Editörler : crops35
13 Mart 2025 02:55

Mahkeme ile nasıl bir sonuç alabilirim? (ibb)

Kolay gelsin. Ünvan değişikliği sınavı ile gih İtfaiye eri iken tih ekonomist kadrosunu kazandım lakin aktif olarak itfaiye eri olarak çalışıyorum. Dilekçe ile kadroma uygun bir görev veya müdürlük talep etsemde başkanlık tarafindan uygun görülmedi. Avukat ile görüştüm kadrona uygun bir görevi mahkeme ile elde edebileceğimizi lakin itfaiye bünyesinde mi yoksa başka bir birimde mi olur bunu bilemem dedi. Sorum şu: İtfaiye daire başkanlığı bünyesinde ekonomist kadrosuna uygun bir görev var mıdır, idari İşler gibi bir alanda çalıştırılabilir miyim? Amacım müdürlük değiştirmek. Eğer itfaiye bünyesinde çalıştırma tasarruflari var ise boşuna mahkeme yoluna gitmeyeceğim.

13 Mart 2025 15:54

tasarruf hakkı idarenin. İsterlerse itfaiyede de çalıştırabilirler.

yusuf132
Memur
13 Mart 2025 16:49

tasarruf hakkı idarenin diye birşey yok adam vekaleten iş yapmıyor ki kurumun takdiri olsun adam sınav kazanmış ünvan değiştirmiş eski ünvanda çalıştırılmaması lazım madem öyle niye bu sınavı açıp kadro ayırmış belediye? buradada ayrı bir çelişke var tabi kadroyu açmamaları lazım o zaman yada mülakat varsa arkadaşı elemeleri lazım ancak kazanmış. ama zoraki çalıştırılıyor insanlar böyle malesef

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

tasarruf hakkı idarenin. İsterlerse itfaiyede de çalıştırabilirler.

gergomen
Aday Memur
13 Mart 2025 16:53

evet hocam dilekçe ile kazanılmış kadromu talep ettim ama red cevabi geldi. Mahkeme sonucu ekonomist kadrosuna uygun itfaiye bünyesinde bir amirlikte görev verilebilir mi bunu öğrenmem gerekiyor
yusuf132, 1 ay önce

tasarruf hakkı idarenin diye birşey yok adam vekaleten iş yapmıyor ki kurumun takdiri olsun adam sınav kazanmış ünvan değiştirmiş eski ünvanda çalıştırılmaması lazım madem öyle niye bu sınavı açıp kadro ayırmış belediye? buradada ayrı bir çelişke var tabi kadroyu açmamaları lazım o zaman yada mülakat varsa arkadaşı elemeleri lazım ancak kazanmış. ama zoraki çalıştırılıyor insanlar böyle malesef

yusuf132
Memur
13 Mart 2025 17:01

belediyede bir adam asılmaz iki para basılmaz istenilince her şey yapılabilir de en doğrusu senin asıl kadrona atanman bunun içinde belediyenin red kararını alıp bölge idare mahkemesine başvururdum senin yerinde olsam ama siyasi kurumlarda idareye dava açılması da ayrı risk konusu mobbing sistemine geçiyorlar genelde bu tip durumlarda

gergomen, 1 ay önce
evet hocam dilekçe ile kazanılmış kadromu talep ettim ama red cevabi geldi. Mahkeme sonucu ekonomist kadrosuna uygun itfaiye bünyesinde bir amirlikte görev verilebilir mi bunu öğrenmem gerekiyor

gergomen
Aday Memur
13 Mart 2025 17:15

evet hocam maalesef, mahkemeye gider ve itfaiye bünyesinde değerlendirilirsem mobing cok daha ağır olur. o yüzden sağlam hareket etmem gerek. Mahkemeyi kazanmam halinde itfaiye bünyesinde ekonomist kadrosuna bir görev verilebilir mi öğrenmem gerek.
yusuf132, 1 ay önce

belediyede bir adam asılmaz iki para basılmaz istenilince her şey yapılabilir de en doğrusu senin asıl kadrona atanman bunun içinde belediyenin red kararını alıp bölge idare mahkemesine başvururdum senin yerinde olsam ama siyasi kurumlarda idareye dava açılması da ayrı risk konusu mobbing sistemine geçiyorlar genelde bu tip durumlarda

yusuf132
Memur
13 Mart 2025 17:21

onun için ekonomist kadrosunun görev ve yetkilerini de bilmek lazım başka belediyelerle dirsek teması halinde ol

gergomen, 1 ay önce
evet hocam maalesef, mahkemeye gider ve itfaiye bünyesinde değerlendirilirsem mobing cok daha ağır olur. o yüzden sağlam hareket etmem gerek. Mahkemeyi kazanmam halinde itfaiye bünyesinde ekonomist kadrosuna bir görev verilebilir mi öğrenmem gerek.

gergomen
Aday Memur
13 Mart 2025 17:23

yani kime ulaşırım kim bu bilgiyi verir bilmiyorum. bizim bekediye insan kaynakları bu yönde bilgi veremeyiz dedi.
yusuf132, 1 ay önce

onun için ekonomist kadrosunun görev ve yetkilerini de bilmek lazım başka belediyelerle dirsek teması halinde ol

yusuf132
Memur
13 Mart 2025 17:25

bu bilgiyi ancak ekonomist kadrosunda bulunan diğer arkadaşlar verebilir gibi geliyor onlara ulaşmak lazım işte

gergomen, 1 ay önce
yani kime ulaşırım kim bu bilgiyi verir bilmiyorum. bizim bekediye insan kaynakları bu yönde bilgi veremeyiz dedi.

gergomen
Aday Memur
13 Mart 2025 17:26

anladım, bir araştırayım hocam teşekkür ederim.
yusuf132, 1 ay önce

bu bilgiyi ancak ekonomist kadrosunda bulunan diğer arkadaşlar verebilir gibi geliyor onlara ulaşmak lazım işte

corporal
Memur
13 Mart 2025 21:53

Ekonomist kadrosunun görev ve sorumlulukları kapsamında, idarenin uygun görmesi halinde herhangi bir birimde çalıştırılabilirsiniz. Mahkeme, asli kadronuzda çalışmanıza karar verebilir ancak hangi birimde görev yapacağınıza karar veremez. Sonuç itibarıyla, İstanbul İtfaiyesi gibi büyük bir kuruluş bünyesinde hemen hemen her kadroya uygun bir görev bulunabilir. Eğer tek amacınız İtfaiye Daire Başkanlığı?ndan ayrılmaksa, bu mahkeme kararıyla kesin olarak mümkün olmayabilir. Yani idareye yapacağınız başvurular veya hukuki süreçler sonucunda sadece unvanınıza uygun bir görevlendirme talep edebilirsiniz.

gergomen
Aday Memur
13 Mart 2025 21:57

evet hocam itfaiye bünyesinde kadronun bulunma ihtimali yüksek bende ona göre adım atacağım. ortak kanaat sizin gibi aynı yönde. yapacak birşey yok sanırım.
corporal, 1 ay önce

Ekonomist kadrosunun görev ve sorumlulukları kapsamında, idarenin uygun görmesi halinde herhangi bir birimde çalıştırılabilirsiniz. Mahkeme, asli kadronuzda çalışmanıza karar verebilir ancak hangi birimde görev yapacağınıza karar veremez. Sonuç itibarıyla, İstanbul İtfaiyesi gibi büyük bir kuruluş bünyesinde hemen hemen her kadroya uygun bir görev bulunabilir. Eğer tek amacınız İtfaiye Daire Başkanlığı?ndan ayrılmaksa, bu mahkeme kararıyla kesin olarak mümkün olmayabilir. Yani idareye yapacağınız başvurular veya hukuki süreçler sonucunda sadece unvanınıza uygun bir görevlendirme talep edebilirsiniz.

14 Mart 2025 09:22

Nerenizden anlıyorsunuz arkadaş ya, hayretler içerisindeyim. Üst kuruluş İBB, tassarruf hakkına sahip. Ekonomist pozisyonunda, isterse itfaiyede çalıştırır isterse isterse başka bir müdürlükte. Mahkeme sadece asi görevinde çalıştırılması yönünde karar verebilir. Yok bu müdürlükte çalıştırma şu müdürlükte çalıştır deme yetkisine sahip değil. Buna işvereni karar verir. İşveren de İBB olduğuna göre, tasarruf yetkisi de İBB'ye ait. Mala anlatır gibi anlattım yusuf132. Daha da başka yere çekersen, ne diyeyim sana. Allah akıl fikir versin.

yusuf132, 1 ay önce

14 Mart 2025 09:25

tasarruf yetkisi idarenin diye bir şey yok diyor ya.. Mal. seni memur yapanın ben

yusuf132
Memur
14 Mart 2025 14:45

Adam tck 125 kapsamında hakaret ediyor yorumları kalıyor benimkini siliyorsun memurlar net. Pes arkadaşı cimer den şikayet edeceğim ayrıca sırf bunun için

15 Mart 2025 07:49

Silinmiş olsa da senin yorumu ss almıştım. Ben de seni şikayet edeceğim.

yusuf132, 1 ay önce

Adam tck 125 kapsamında hakaret ediyor yorumları kalıyor benimkini siliyorsun memurlar net. Pes arkadaşı cimer den şikayet edeceğim ayrıca sırf bunun için

yusuf132
Memur
15 Mart 2025 09:50

Yargıtay kararlarına göre hakaret olarak geçmiyor ne yazdığımı biliyorum geçmiş olsun dostum:)

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

Silinmiş olsa da senin yorumu ss almıştım. Ben de seni şikayet edeceğim.

yusuf132
Memur
15 Mart 2025 09:51

Mal ve soytarı kelimeleri hakarettir git araştır.

15 Mart 2025 13:19

Göreceğiz bakalım.

yusuf132, 1 ay önce

Yargıtay kararlarına göre hakaret olarak geçmiyor ne yazdığımı biliyorum geçmiş olsun dostum:)

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi