Editörler : Pangaea
10 Mart 2025 16:51

Mobbing konusunda ne yapmalıyım?

iyi günler , 2019 yılından beri ilkokulda sınıf öğretmen olarak görev yapıyorum çalıştığım okulda ilk başta her şey iyi gibi gözüküyordu fakat pandemiden sonra her şey değişti okulu idaresi bana karşı öğretmenleri kışkırttı çok kötü şekilde mobbinge uğradım , ayrımcılığı çok fazla yaşadım. Özellikle eski okul müdürüm ve eski müdür yardımcım benim okuldan tayin isteyip gitmem için ellerinden geleni yaptılar eski okul müdürü öğretmenleri de tehdit ve baskı ile bana karşı cephe aldırdı bana işlemediğim bir davranış yüzünden zorla belge imzalatmak istediler. istediklerini yapmayınca soruşturma açacaklarını söyleyip beni tehdit ettiler ve daha sonra kendi aralarında kurguladıkları saçma sapan bir sebep yüzünden beni zor duruma düşerek sor benim hakkımda soruşturma açtılar daha sonra soruşturma sonucunda bana kınama cezası aldırmak istediler ancak ben itiraz ettim ve cezayı kaldırdım daha sonra benim cezayı hak ettiğimi düşünerek öğretmenlerde dahil olmak üzere bana karşı tavır aldılar özellikle kendi yandaşı olan öğretmenler benim üzerime çok fazla geldiler. Öyle ki insan gururu ve haysiyetini yerlere serecek davranışlarda bulundular. Kendim haksızlığa uğradığımı düşünüyorum ve bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım maalesef insanı hayattan soğuttular bunlar öğretmen bunlar nasıl insan yetiştiriyor anlamak çok zor. Özellikle tiyatro ile uğraşan eski müdürüm bana etmediğini bırakmadı hala başka bir okulda kendisi müdürlük yapıyor kaç defa şikayet ettik ama hiçbir sonuç alamadık ben böyle bir şey görmedim. kendisi okuldan gitti ancak bütün yönetimleri bana karşı küstürdü ben artık ne yapayım gidip başka bir okula beni verin desem gittiğim okulda da beni rahat bırakmayacaklarına eminim. lütfen bana ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. bu insanlar bana maddi manevi olarak çok büyük zarar verdiler. benim okuldan gitmem için ellerinden geleni yaptılar. hala aynı okuldayım her sene tayin istememe rağmen tayinim puanım az olduğu için çıkmıyor. müdürün yandaşı olan eski öğretmenler hala bana karşı tavır alıyor benimle konuşmuyor beni yok sayıyorlar. kendileriyle kaç defa konuşmak istesem de biz eski müdürümüzü kirmayiz seninle konuşmayız seninle aynı bu şekilde devam ederiz diyerek bana psikolojik olarak zorbalikta bulunuyorlar.Eski müdürüm öğrencilerin ailelerini bile bana karşı kışkırttı.Benim okuldan gitmem için herşeyi yaptı.Disaridan baksan kendisi bol bol reklam yapan birisidir.Ama kendisi beni mağdur etti.Oyleki yeni gelen müdür yardımcısı ile beni papaz etmek için herşeyi yaptilar.Ne yapayım lütfen yardım edin.

10 Mart 2025 17:19

o okula idareci olun

pdsude
Aday Memur
10 Mart 2025 17:43

Tayin isteyip gidin o okuldan hocam

Adrenaline_68
Genel Müdür
10 Mart 2025 17:54

hocam nasıl gideyim tayin acilmiyorki
pdsude, 2 hafta önce

Tayin isteyip gidin o okuldan hocam

majesteleri7
Daire Başkanı
10 Mart 2025 19:01

GÖrevlendirme isteyin başka okula

yas1978
Memur
10 Mart 2025 19:16

hemen de görevlendirme yapıyorlar sanki...o bile torpille..

majesteleri7, 2 hafta önce

GÖrevlendirme isteyin başka okula

Adrenaline_68
Genel Müdür
10 Mart 2025 20:03

adam buranın horozu benim il muduru arkamda diyor bütün öğretmenlerin yanında alın bunu gönderin diyor daha ne diyim

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
11 Mart 2025 09:01

Geçmiş olsun. Tüm bunların nedeni nedir? Neyinizi beğenmiyorlar, neyinize gıcık kaptılar?

Bir de "İl Müdürünün arkasında olduğu" bir müdürün sizi başka okula görevlendirmesi zor olmasa gerek. Neden hem sizi göndermeye çalışıyorlar hem de gidemiyorsunuz?

Burak Eker67
Daire Başkanı
11 Mart 2025 09:28

Bundan 3-4 gün önce resmi gazetede mobbing ile ilgili genelge yayınlandı okuyun hocam ne gerekiyorsa yapın

ibrhmdgrr
Aday Memur
11 Mart 2025 10:39

Yeni Yönetmelik yayınlandı. Alo 170

Burak Eker67, 2 hafta önce

Bundan 3-4 gün önce resmi gazetede mobbing ile ilgili genelge yayınlandı okuyun hocam ne gerekiyorsa yapın

asrınmücahidesi
Genel Müdür
11 Mart 2025 11:59

Bu namussuzların soyu nasıl kuruyacak acaba

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
11 Mart 2025 15:48

Müdürü ve yanındaki üç beş kişiyi anlarım ama bütün kadro, bir kişiye cephe alıyorsa orada baskı vb. değil; cephe alınan kişinin sebep olduğu bir durum vardır. Okul müdürü kim ki bütün personeli baskı ile bir kişiye düşmanlık yapmak konusunda sindirebilsin.

okuryazar3
Müsteşar
12 Mart 2025 00:20

Mobbing vs..bizim meslekte çerez sayılır beyaa:))Boğazı kesilen, meydan dayağı yiyen, hakaretlere maruz kalan ve hakkını arama istediği zaman suçlu ilan edilenlerle ilgili haberleri okuyup duymuyor musunuz?

Valla 30.yılım meslekte kimseye yaranamadım!Mezun olunca benden daha iyi meslek sahibi olan öğrencilerim hariç!

Aldırış etmeyeceksin sayın öğretmenim, sabredeceksin beyhude çözüm aram telaşına kapılma bence..

Bizim meslek kadar amiri bol başka meslek örneği yok!Yazımız turamız silinmeden biz de bazı şeyleri gurur meselesi yapıyorduk yanılmışız. Kervan yürür deyivermeyi öğreneceksin!!

Adrenaline_68
Genel Müdür
14 Mart 2025 13:11

geçmişe dönük ne yapilabilir ki
15 Mart 2025 17:17

Niye kendinizi ezdiriyorsunuz ki, hicbiriyle muhatap olmayın, çayınızı termos ile alın, çay parası toplaniyorsa katilmayin, WhatsApp grubu varsa okulun çıkın, her bildirimi pesinizden koşarak yazılı yapmak zorunda kalsınlar, aradiklari veya yazdıkları zaman hemen cevap vermeyin, bekleyin kudursunlar. Öğrencileriniz küçük zaten tüm vaktinizi tenefus dahil onlarla geçirin, eğlenin takmayın diğerlerini. Mobbingi siz yapın hiçbirine selam vermeyin, devlet memurluğu kanunu oyuncak değil hiçbiri size birşey yapamaz korkacak hicbirsey yok.

fatih ç.
Genel Müdür
15 Mart 2025 20:07

Bütün herkes nasıl cephe alabilir? Hiç mi aralarında olayı garipseyen, saçmalamayın diyen, eski müdürü sevmeyen, en azından nötr olan kimse yok? Çok garip bi vaka. Yani bunca öğretmen toplandı, bununla konuşmayalım, dediler öyle mi?

2. gariplik de idare gitmenizi istiyor. Siz gitmek istiyorsunuz. Kalmanızı isteyen kim? Kim orada kalmanızı sağlıyor?

Zümrede bi hoca, sene başında görevlendirmesi bitip bizim okula diğer zümrelerimle geçinemiyordu. İdareyle konuştu, kendisi görevlendirme aldı gitti. Okulun huzuru bozulacağına idare, ilçe devreye girdi gönderdi çözdü.

Sizde meseleyi çözmek istemeyen biri vardır belki. Ya da aslında siz uğraşmıyorsunuzdur. Hiç konuştunuz mu meseleyle ilgili? Ben görevlendirme istiyorum, beni gönderin dedimiz mi idareye, sendikaya...

Braweheart01
Genel Müdür
15 Mart 2025 21:44

Hocam haksız olduğunuzu düşünüyorum

2 nedenden kaynaklı haksızsınız hocam

1- Hem eski müdür hem de yeni müdür sizinle uğraşıyorsa sizden kaynaklı bir sıkıntı vardır

2- Öğretmenler koyun değildir müdürün gazına gelip bir öğretmene tavır almazlar. Meslekte 20 yılımı geçtim öğretmenler çok akıllıdır asla suçsuz bir öğretmenin mobinge uğramasına destek vermezler. Müdür mobbing yapsa dahi ona destek vermezler sizin haklı olduğunuzu düşünürlerse sizin adınıza müdürle konuşarak bu işten vazgeçmesini bile isterler.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Mart 2025 09:42

Malum partinin ilçe il başkanları ile yakın olmak, bürokrasiden etkili bir dayı bulmak en etkili yol.

Onun haricinde mevzuatı bilin. Ona göre davranın. Sınıfta iyi olun. Kervan bir şekilde yürür.

fb88
Şube Müdürü
16 Mart 2025 13:30

Elinizde sağlam kanıtlar yoksa uğraşmayın üzülen suçlu olursunuz.sağlma kanıtlar ile dosya hazırlar ve sendikanızın avukatı ile hareket ederseniz kazanırsınız.idareniz ile aynı sendikada iseniz ya sendika değiştirin yada boşuna uğraşmayın

Adrenaline_68
Genel Müdür
17 Mart 2025 09:48

Arkadaşlar okulda müdür ve eski arkadaşları bana karşı mobbing girişimi içerisindeler ve halen yoğun bir şekilde devam ediyor özellikle 2 öğretmen bana karşı net tavır almış durumda resmen gitmemi istiyorlar.Sinif öğretmeni olduğum için yıllardır tayin istiyorum cikmiyor.Malesef egoist tavırlarının kurbanı oldum.Adamlara ne desem ters anlasiliyor.Eski müdür daha öncede aynı mobbingi farklı öğretmenlere uygulamış okulda çalışma enerjimi somuruyorlar laf sürekli dolanıp duruyor.Ben böyle bir şey göremedim ne yapsam yaranamiyorum.Erkek halimle yaranmak için yapmadığım kalmadı.Yeni okul müdürüyle sorunum yok kendisi durumu biliyor.Boyle birşey ilk defa başıma geliyor.Resmen okula gelirken korkarak geliyorum.

2ven
Şef
17 Mart 2025 10:21

aynen öyle, konuda herkes boş beleş konuşmuş.

burası parti devleti, parti binasından açılacak bir telefonla okulda herrman göring gibi karşılanırsınız. bizim milletimiz erdemli bir millet değil, üçüncü sınıf ve hala medenileşmemiş bir ülkede yaşıyoruz. saygıyla hak aramakla bir şey inşa edemezsiniz. doğru gücün yanında yer alıp sizi ezeni siz başka şekilde ezmeye çalışacaksınız.

sanki norveç burası, yok o hakkın var yok 657 falan sayıklamış herkes :)

atahoca, 1 hafta önce

Malum partinin ilçe il başkanları ile yakın olmak, bürokrasiden etkili bir dayı bulmak en etkili yol.

Onun haricinde mevzuatı bilin. Ona göre davranın. Sınıfta iyi olun. Kervan bir şekilde yürür.

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi