Editörler : Pangaea

since2024
Aday Memur
12 Mayıs 2025 12:39

devam zorunluluğunu nasıl halledebiliriz bir tavsiyeniz var mı acaba ?
freef, 1 ay önce

Şimdi anlayamazsınız ama 27 yaş çocuk demek. Bu yaşta her şeye başlanabilir. İçinizde ukte kaldıysa sınıfı okuyun tabi ama her ne yaparsanız yapın önerim, birkaç dil öğrenmenizdir.

Havva0
Aday Memur
12 Mayıs 2025 16:22

Hocam ben işletme bölümünu tavsiye edebilirim. Youtube da bölüm analizi videolari var yıldan yıla atamasını konuşuyorlar. Bunlati da izleyip fikir edinin. Nihai kararı öyle verin.2,5 yılda bitirebilirsiniz. 2028 kpss girer atanırsinız inşallah. Yaşınıza takılmayın. Şimdi harekete geçmesenizde yaşınız ilerlemeye devam ediyor, harekete geçsenizde ilerlemeye devam ediyor. Ama bir şeyler yapmaya başlarsanız kalan yıllarınızı kurtarırsınız. Ne yapsanız, ne katsanız yerinizde durup yaslanmayı beklemekten iyidir. Zaten bu yüzden bir şeyler için geç degildir diyoruz

issizgenc, 1 ay önce

Merhabalar efendim keşke sizinle sohbet etme imkanım olsaydı kafamdakileri bir bir saydiniz resmen hocam.

Her mesleğin kendine göre mutlaka zorluğu var. Sınava asla kendimi veremedim zaten bende heyecan vardı YGS zamanında ben bu sıralamayı nasıl yaptım onu da hatırlamıyorum. Düzgünce bir kpss çalışayım diyemedim. Zaten bizim branşta müthiş bir geniş alan var. Her şeyden sorumluyuz. Brans öğretmeni olsam mesela matematik falan çok takmazdim üç beş idare ederdim özelde. İlkokul olunca hem yaş kitlesi yoruyor hem de özelde şansım yok. 4 senenin sonu bu olmamalı defalarca bırakmak istedim. Ben geliyorum dediğimde annemin söylediği şuydu hiç unutmam: Bütün valizlerimi getirdin.

Aoften fikrinizi bekliyorum bölüm olarak. Güvenlik için de param yok hocam. Dediğiniz gibi sınava veremedim kendimi zaten ilk sene biraz çalışmaya çalıştım miyop oldum. Sonraki sene askerlik ve ameliyat durumu ki zaten bende istemedim çalışmayı. Açılan yerlere bakıyorum ne diyim ki. Birkaç hocamızdan şunu da duydum: İnşallah sizin gibiler öğretmen olamaz o çocuklara yazık olur.

Birkaç özel kurum deneyimim oldu ve beni sevenler oldu ama ülkemiz insanı ne dersiniz ki.

Geçici iş bakiyorum veya kalıcı. Bir sorun şu hocam aslında her zaman ders çalışmışım başka bir şey yok. Dışarısı nasıl bilmiyoruz. Şu an bir işe girmek bile endişe verebiliyor. Yani nasıl olur becerebilir miyim gibi panik tutuyor. Çünkü ders çalışmak harici bir şey bilmiyorum. Bilgisayar uzerin sermayem olsa dukkan açsam isletebilir miyim onu bile bilmiyorum. Dediğim gibi sadece emirlere uymuşum. Fikirlerim olmamış aslında üzüldüğüm asıl nokta bu.

En son söylenen iş şuydu bir mağazada haftda 30 saat çalışma, part time ve maaş 15 bin ortalama + 4 lira yemek parası. İkinci iş asgari+sigorta günde 14 saat ortalama ayaktasiniz sayısal kuponu falan sisteme gireceksiniz. Maaşı begenmedigimden değil zaten zorlamaktan fıtık ameliyatı oldum 14 saat nasıl durayım ayakta. Bulunduğum yerde böyle yetisebilecegim bir işte yok ki yaş zaten geçiyor erken pişmek gerekiyordu. Bir hocamız vardı her şey zamanında güzeldir diye haklıymış.

Artık olumlu veya umutla düşünemiyorum herkesin başını ağrıtım hepinizden özür dilerim.

VHKİ-MEB
Şef
13 Mayıs 2025 09:17

Bize zor gözüken her işi bazı insanlar başarıyor. Yola "Ben yapamam" diye başlarsak kimsenin bizi yenmesine gerek kalmaz. Bir şeyi hayalinde bile yapamayan gerçekte hiç yapamaz. İyi düşünmeli, umutlu olmalı, elinden geldiğince çalışmalı ve Allah'ın yardımını istemeli. O zaman her iş Allah'ın izniyle başarılır.

since2024, 1 ay önce
yönetim bilişim sistemleri sadece böteyi tercih edebiliyor bu bölümünde ödtü'de zaten böte olarak karşılığı var yani kontenjanlar fazla gibi gözükse de bu bölümde iyi puan alan kişi sayısı çok olabilir çünkü artık formasyon şartı da yok, ben de bu bölümü düşündüm fakat sonradan vazgeçtim

issizgenc
Aday Memur
20 Mayıs 2025 23:58

Teşekkür ederim hocam. Nefes alamıyorum inanır mısınız.

Havva0, 1 ay önce

Hocam ben işletme bölümünu tavsiye edebilirim. Youtube da bölüm analizi videolari var yıldan yıla atamasını konuşuyorlar. Bunlati da izleyip fikir edinin. Nihai kararı öyle verin.2,5 yılda bitirebilirsiniz. 2028 kpss girer atanırsinız inşallah. Yaşınıza takılmayın. Şimdi harekete geçmesenizde yaşınız ilerlemeye devam ediyor, harekete geçsenizde ilerlemeye devam ediyor. Ama bir şeyler yapmaya başlarsanız kalan yıllarınızı kurtarırsınız. Ne yapsanız, ne katsanız yerinizde durup yaslanmayı beklemekten iyidir. Zaten bu yüzden bir şeyler için geç degildir diyoruz

Toplam 84 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi