Editörler : E.Kayı Han
12 Mart 2025 19:51

Kurum EGM Disiplin Cezası Hakkında

Herkese hayırlı ramazanlar, egm personeliyken adli süreç bitmeden ihraç edildim konu 6136 skm aynı zamanda bugün itibarıyla farklı bir soruşturmadan devlet memurluğundan çıkarma tebliğ edildi bu konu silahlı tehdit (mahkemede müşteki şikayetinden vazgeçti bir sinirle bu şekilde ifade verdiğini belirtti) her iki adli dava nisan da karar mahkemeleri olacak sorum şu;

Hangi dosyadan kaç ay ceza alırsam ben tüm süreçten kurtulabilirim yada hangisinden hagb almam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Kenzo123
Memur
12 Mart 2025 22:37

Adli idariyi bağlamaz. Ama eğer adliden suçu işlemediğine dair beraat alırsan idari yargı buna uyar ve dönersin. Hagb falan kurtarmaz.

12 Mart 2025 23:48

aym bir sürü karar açıkladı hagb ile danıştayda da var benzeri. fetö için de hagb alanlarda dönen var. bu emsalleri kabul ederlerse tabi
Kenzo123, 2 ay önce

Adli idariyi bağlamaz. Ama eğer adliden suçu işlemediğine dair beraat alırsan idari yargı buna uyar ve dönersin. Hagb falan kurtarmaz.

Kenzo123
Memur
13 Mart 2025 10:48

Hocam hagb disiplin hukuku açısından iyi bir şey değil. Hagb alırsan adliden yırtarsın ama idari de mahkeme fiili disiplin hukuku için değerlendirip postalar.

13 Mart 2025 12:24

Anladım peki bu yüz kızartıcı suç terimi dmk da yazan suçlar değil mi egm istediği ni yüz kızartıcıya bağlıyor alakası olmadığı halde örnek veriyorum silahlı tehdit dmk da sayılan suçlardan değil ama bundan devlet memurluğundan çıkarma talep etmiş

Kenzo123, 2 ay önce

Hocam hagb disiplin hukuku açısından iyi bir şey değil. Hagb alırsan adliden yırtarsın ama idari de mahkeme fiili disiplin hukuku için değerlendirip postalar.

13 Mart 2025 13:17

işte idariyi mahkemeden hagb ile dönen çok var onu kastediyorum. dava farketmeksizin onların ya torpili var ya da mahkemeler anayasayı takıyor kimisi. her şehir için değil danoştayda bile bunun örneği çok olumlu olumsuz. 125 e g piyango bir madde her bi haltı sokarsın sakız çiğnemek emre itaatsizlik bile memura yakışmayan hareket sokmak isteyen sokar. komşusuna hakaret eden adamı soktular oraya ilk derece saçma sapan red verdi bim bozdu.
Kenzo123, 2 ay önce

Kenzo123
Memur
13 Mart 2025 14:43

125 e g de takdir kurumun. Danıştay 125 e g yi devlet memurunun itibarını sarsan belirli ağırlıktaki fiiller olarak tanımlıyor. Her fiil e g de yazmaz bunun takdiri mahkemelerde. Fiilin hafifse mahkeme bozar ağırsa bozmaz

policeofficer63, 2 ay önce

Anladım peki bu yüz kızartıcı suç terimi dmk da yazan suçlar değil mi egm istediği ni yüz kızartıcıya bağlıyor alakası olmadığı halde örnek veriyorum silahlı tehdit dmk da sayılan suçlardan değil ama bundan devlet memurluğundan çıkarma talep etmiş

14 Mart 2025 10:02

Anladım vala memurun işi zor özellikle egm personelini harcamak için elinden gelen herşeyi yapıyor sorsan tipiklik unsuru var ama takan kim biz bir şekilde atalım da versin mahkemeye dönebiliyorsa dönsün ,yatacak yerleri yok işleri güçleri liyakatsizlik

Kenzo123, 2 ay önce

125 e g de takdir kurumun. Danıştay 125 e g yi devlet memurunun itibarını sarsan belirli ağırlıktaki fiiller olarak tanımlıyor. Her fiil e g de yazmaz bunun takdiri mahkemelerde. Fiilin hafifse mahkeme bozar ağırsa bozmaz

16 Mart 2025 07:39

Her iki dosyadan da ayrı ayrı iki yılın altında ceza alırsan hükmün açıklanması geri bırakılır bu da devlet memurluğuna engel değildir 6136?ya muhalefet üst kızartıcı suç da değildir tabi adli idari soruşturma ayrı yürür idare ihraç edebilir seni fakat mahkemeyle iptal ettirebilirsin özelden de yazabilirsin

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi