Editörler : Pangaea
06 Mart 2025 00:26

Nöbette öğrencinin düşmesi

Ben nöbetçiyken bir öğrencim tenefüsün ilk 1-2 dakikasında sınıfın içinde düşmüş kolu çatlamış, ben tüm nöbetlerimi tuttum ama koridora bir iki dakika geç çıkmış olabilirim hatırlamıyorum , daha sonraki tenefüslerde sınıfın içini kontrol ederim kız sandalyede oturuyordu bir şeyi yoktu okuldan öıkana kadar, öğrenci akşam hastaneye gitmiş kolu ağrıyor diye, kolu çatlamış sargıya almışlar , okulda farketmemiş , bu durum benim başımı ağrıtır mı yardımcı olur musunuz

Englishteach58
Aday Memur
06 Mart 2025 08:20

sizce uyarı veya kınama cezası alır mıyım

guard
Genel Müdür
06 Mart 2025 09:04

hayır hocam ya.konu trol değilse niye ceza alacaksın zaten okuldasın tutanak tutulur imza atarsın..bu şekilde olay olmustur diye tutanaga nöbet defterinede olayı gecersin sevkli vs gibi gerekirse o da

Lecturer55
Aday Memur
06 Mart 2025 09:17

Sen orda olsan çocuk düşmeden fırlayıp havada tutacak mıydın? Az rahat olun da

berkaydal
Şube Müdürü
06 Mart 2025 09:32

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bir öğretmen koridora bir iki dakika geç çıkmış olabilirim falan diyorsa nöbetle hiç alakası yoktur, hiç çıkmamıştır.

Olaydan bir şey çıkmaz ama olur da soruşturma falan açılırsa hatırlamıyorum falan demeyin. Sınıf içinde öğrencilerin problemini çözüyordum deyin.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
06 Mart 2025 13:01

Nöbette asıl olan yerine bulunmaktır. Nöbet yeri uzaksa çıkar çıkmaz ışınlanılmaz ama vaktinde hareket edilir. Kat nöbetlerinde sınıflar da kontrol ediliyor. Fakat her sınıf aynı anda görülemez. Nöbet yerinde olduğunuz takdirde sorun olmaz. Tutanakla sınıfta öğrenci düşmesi sonucu bir tutanak tutulur. O esnada birşey yoksa dışarıda kavga, düşme çarpma vb. sonucu da kolu çatlamış olabilir. Bu durumlarda en güzeli çocuğu idareye sevketmek. Gerekirse hastaneye sevk.

Nöbetçi olunan günlerde soru vs. çözme işi yapılmaz. Yapılsa da bulunduğunuz katta kontrol kaybedilmeden yapılır fakat nöbette asıl olan nöbettir. O sebeple sorun olursa o şekilde bir savunma uygun olmaz diye düşünüyorum.

berkaydal
Şube Müdürü
06 Mart 2025 13:46

Soru çözme anlamında demedim. Problemini dedim. Başka bir problem vardı onunla ilgileniyordum şeklinde.

atahoca, 2 hafta önce

Nöbette asıl olan yerine bulunmaktır. Nöbet yeri uzaksa çıkar çıkmaz ışınlanılmaz ama vaktinde hareket edilir. Kat nöbetlerinde sınıflar da kontrol ediliyor. Fakat her sınıf aynı anda görülemez. Nöbet yerinde olduğunuz takdirde sorun olmaz. Tutanakla sınıfta öğrenci düşmesi sonucu bir tutanak tutulur. O esnada birşey yoksa dışarıda kavga, düşme çarpma vb. sonucu da kolu çatlamış olabilir. Bu durumlarda en güzeli çocuğu idareye sevketmek. Gerekirse hastaneye sevk.

Nöbetçi olunan günlerde soru vs. çözme işi yapılmaz. Yapılsa da bulunduğunuz katta kontrol kaybedilmeden yapılır fakat nöbette asıl olan nöbettir. O sebeple sorun olursa o şekilde bir savunma uygun olmaz diye düşünüyorum.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
06 Mart 2025 14:01

Biz de soru çözme işi çok oluyordu onun etkisi ile yanlış anlamışım.

Nöbet konusu bazen ciddi hassas olabiliyor. Şahsen iki değil altı saat ek ders karşılığı bile yapmam.

Kavga ayırırken öğrenciyi ittiği için soruşturma yiyen bile oldu. Bir şey çıkmadı ama arkadaşın başını epey ağrıttı. Ne yaparlarsa yapsınlar bir daha müdahale etmem, diyordu. Gerçi dayanamazdı. Ben 12'lerle 11'lerin kavgasını (nöbetçi değilken) ayırırken mecburen öğrenciyi ittiğimde hocam niye vuruyorsunuz demişti. Güç bela ayırdık. Dersine girmediğin tanımadığın öğrenci olunca zor oluyor. Dersine girdiklerin dışarıda olsa seni görünce kavga başlamadan ayrılabiliyorlar. İdarecilik yapmış nöbetçi arkadaş müdahale etmem demişti. Evet, kolluk gücü değiliz. Bu toplumda büyüyünce tehlikeli olsa da müdahale edebiliyoruz. Yalnız mevzuat yanımızda değil. Onu bilmeli.

berkaydal, 2 hafta önce

Soru çözme anlamında demedim. Problemini dedim. Başka bir problem vardı onunla ilgileniyordum şeklinde.

Englishteach58
Aday Memur
06 Mart 2025 15:38

Yok hocam ne trollüğü , sadece biraz evham yaptım gibi oldu dediğiniz gibi tutanak tuttum şükür bir şey çıkmadı, zaten okulda ağrı falan yok evde başlamış

guard, 2 hafta önce

hayır hocam ya.konu trol değilse niye ceza alacaksın zaten okuldasın tutanak tutulur imza atarsın..bu şekilde olay olmustur diye tutanaga nöbet defterinede olayı gecersin sevkli vs gibi gerekirse o da

Englishteach58
Aday Memur
06 Mart 2025 16:55

Dolu dolu tecrübeli insan bu kadar keskin konuşmaz , müdürüm benim nöbet tutup tutmafığımı biliyor zaten bugün geldi tutanak tuttuk sorun yapmadı çünkü ben işimi hakkıyla yapıyorum , dalgınlık olur pat diye adım atamıyorum hemen koridora o yüzden 1-2dk dedim şükğr hallettik

berkaydal, 2 hafta önce

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bir öğretmen koridora bir iki dakika geç çıkmış olabilirim falan diyorsa nöbetle hiç alakası yoktur, hiç çıkmamıştır.

Olaydan bir şey çıkmaz ama olur da soruşturma falan açılırsa hatırlamıyorum falan demeyin. Sınıf içinde öğrencilerin problemini çözüyordum deyin.

gevas1977
Aday Memur
07 Mart 2025 00:23

bişey olmaz.
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi