu belgeyi İŞKUR'daki danışmanınızla paylaşıyorsunuz o sisteme işliyor. Böylece öncelik hakkınız doğmuş oluyor. Yine kurumların açtığı sürekli işçi alımlarımda atıyorum 10 kişilik ilana çıktı bunun 2 si öncelik tanımlı oluyor(her ilanda olma şartı yok). İlanın en altında eğer önceliğe açılmışsa bir buton oluyor onu tıklıyorsunuz. KPSS olmadan başvurunuz alınıyor. Ama yıl bazında sıralamaya giriyorsunuz mesela benim sıramın gelmesi 3 seneyi buldu. Kitteki 3 yıl yasağıyla ilgili de olabilir bilmiyorum. Üç sene boyunca öncelikli hiçbir ilan açık değildi. Başvurduktan sonra sadece mülakat puanınız esas alınıyor. Atıyorum birinin KPSS puanı 90 dır mülakattan 80 almıştır ortalaması alınır. Ama siz mülakattan 80 aldıysanız sonucunuz da 80 dır. Genelde de eğer mülakatınız çok iyi geçtiyse yedeklere giriyorsunuz asilden alınan bir öncelikli görmedim ben.