Editörler : Pangaea
10 Mart 2025 09:47

İdarecilerin önemsiz bilgileri bile forumda sorması.

Arkadaşalar forumda gördüğüm bir saçmalıktan bahsetmek istiyorum. Son dönemde yaygınlaşan bir tembel idareci furyası var. Örneğin yazmış idareci arkadaş ; idareciyim ...dersin öğretmeni yok haftada kaç saat derse girersem ek ders alırım? öğrenciye falanca konudan kaç gün izin verebilirim.... vs vs.

Yani çok açık bir konuda mevzuatı okumadan buradan cevap arayan idarecilere prim vermeyin. ha olur ki sıradışı konudur tamam fikir alışverişi olur ama bu kadar basit şeyleri burada sormaya ne gerek var ya..

Bilgi kirliliğinden başka birşey değil.

fakiramagurursuz
Aday Memur
10 Mart 2025 10:31

Okuma o zaman, sana oku diyen mi var? her sayfada milleti aşağılayıp duruyorsun, iki madde ezberledin diye kendini bir şey mi sanıyorsun?

Asıl senin açtığın bu başlık saçmalık... Sahi sen kimsin ya???

10 Mart 2025 11:17

maaş, ekders,mys,tkys,tevbis, yönetmelik, görüş yazısı vb bilmeyen öğretmen idareci olursa, böyle oluyor....

Sevdim-Seni
Genel Müdür
10 Mart 2025 11:42

idarecilikle ilgili hiç bir konu öğretmenken öğrenilmez.

Hatta mevzuatımız o kadar karışıktır ki, okuyarak da öğrenmek zordur.

Milli Eğitim idarecileri herhangi bir eğitimden de geçirmez.

Milli Eğitimde idarecilik, yaparak, yaşayarak mesai arkadaşlarına sorarak öğrenilir.

bahçesaray, 2 hafta önce
maaş, ekders,mys,tkys,tevbis, yönetmelik, görüş yazısı vb bilmeyen öğretmen idareci olursa, böyle oluyor....

m.r_f
Şef
10 Mart 2025 12:20

Eyyy resmiplaka! :D

fakiramagurursuz, 2 hafta önce

Okuma o zaman, sana oku diyen mi var? her sayfada milleti aşağılayıp duruyorsun, iki madde ezberledin diye kendini bir şey mi sanıyorsun?

Asıl senin açtığın bu başlık saçmalık... Sahi sen kimsin ya???

yas1978
Memur
10 Mart 2025 13:28

malum senin atadığı adamlardan bilgi birikim mevzuat mı bekliyorsun bunların çoğu sınava bile girmeden yıkama yağlama usuluyla idareci oldular yönettikleri okulların hali içler acısı hiç kendi durumlarına bakmadan her konuda suçu da öğretmene atarlar..

resmiplaka
Memur
10 Mart 2025 14:26

Pek cogunuz bana kiziyor belki ama bi ornek vereyim;

'Merhaba, sınıf öğretmeni olan bir okul idarecisi bağımsız anaokuluna ya da mesleki eğitim merkezine okul idarecisi olarak atanabilir mi? Şimdiden teşekkürler...'

Arkadaş bunu sormuş..ya aç da iki satır oku..elinin altında internet var, Google denen derya deniz var. Ama hal böyleyken gelmis buraya başlık açıp bunu sormuş..

Benim isyanim bu duruma ,bana kizan karsi olan arkadaslar sonra bu zihniyet müdür olunca gelip yine burda şikayet başlıkları açıyor.

resmiplaka
Memur
10 Mart 2025 14:29

Hocam yönetmeliklerle çok açık ifade edilen şeylerin sorulmasını benim tepkim. Bazı muğlak konular sorulur fikir alışverişi yapılır amenna. Ama egzersiz açma şartlarını da sormasın artık değil mi? Yönetmeliği belli kuralı belli. Açıp bulup okumak zor geliyor burdan hap bilgi ile iş yürütüyor pekcoklari..

Sevdim-Seni, 2 hafta önce

Milli Eğitimde idarecilik, yaparak, yaşayarak mesai arkadaşlarına sorarak öğrenilir.

fakiramagurursuz
Aday Memur
10 Mart 2025 15:27

provokatörlüğünü anladım şimdiden, sen de o sanal alemin görünmezliğine sığınıp kendi pisliğinde mutlu olanlardansın, sana bu halinle mutluluklar güzelim :)

resmiplaka, 2 hafta önce

Pek cogunuz bana kiziyor belki ama bi ornek vereyim;

'Merhaba, sınıf öğretmeni olan bir okul idarecisi bağımsız anaokuluna ya da mesleki eğitim merkezine okul idarecisi olarak atanabilir mi? Şimdiden teşekkürler...'

Arkadaş bunu sormuş..ya aç da iki satır oku..elinin altında internet var, Google denen derya deniz var. Ama hal böyleyken gelmis buraya başlık açıp bunu sormuş..

Benim isyanim bu duruma ,bana kizan karsi olan arkadaslar sonra bu zihniyet müdür olunca gelip yine burda şikayet başlıkları açıyor.

resmiplaka
Memur
10 Mart 2025 15:56

Hele laflara Bak yaa..

fakiramagurursuz, 2 hafta önce

provokatörlüğünü anladım şimdiden, sen de o sanal alemin görünmezliğine sığınıp kendi pisliğinde mutlu olanlardansın, sana bu halinle mutluluklar güzelim :)

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Mart 2025 16:06

Mevzuat okuma kısmı haklı görülebilir fakat bu platformlar zaman içinde kişileri -en azından bazılarını- mevzuata yönlendiriyor.

Başka bir sıkıntı ise mevzuatın çok sık değişmesi. Bizim bir arkadaşın esprili bir deyimiyle gece rüya görüp ertesi gün bir değişiklik yapılıyor. İnsanlar takipte zorlanıyor. Bazı maddelerin yazımında da problemler var.

Zamanında bir müfettişe bir konu hakkında hocam okudum çok karışık deyince kulağıma eğilerek 'ben de anlayana kadar alnımın derisi çatladı, ben sana anlatayım sen de arkadaşlara anlatırsın' demişti.

fatih ç.
Genel Müdür
10 Mart 2025 16:59

Şimdi burada atıp tutuyorsunuz ama diğer başlıkta, idareci egzersiz açamaz, dedikten hemen sonra birisi mesai saatleri dışında kurs açabileceğini söylemiş ve ufak bi aramayla bi sendikanın bunu onaylayan açıklamasını da buldum.

"Okul yöneticilerinin Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açması talebimiz karşılık buldu" şeklinde arama yapınca çıkıyor haber. 10 saate kadar kurs açılabilir, denmiş.

resmiplaka, 2 hafta önce

Hocam yönetmeliklerle çok açık ifade edilen şeylerin sorulmasını benim tepkim. Bazı muğlak konular sorulur fikir alışverişi yapılır amenna. Ama egzersiz açma şartlarını da sormasın artık değil mi? Yönetmeliği belli kuralı belli. Açıp bulup okumak zor geliyor burdan hap bilgi ile iş yürütüyor pekcoklari..

resmiplaka
Memur
10 Mart 2025 17:53

Kurs ile egzersiz farklı şeyler hocam.

fatih ç., 2 hafta önce

Şimdi burada atıp tutuyorsunuz ama diğer başlıkta, idareci egzersiz açamaz, dedikten hemen sonra birisi mesai saatleri dışında kurs açabileceğini söylemiş ve ufak bi aramayla bi sendikanın bunu onaylayan açıklamasını da buldum.

"Okul yöneticilerinin Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açması talebimiz karşılık buldu" şeklinde arama yapınca çıkıyor haber. 10 saate kadar kurs açılabilir, denmiş.

resmiplaka
Memur
10 Mart 2025 17:55

Kurs ile egzersiz farklı şeyler hocam.mesaj karışıklığının sebebi o.

fatih ç., 2 hafta önce

resmiplaka
Memur
10 Mart 2025 18:03

Bu platform kesinlikle gerekli bir yer. Burada insanlar mevzuatın,işleyişin keskin sınırlar koymadığı gri alanları tartışalım. Bu konuda en ufak sitem etmem.

Ayrıca bahsettiğim yozlasmaya paralel ogretmen arkadaşların da sorduğu sorular var. Ancak ogretmen idareciden bi tık masum. Çünkü yetkisi sınırlı. İdaresinin sağdan soldan bilgi ile idarecilik yapacak lüksü yok. Bu sorumsuzluk..bak bi ornek geldi aklıma; genelde Kasım ayında soruluyor böyle sorular..

ben ... de idareciyim ... saat ders var norm kac olur? Yahu bunu sen söyleyeceksin biz değil :)

İşte benim tepkim bu zihniyete. Umarım derdimi anlattım, uzatmayacağım..

atahoca, 2 hafta önce

Mevzuat okuma kısmı haklı görülebilir fakat bu platformlar zaman içinde kişileri -en azından bazılarını- mevzuata yönlendiriyor.

Başka bir sıkıntı ise mevzuatın çok sık değişmesi. Bizim bir arkadaşın esprili bir deyimiyle gece rüya görüp ertesi gün bir değişiklik yapılıyor. İnsanlar takipte zorlanıyor. Bazı maddelerin yazımında da problemler var.

Zamanında bir müfettişe bir konu hakkında hocam okudum çok karışık deyince kulağıma eğilerek 'ben de anlayana kadar alnımın derisi çatladı, ben sana anlatayım sen de arkadaşlara anlatırsın' demişti.

spock
Daire Başkanı
10 Mart 2025 18:30

Öğretmenlik de öyle. Ders defteri nasıl doldurulur, deftere ne yazılır, nöbet görevleri tam olarak nedir gibi şeyleri öğretmenliğin ilk ayı geçerken öğreniyor insanlar.

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
11 Mart 2025 12:28

Başlığı idareciler olarak açmak yerine genel açsaydınız daha doğru olurdu. Ben de size onlarca öğretmen başlığı / sorusu göstereyim. Hepsi 657 DMK da açıkca yazıyor. Google sorsan 10 saniyede cevabını bulursun. Evleneceğim kaç gün izinim var, sağlık raporunu okula ne zaman vermeliyim, bu yıl özür grubu ataması ne zaman vb. onlarca soru bulurum. Hele ki "seminer online olur mu?, bayram tatili uzar mı?" gibi geleneksel sorularımız var ki evlere şenlik.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
11 Mart 2025 14:00

öğretmenler öğretmen olunca,

evet haklısın,

idareciler de idareci olunca öğreniyorlar.

ben de haklıyım.

eee?

spock, 2 hafta önce

Öğretmenlik de öyle. Ders defteri nasıl doldurulur, deftere ne yazılır, nöbet görevleri tam olarak nedir gibi şeyleri öğretmenliğin ilk ayı geçerken öğreniyor insanlar.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
11 Mart 2025 18:06

Esas sıkıntı bilip bilmeden mevzuata aykırı işlem yapılması. Sonra da biliyor havalarında gezilmesi. Bir de bu durumdan yine bilmemek, okumamak ve sormamak suretiyle birilerinin mağdur olması.

Danışmak iyidir. Hem de mevzuatın dili ve çelişkili gözüken durumlarda daha iyidir.

Ve'l-hasılı kelam mevzuatı okuyunuz. Hakkınızı biliniz. Yeri geldiğinde danışınız.

resmiplaka
Memur
11 Mart 2025 23:57

Başlığı editörler değiştirmiş. 'Artık sıkıldım bu durumdan ' şeklinde bir başlıktı

alparslan..., 2 hafta önce

Başlığı idareciler olarak açmak yerine genel açsaydınız daha doğru olurdu. Ben de size onlarca öğretmen başlığı / sorusu göstereyim. Hepsi 657 DMK da açıkca yazıyor. Google sorsan 10 saniyede cevabını bulursun. Evleneceğim kaç gün izinim var, sağlık raporunu okula ne zaman vermeliyim, bu yıl özür grubu ataması ne zaman vb. onlarca soru bulurum. Hele ki "seminer online olur mu?, bayram tatili uzar mı?" gibi geleneksel sorularımız var ki evlere şenlik.

spock
Daire Başkanı
12 Mart 2025 06:21

Tartışma böyle bir şey işte. Herkes ortaya bildiklerini koyuyor. Bilgiler büyüyor. Haklı olmak haksız olmak yok. Kavga etmiyoruz.

öğretmenler öğretmen olunca,

evet haklısın,

idareciler de idareci olunca öğreniyorlar.

ben de haklıyım.

eee?

Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi