Yetmişsekizlisc
Daire Başkanı
12 Haziran 2025 15:02

Benim ki kuralı sistem değil benim ki pesinatli direk tarihi belli olan sistem kuralı sistem biraz sıkıntılı bu platformlarda ne zaman çıkacağı belli değil, bu platformlara girmeyi düşünüyorsanız peşinat verip, ödemeleriniz yüksek olup teslimat sürenizi öne çekmek mantıklı
umuttisigi, 7 ay önce
hocam birilerinin öne geçme şansı yok di mi size hangi tarih söylendiyse o. biri gelip 1 milyon ara ödeme yaparsa önüne geçebilir mi

Orkun baba
Aday Memur
14 Haziran 2025 14:05

Ben kurasız sisteme ocağın 26 sın da girdim fuzul e mayısın 14 nde aracımı aldım 3 buçuk ayda aldım parayı.

85200258
Müsteşar Yardımcısı
14 Haziran 2025 14:40

Kaç para peşinat verdin? Kaç para aldın toplam 3.5 ay sonra
Orkun baba, 7 ay önce
Ben kurasız sisteme ocağın 26 sın da girdim fuzul e mayısın 14 nde aracımı aldım 3 buçuk ayda aldım parayı.

Orkun baba
Aday Memur
14 Haziran 2025 14:47

250 bin peşinat verdim. 650 bin aldık toplamda. masraf fuzul ün aldığı komisyon da 45 bin. Kısa süreliğine girerseniz öneririm ama benim girdiğim zamanda 5 aydan önce verilebiliyordu ki ben 3 buçuk ayda aldım. şimdi 5 aydan önce vermiyorlar ama yinede banka faizlerinide düşününce en kısa zamanda alınacaksa evim sistemlerine girebilirsiniz. ben bu mantıkla girdim memnunun.

Yorgunadam34
Aday Memur
15 Haziran 2025 14:14

Yasal olarak 4 aydan oncr verilmiyor ama yined eiyi almışsınız paranı varsa mantıklı

siempre11
Memur
15 Haziran 2025 17:41

Tamamen zarar arkadaşlar. Reklamlarda dönen 5 ay da teslim için söylüyorum. Örnek olarak 600 bin lik bir araba almak istiyorsunuz diyelim, %40 oeşinat 240 bin tl ön ödeme, yaklaşık %8 organizasyon parası. Geri kalan 360 bin eşit taksitlere bölüyor. 12 ay yaptığımızı farzedelim. Aylık 30 bin tl yapıyor. Parayı da sıkıntı çıkarmadan 5 ay sonra verdiklerini öngörelim. Bir de bu olaya girmeden alacağımızı varsayalım. 240 bin peşinatımızı bankaya faize koysak yaklaşık 9 civarı faiz verir. 5 ay da 45 bin faiz alırsın. Her ay oraya ödeyeceğimiz 30 bin taksidide anaparamıza her ay ekliyoruz. Yani ilk ayın sonunda 279 bin oluyor, alacağımız faiz artarak devam eder. Zaten 45 bin faiz alıyorduk, anaparaya eklemelerle 5 ay da extra 15 e yakın da ordan gelir. 45+15 =60 bin faiz alırız 5 ayda kabaca. 240+60 =300 bin. 5 ay 30 da taksit ödedik 150 de ordan birikti hesapta 450 bin oldu paramız. 5 ayın sonunda. E bir de bunlara organizasyon ücreti vericez 600 binlik aeaba için yaklaşık 45 bin civarı kabaca 500 binimiz 5 ay sonunda biriktirdik. Aracı almamıza 100 bin kaldı onu da kredi çekeriz tüketici. Al sana araba. Hem arabaya 12 ay rehin koyulmamış olur. Hem de ikinci el araçta hiçbir satıcı eminevim parasını beklemez. Çünkü bunun için noterden satışın verilmesi gerekiyor, sonra o satışa dair evrak ruhsata eminevime gidiyorsun, onlar araç sahibine yatırıyor parayı. Hiçbir satıcı bununla uğraşmaz

Officer3452
Aday Memur
15 Haziran 2025 17:47

tamamen yanlış bilgi vermişsin. %40 peşinat vereceğini nerenden uydurdun
siempre11, 7 ay önce

Tamamen zarar arkadaşlar. Reklamlarda dönen 5 ay da teslim için söylüyorum. Örnek olarak 600 bin lik bir araba almak istiyorsunuz diyelim, %40 oeşinat 240 bin tl ön ödeme, yaklaşık %8 organizasyon parası. Geri kalan 360 bin eşit taksitlere bölüyor. 12 ay yaptığımızı farzedelim. Aylık 30 bin tl yapıyor. Parayı da sıkıntı çıkarmadan 5 ay sonra verdiklerini öngörelim. Bir de bu olaya girmeden alacağımızı varsayalım. 240 bin peşinatımızı bankaya faize koysak yaklaşık 9 civarı faiz verir. 5 ay da 45 bin faiz alırsın. Her ay oraya ödeyeceğimiz 30 bin taksidide anaparamıza her ay ekliyoruz. Yani ilk ayın sonunda 279 bin oluyor, alacağımız faiz artarak devam eder. Zaten 45 bin faiz alıyorduk, anaparaya eklemelerle 5 ay da extra 15 e yakın da ordan gelir. 45+15 =60 bin faiz alırız 5 ayda kabaca. 240+60 =300 bin. 5 ay 30 da taksit ödedik 150 de ordan birikti hesapta 450 bin oldu paramız. 5 ayın sonunda. E bir de bunlara organizasyon ücreti vericez 600 binlik aeaba için yaklaşık 45 bin civarı kabaca 500 binimiz 5 ay sonunda biriktirdik. Aracı almamıza 100 bin kaldı onu da kredi çekeriz tüketici. Al sana araba. Hem arabaya 12 ay rehin koyulmamış olur. Hem de ikinci el araçta hiçbir satıcı eminevim parasını beklemez. Çünkü bunun için noterden satışın verilmesi gerekiyor, sonra o satışa dair evrak ruhsata eminevime gidiyorsun, onlar araç sahibine yatırıyor parayı. Hiçbir satıcı bununla uğraşmaz

Feritdemir0133
Yasaklı
15 Haziran 2025 23:27

Arkadaşlar kısa net. Kafası basmayan adamlar bu gibi sistemlere giriyor zarar edip çıkıyor.

yavuzhan06
Aday Memur
15 Haziran 2025 23:57

insanlar hani faize girmemek için giriyor ya bu sisteme.Seninki tamamen çelişki olmuş.
siempre11, 7 ay önce

yavuzhan06
Aday Memur
15 Haziran 2025 23:58

doğru diyosun kafa çalışmadığı için 2 ev aldım bu sistemden.
Feritdemir0133, 7 ay önce

Arkadaşlar kısa net. Kafası basmayan adamlar bu gibi sistemlere giriyor zarar edip çıkıyor.

Orkun baba
Aday Memur
16 Haziran 2025 01:15

Bu sisteme girmek isteyenlere tavsiyem, en kısa tarihte alım olacaksa girin. Hazirandan önceki aylarda 5 aydan önce paralar veriliyordu ama Haziran itibari ile 150 gün koyup yani 5 ay da veriyorlar parayı. Ben 3 buçuk ayda aldım. kısa süreli olmasaydı kesilikle gitmezdim bu enflasyonda. Girmek isteyen arkadaşlara tavsiyem en kısa zamanda alacabileceğiniz planlamaya girin. Evim firmalarındaki en stresli ve en sıkıntılı durum, noterde satış işleminde evim firmaları ücreti araç sahiplerine veriyor ve güvenli ödeme sistemi devre dışı kalıyor. Ben aracı alırken Allah'tan alacağım arkadaş sıkıntı çıkarmadı ama biz noteri 9.30 da işlemleri bitirdik ruhsat benim üstüme geçti o saatte. Satıcıya parayı fuzulev 17. 30 da hesabına geçirdi. bu durum hem benim hem de satıcı için çok stresli geçmişti. Ben aracı sahibinden aldım ama anlattığım durumdan ötürü genel kesim galaricilerden almak zorunda kalmış. Galericiler sistemi bildiği için çok sorun etmiyorlar.

Dayıdağı
Aday Memur
16 Haziran 2025 08:30

Eniştem Gazianteptwe ev aldı. Parayı yatırmaya gittiğinde şirket çalışanı RAY isimli şahısla bankaya para yatırdı. Bir yıl sonra eksik aidat dediler,banka dekontlaŕıni götürdü şiket çalışanla ilgili alışverişiniz var mi diye sordu artık tartısma başladıçünkü parayı yatırmıştı. Parasıni almaya calistigimda 20000 tl den vazgeçmesi gerek. Oanda mecburen 3500 tl den vazgeçti.Aman para yatırma ve dekont saklamada çok dikkatli olun.Çünkü tek dayanağı siyasilerle olan ilişkisi. müfettiş gelmeden önce zarara sizi ugratmayacagiz dedi ler geldikten sonra ise olmaz diyen aynı kişi idi.

Baba2080
Aday Memur
18 Haziran 2025 11:16

Saadet zinciri ile çalışan sistem. Güvenrlik çok az. Emeklerinize yazık.

Rivialı Geralt
Aday Memur
31 Aralık 2025 21:35

Nisan 2025 te 1 milyon peşinat vererek aralık teslimatlı 2.5 milyon tl katılımevim ev sistemine üye oldum. Aralık ayına kadar düzenli ödemelerimi yaptım. Bu sistem ile ev alma işini emlakçı olmadan yapamazsınız. Sistemde en büyük sorun 2.5 milyon teslimat alacağımız için evin değerini de 2.5 milyon göstermek zorundasınız. Yani bu demek oluyor ki alacağınız evin 5 yıldır ev sahibinin üzerinde olması gerekmekte, yani kök tapu olmak zorunda. Mesela 2023 yılında evin satışını 300 bin gösterdiyseniz 2026 yılında evin maksimum değeri (yıllık değerleme+yıllık enflasyon) 750 bin olmak zorunda. Siz 2.5 milyon satış göstereceğiniz için aradaki 1.75 milyonun gelir vergisi ödemek zorundasınız. (%20). Hadi diyelim benim gibi kök tapu bir evi buldunuz. Evin teslimat süresi asla size verilen süre olmuyor. Bana 22 aralıkta teslimat denildi ancak 31 Aralıkta evimi aldım. Evi bulduktan sonraki süreç çok yavaş ilerliyor. Tapu randevusu 2 gün sürüyor, onama belgesi 1 haftada zor çıkıyor, bu sebeple sisteme girecek arkadaşların ev sahibine kesin gün vermemesi gerekiyor. Sorusu olan olursa cevap veririrm.

Gırık1966
Aday Memur
01 Ocak 2026 00:49

Taksitler sabit mi kalan kısım için kaç ay vade ve taksit ben de girmeyi düşünüyorum.....

Rivialı Geralt, 2 hafta önce

Nisan 2025 te 1 milyon peşinat vererek aralık teslimatlı 2.5 milyon tl katılımevim ev sistemine üye oldum. Aralık ayına kadar düzenli ödemelerimi yaptım. Bu sistem ile ev alma işini emlakçı olmadan yapamazsınız. Sistemde en büyük sorun 2.5 milyon teslimat alacağımız için evin değerini de 2.5 milyon göstermek zorundasınız. Yani bu demek oluyor ki alacağınız evin 5 yıldır ev sahibinin üzerinde olması gerekmekte, yani kök tapu olmak zorunda. Mesela 2023 yılında evin satışını 300 bin gösterdiyseniz 2026 yılında evin maksimum değeri (yıllık değerleme+yıllık enflasyon) 750 bin olmak zorunda. Siz 2.5 milyon satış göstereceğiniz için aradaki 1.75 milyonun gelir vergisi ödemek zorundasınız. (%20). Hadi diyelim benim gibi kök tapu bir evi buldunuz. Evin teslimat süresi asla size verilen süre olmuyor. Bana 22 aralıkta teslimat denildi ancak 31 Aralıkta evimi aldım. Evi bulduktan sonraki süreç çok yavaş ilerliyor. Tapu randevusu 2 gün sürüyor, onama belgesi 1 haftada zor çıkıyor, bu sebeple sisteme girecek arkadaşların ev sahibine kesin gün vermemesi gerekiyor. Sorusu olan olursa cevap veririrm.

Batınbatan
Aday Memur
01 Ocak 2026 20:43

Parayı kaptırmak istersen iyi bir yatırım olur önce şikayet var formundan yorumları oku milleti keriz gibi yoluyorlar

Karam1453, 11 ay önce

Sağlam peşinat ve kısa vadeli ödeme planı ile mantıklı duruyor gibi yoksa parayı ezmek gibi olacak yorumlara bakılırsa

selimpusat80
Aday Memur
01 Ocak 2026 21:49

boşverin titan sadet zinciri benzeri sistemler bunlar. ilk girenler belki ama şuandan sonrası için tavsiye etmem

Rivialı Geralt
Aday Memur
02 Ocak 2026 07:17

Nisan ayından teslimata kadar 33 bin ödedim, teslimattan sonra 42 ödeyeceğim ve bitere kadar sabit. 37 ay vade ile girdim.

Gırık1966, 2 hafta önce

Taksitler sabit mi kalan kısım için kaç ay vade ve taksit ben de girmeyi düşünüyorum.....

memur3428
Daire Başkanı
02 Ocak 2026 10:11

En popüler dönemde hepsi patladı hiç şaşmaz bakınız network çiftlikbank bitcoin vs örnekler çoğaltılabilir...

Müspet 07
Şef
02 Ocak 2026 15:03

Mihenk taşını iki kritik zaman dilimi oluşturur: Teslimat öncesi, Teslimat sonrası. Teslimat öncesi: Hızlıca teslim alabilmek mutlak avantaj sağlar elbette ! Taksit ödemeye başladınız ancak henüz teslimat almadığınız dönem içerisinde ülkede bir devalüasyon olur ve dolayısıyla enflasyon infilak ederse finansal habitatınıza Mart karının yağmasını hiçbir güç engelleyemez. Almak istediğiniz evin balkonunu, aracın tekerini ancak alabilirsiniz... Teslimat Sonrası: Olağan dışı bir gelişme olmadı ve teslimatınızı 5 ay sonra aldınız; bu durumda sorun sizin açınızdan büyük ölçüde çözülmüş demektir. Artık zaman hatta enflasyon ve maaş artışları lehinize işlemeye başlamış demektir. Kimse arzu etmez ama bu aşamada bir devalüasyon olması beraberinde enflasyonu tetikleyeceğinden, enflasyon da maaş atışlarını belirleyeceğinden zaman içerisinde ödeyeceğiniz taksitler enflasyona boğdurulmuş olacak, kalan taksitlerinizi çerez parası şeklinde ödemek gibi müstesna bir konum bile elde etmiş olabileksiniz demektir ! Bu şirketler BDDK kapsamındadır bu arada; içiniz rahat olsun. Batmasına izin verilmez; verimlilikten uzak olanlar, kar üretemeyenler tasfiye edilir. İyi bakın kendinize.
Toplam 80 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi