Editörler : Pangaea
11 Mart 2025 21:33

Eşimin çalıştığı şehre mazeret tayini isteyebilir miyim?

Merhaba,

01/09/2023 yılında sözleşmeli öğretmenliğe başladım.

Spesifik bir branşa sahibim ve bu branş her ilde yok.

Sorum şu, ben atandıktan sonra eşim tayin isteyeceğim X ilinde sigortalı olarak çalışmaya başlar ise benim de branşımın olmadığı bu X iline mazerete dayalı tayin isteme hakkım olabilir mi?

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

m.r_f
Şef
12 Mart 2025 09:10

Öncelikle bu kadar gizem neden? Spesifik branş, x şehri... Bu bilgileri neden gizlediğinizi anlayabilmiş değilim.

Konuya gelirsek; norm kadro yoksa, tayin de yok. Önce norm durumunu araştırın, komşu illerin yakın ilçelerine de bakın. X dediğiniz yerin küçük bir il olduğunu düşünüyorum, komşularıyla arası da çok olmayacaktır. Norm olayını çözerseniz de eşinizin belli bir süre sabit olarak o işte çalışması gerek, en son 2 yıldı diye hatırlıyorum. Süreyi araştırabilirsiniz, forumda bir kaç konuda konuşulmuştu.

12 Mart 2025 09:46

x şehrinde ,spesifik branşda açık yoksa ,nanay

m.r_f
Şef
12 Mart 2025 11:35

Mazeret tayini nanay efendim :D

bahçesaray, 2 hafta önce

x şehrinde ,spesifik branşda açık yoksa ,nanay

fatih ç.
Genel Müdür
12 Mart 2025 12:33

Neden norma ihtiyaç var dediniz? "İl emrine kalmak" diye bir şey var. Norm olmasa da oraya gidilmiyor mu? Branşın hiç olmamasıyla norm olmaması farklı şeyler gibi.

m.r_f, 2 hafta önce

Öncelikle bu kadar gizem neden? Spesifik branş, x şehri... Bu bilgileri neden gizlediğinizi anlayabilmiş değilim.

Konuya gelirsek; norm kadro yoksa, tayin de yok. Önce norm durumunu araştırın, komşu illerin yakın ilçelerine de bakın. X dediğiniz yerin küçük bir il olduğunu düşünüyorum, komşularıyla arası da çok olmayacaktır. Norm olayını çözerseniz de eşinizin belli bir süre sabit olarak o işte çalışması gerek, en son 2 yıldı diye hatırlıyorum. Süreyi araştırabilirsiniz, forumda bir kaç konuda konuşulmuştu.

m.r_f
Şef
12 Mart 2025 13:30

Benim bilgim budur efenim, siz farklı biliyorsanız detaylarını paylaşın lütfen.

fatih ç., 2 hafta önce

Neden norma ihtiyaç var dediniz? "İl emrine kalmak" diye bir şey var. Norm olmasa da oraya gidilmiyor mu? Branşın hiç olmamasıyla norm olmaması farklı şeyler gibi.

fatih ç.
Genel Müdür
12 Mart 2025 13:34

2 arkadaşım farklı şehirlerde il emrine atandılar. Biri aynı dönem, biri sonraki dönem yeni okullarında göreve başladı. Bildiğiniz son bi değişiklik olmadıysa uygulama devam ediyordur.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
12 Mart 2025 13:54

Konuyla ilgili çok bilgim yok ama norma fazlası olmakla hiç norm olmaması aynı şey değildir muhtemelen. Yani o branşta norm varsa ama hepsi doluysa (belki) il emrine verilip farklı şekilde değerlendiriliyor olabilir. Ancak o branşta norm yoksa norm fazlası durumu da oluşmaz doğal olarak.

fatih ç., 2 hafta önce

2 arkadaşım farklı şehirlerde il emrine atandılar. Biri aynı dönem, biri sonraki dönem yeni okullarında göreve başladı. Bildiğiniz son bi değişiklik olmadıysa uygulama devam ediyordur.

m.r_f
Şef
12 Mart 2025 14:43

O zaman konuyu biraz daha detaylandıralım; öğretmenlerin tayin dönemleri bellidir. Mazeret tayinleri Ağustos ayında yapılır. Önce boş (norm) kadrolar yayınlanır, sonra mazereti olanlar bu kadrolara tayin olmak için başvuru yaparlar. Bu durumda da; "norm yoksa tayin nanay efendim" oluyor. Rutin işleyiş bu yönde.

İl veya ilçe emri denilen konuya gelirsek; bu rutin işleyişi olan bir konu değil, Bakanlık canı isterse il veya ilçe emrine tayin uygulaması yapıyor ama yapmazsa kimse neden yapılmıyor da diyemez. Buna güvenip kimse kimseye; "kesin gidersin" de diyemez.

fatih ç., 2 hafta önce

manestmanever
Aday Memur
12 Mart 2025 23:41

Y şehrinde çokta sipesifik olmayan bir şehirde, XveY doğrularının kesişitiği noktayı düşündünüz mü ?

m.r_f
Şef
13 Mart 2025 08:54

Allahım nolur çarpışmasınlar... :D

manestmanever, 2 hafta önce

Y şehrinde çokta sipesifik olmayan bir şehirde, XveY doğrularının kesişitiği noktayı düşündünüz mü ?

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi