Editörler : E.Kayı Han
02 Mart 2025 16:28

50d araştırma görevlisi doktora kayıt sildirme

Merhaba hocam, ben bir devlet üniversitesinde 50dli araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım, bölümümüzde doktora programı olmaması sebebiyle farklı bir ilde farklı bir devlet üniversitesinde doktora yapıyorum. İlk dönem 1 dersimin yüz yüze ve zorunlu olması sebebiyle haftada 1 gün izin alıyordum, ilk dönem 4 dersi geçtim. Bu dönem derslerimin tümü uzaktan olmasına rağmen danışman hocam haftanın 3 günü gelmemi ve orada çalışmamı bekliyor, çalışmazsam uzmanlık alan danışmanlık derslerinden bırakacağını ve atacağını söylüyor. Yatay geçiş takvimini kaçırdım, ben kaydımı sildirmeyi düşünmeye başladım. Kadrom sıkıntıya düşer mi? Danışman değiştirmek istediğimde ise beni almamaları için uyarıda bulunmuş, çalıştığım okuldaki bölüm başkanımıza ve diğer hocalarımı arayarak beni kötülemiş. Bana doktoraya başlamam sürecinde kimse destek olmamıştı, onlar da atılacağım için dalga geçmişlerdi, kendi işimi kendim çözmüştüm. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana fikir verir misiniz?

azbnmnbvc
Aday Memur
02 Mart 2025 19:14

Uzmanlık alan dersi tez döneminde alınır diye biliyorum. En azından birçok okulda böyle.

Ayrıca ders döneminde danışmanın pek rolü olmaz hatta genelde otomatik atanır ve yeterlik öncesi rahatça değiştirilebilir. bölüm başkanı ile kendiniz açıkça konuşun bu normal değil.

thunderx
Aday Memur
02 Mart 2025 19:19

hocam okuldan okula değişiyor ders döneminde bizim müfredatta var maalesef, danışman değişikliğine danışmanım izin vermedi

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
03 Mart 2025 09:32

Hocam durumunuz maalesef biraz problemli. Normalde kayıt sildirip, tekrar lisansüstüne kaydolmak 50d gereği yasak. bu durum kadro yakıyor, öğrenciliğin 1 gün bile boş kalmaması lazım. İsteseler arş görlükten atabilirler maalesef. Bu konudaki karar 50dli arş görün "sadece yatay geçişle" lisansüstü eğitimini taşıyabileceği yönünde. Ancak internette okuduğum kadarıyla sizin dediğiniz gibi """"""""""""aynı gün kayıt sildirip, aynı gün yeni yerine kayıtlanan ve hiç öğrenciliği boş kalmayan"""""""""""" 50dlilerden bazıları, arş görlükten atılmadığını ve devam ettiklerini söylediler. AMA BURADA ÖNEMLİ OLAN KISIM BU İŞİN MUTLAKA AYNI GÜN İÇERİSİNDE YAPILMASI. yani kayıt sildirip, yeni kayıt olacağınız işin aynı günde olması lazım yoksa okul kadrodan atıyor. (ki böyle olsa bile gene atabilirler benimki sadece duyduğum bir durum) Burada inisiyatif biraz üniversitede oluyor. Kurumunuz sıkıntı yok derse atmayabiliyor. Ama mutlaka bu işlemlerin aynı gün gerçekleşmesi lazım.

Bence hiç böyle bir riske girmeyin, danışmanla arayı düzeltmeye bakın. eğer mümkün değilse de bıraksın sizi dersten. zaten bildiğim kadarıyla uzmanlık alan dersinden yz (yeterisz) alınca dr den atılınmıyor (bundan emin değilim enstitünüze sorun) böyle bu dönem dersten kalsanız bile bahar sonunda yatay geçişle kaçabilirsiniz. ancak drden atılıyorsanız ve başka bir dr kaydı dışında bir seçenek yoksa da yukarıda yazdığım gibi çooooook dikkatli olmanız lazım ve mutlaka bu işlemleri aynı günde bitirmeniz lazım yoksa şak diye personel daire ilişiğinizi kesebilir ve işin kötüsü mahkemeyle de geri dönemezsiniz zira bu şekilde kadrodan atılan 50dlilerin çoğu mahkemeye gidip dava sonucunda red aldılar yani çok dikkat edin.

thunderx
Aday Memur
15 Mart 2025 23:43

Hocam hastalığım sebebiyle 1 dönem kayıt dondursam, bir sonraki dönemin başında yatay geçiş yapabilmem mümkün müdür?

arastirmagorevlisiii, 2 ay önce

Hocam durumunuz maalesef biraz problemli. Normalde kayıt sildirip, tekrar lisansüstüne kaydolmak 50d gereği yasak. bu durum kadro yakıyor, öğrenciliğin 1 gün bile boş kalmaması lazım. İsteseler arş görlükten atabilirler maalesef. Bu konudaki karar 50dli arş görün "sadece yatay geçişle" lisansüstü eğitimini taşıyabileceği yönünde. Ancak internette okuduğum kadarıyla sizin dediğiniz gibi """"""""""""aynı gün kayıt sildirip, aynı gün yeni yerine kayıtlanan ve hiç öğrenciliği boş kalmayan"""""""""""" 50dlilerden bazıları, arş görlükten atılmadığını ve devam ettiklerini söylediler. AMA BURADA ÖNEMLİ OLAN KISIM BU İŞİN MUTLAKA AYNI GÜN İÇERİSİNDE YAPILMASI. yani kayıt sildirip, yeni kayıt olacağınız işin aynı günde olması lazım yoksa okul kadrodan atıyor. (ki böyle olsa bile gene atabilirler benimki sadece duyduğum bir durum) Burada inisiyatif biraz üniversitede oluyor. Kurumunuz sıkıntı yok derse atmayabiliyor. Ama mutlaka bu işlemlerin aynı gün gerçekleşmesi lazım.

Bence hiç böyle bir riske girmeyin, danışmanla arayı düzeltmeye bakın. eğer mümkün değilse de bıraksın sizi dersten. zaten bildiğim kadarıyla uzmanlık alan dersinden yz (yeterisz) alınca dr den atılınmıyor (bundan emin değilim enstitünüze sorun) böyle bu dönem dersten kalsanız bile bahar sonunda yatay geçişle kaçabilirsiniz. ancak drden atılıyorsanız ve başka bir dr kaydı dışında bir seçenek yoksa da yukarıda yazdığım gibi çooooook dikkatli olmanız lazım ve mutlaka bu işlemleri aynı günde bitirmeniz lazım yoksa şak diye personel daire ilişiğinizi kesebilir ve işin kötüsü mahkemeyle de geri dönemezsiniz zira bu şekilde kadrodan atılan 50dlilerin çoğu mahkemeye gidip dava sonucunda red aldılar yani çok dikkat edin.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
17 Mart 2025 10:01

yatay geçişle yapabiliyorsanız kadronuza bir şey olmaz. enstitüyle görüşüp bilgi alın

thunderx, 1 ay önce

Hocam hastalığım sebebiyle 1 dönem kayıt dondursam, bir sonraki dönemin başında yatay geçiş yapabilmem mümkün müdür?

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi