Editörler : crops35
10 Mart 2025 23:17

Uzay mühendisliği atamaları hakkında

Merhaba 2024 şubatında uzay mühendisliğinden mezun oldum. malesef B grubuna giremedim. Geçen sene hiç uzay mühendisliğinden atama oldu mu bilgi bulamadım. Bu sene A grubuna girmeyi düşünüyorum ancak benim bölümümden atama olur mu bilmiyorum. 10 aydır işsizim. Alanımdan veya makine mühendisliğinden yüksek lisans yapıp jandarmaya pertem ile girmeyi düşünüyorum. Son olarak yeniden lisans okumayı düşünüyorum geniş bir alanı olan mesela endüstri müh. veya işletme. ayrıca yaşım 28 olduğu için çoğu yerde baraja takılıyorum mesela THY. Durumum için genel tavsiyelere açığım. Herkese hayırlı forumlar dilerim.

enginar123
Aday Memur
11 Mart 2025 07:32

uzay muhendisliginden alim olup olmadigini kpss robotundan gorebilirsin

11 Mart 2025 10:20

Geçmiş senelerde açıktan alım yapmış. Açıktan alımlar için ilanları takip etmen lazım; memurlar net'in ilanlar bölümünden veya cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı üzerinden.

Geçen sene alım yapmış, 2 kişi, Aralık ayı merkezi alımıyla, 84 küsür puanla kapatmış.

Umut Arık
Aday Memur
16 Mart 2025 21:02

Merhabalar, en son 2024/2 merkezi atamasıyla Türkiye Uzay Ajansı için 2 kontenjan açıldı. Bölüm mezunu olmak dışında hiçbir şart istemedi. Puan olarak P3:84.75 lerde kapattı. Fakat uzun yıllardır ilk defa böyle bir alım gördüm.
Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi