Editörler : Lanet
13 Mart 2025 04:11

657 DMK 63.madde 4/B için uygulanır mı ? (Göreve Başlamama)

Merhaba arkadaşlar cümleten hayırlı ramazanlar. Sözleşmeli olarak atanan personel evrak teslimi sürecinden sonra feragat etmesi durumunda DMK'nın 63.maddesi gereğince 1 yıl tekrar atanamama durumuyla karşılaşır mı ? Sözleşme imzalanmadı ve evrak teslim edeli 1 hafta oldu, net bilgisi olan varsa bu duruma göre feragat verilecek. Teşekkür ederim.

13 Mart 2025 10:38

bir şey olmaz

emree0840
Aday Memur
13 Mart 2025 11:56

Hocam forumda çeşitli söylentiler var. Sözleşme imzalamadan sözleşmeliden sözleşmeliye geçişteki 1 yıl yasağına takılma durumu yok gibi. Fakat 657nin bu maddesindeki göreve başlamama ve atama iptali sonrası 1 yıl yasağı 4/b de var mı yok bu uygulanıyor mu bir netlik yok. Durum da kritik olduğu için tedirginim. Hangi duruma göre sorun olmaz demiştiniz ? Biraz daha açabilir misiniz ?

Legolaskaracı, 2 ay önce
bir şey olmaz
13 Mart 2025 15:45

1 yıl yasağı için sözleşme imzalanması gerekli. Sözleşme imzalanan ana kadar feragat edilebilir. Feragat dilekçesi verilmese dahi, verilen süre içerisinde geçerli mazeret olmaksızın sözleşme imzalamayan aday feragat etmiş sayılır.

anadolulu1
Aday Memur
13 Mart 2025 17:05

Hocam o konuda haklısınız evet 4/B den 4/B ye geçişte 1 yıl yasağı için sözleşme imzalanmış olması gerekiyor. Fakat bu farklı bir durum bu bahsettiğim 63.madde atama tebliğinden sonra başlamamış ataması iptal edilmiş personelin müstafi sayılması ile ilgili. Geçerli sürede sözleşme imzalamasa dahi sorun olmaz diyorsunuz fakat iş bu madde aksini söylüyor. Arada kaldım.

Mavi.Ufuklar, 2 ay önce

1 yıl yasağı için sözleşme imzalanması gerekli. Sözleşme imzalanan ana kadar feragat edilebilir. Feragat dilekçesi verilmese dahi, verilen süre içerisinde geçerli mazeret olmaksızın sözleşme imzalamayan aday feragat etmiş sayılır.

14 Mart 2025 07:07

atama tebliğinin olması için sözleşme imzalaman gerekli.
14 Mart 2025 09:16

DMK 63'üncü madde kadrolu atamalara ilişkindir. 4/b sözleşmeli personel için "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" isimli yönetmelik var, o yönetmelik geçerli.

anadolulu1, 2 ay önce

Hocam o konuda haklısınız evet 4/B den 4/B ye geçişte 1 yıl yasağı için sözleşme imzalanmış olması gerekiyor. Fakat bu farklı bir durum bu bahsettiğim 63.madde atama tebliğinden sonra başlamamış ataması iptal edilmiş personelin müstafi sayılması ile ilgili. Geçerli sürede sözleşme imzalamasa dahi sorun olmaz diyorsunuz fakat iş bu madde aksini söylüyor. Arada kaldım.

anadolulu1
Aday Memur
14 Mart 2025 14:25

hocam tercih vermek istediğim kurumu aradığımda takılabilirsiniz, feragat vereceğiniz kuruma sorun diyor şimdi de. sözleşmeleilerde o madde uygulanmaması gerekmiyor mu diye sorduğumda da kesin bir cevap veremediler aslında. çok arada kaldım açıkçası :(

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

DMK 63'üncü madde kadrolu atamalara ilişkindir. 4/b sözleşmeli personel için "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" isimli yönetmelik var, o yönetmelik geçerli.

14 Mart 2025 14:33

Yok, öyle bir durum yok. Anlattıklarımı birebir kendim yaşadım. Bu tür süreçlerde her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, normaldir. Cahil bilgelerle dolu memleketim ne yazık ki. 4/b bir alıma başvurup yedekten yerleştim, feragat bile vermedim, gitmedim hiç. 1 yıdan az bir süre sonra başka bir kurumda 4/B memurluğa yerleştim, işe başladım, hiç sorun olmadı. Orada 1 yıl çalıştıktan sonra bir KİT'e yerleştim. 4/b'den sözleşme fesih dilekçemi verip 2 gün sonra yeni kuruma başladım. Takmayın kafanıza, sorun yaşamazsınız.

anadolulu1
Aday Memur
14 Mart 2025 15:41

Kıymetli bilgileriniz sebebiyle teşekkürler sunarım hocam. Müsadeniz olursa özelden bir kaç husus danışmak isterim.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

Yok, öyle bir durum yok. Anlattıklarımı birebir kendim yaşadım. Bu tür süreçlerde her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, normaldir. Cahil bilgelerle dolu memleketim ne yazık ki. 4/b bir alıma başvurup yedekten yerleştim, feragat bile vermedim, gitmedim hiç. 1 yıdan az bir süre sonra başka bir kurumda 4/B memurluğa yerleştim, işe başladım, hiç sorun olmadı. Orada 1 yıl çalıştıktan sonra bir KİT'e yerleştim. 4/b'den sözleşme fesih dilekçemi verip 2 gün sonra yeni kuruma başladım. Takmayın kafanıza, sorun yaşamazsınız.

anadolulu1
Aday Memur
15 Mart 2025 20:21

Hocam siz evrak tesliminden sonra mı gitmemiştiniz ?

anadolulu1, 1 ay önce

Kıymetli bilgileriniz sebebiyle teşekkürler sunarım hocam. Müsadeniz olursa özelden bir kaç husus danışmak isterim.

15 Mart 2025 23:27

Hayır. Evrak teslim etmenin bir önemi yok. 4/b sözleşmeli adı üzerinde sözleşmeli olduğu için, sözleşme imzalanmadığı sürece bir bağlayıcılığı yok.

anadolulu1, 1 ay önce

Hocam siz evrak tesliminden sonra mı gitmemiştiniz ?

anadolulu1
Aday Memur
16 Mart 2025 21:25

Hocam dediğiniz gibi yapacağım. Umarım sorun yaşamam açıkçası ordaki başka arkadaşlar da sorun olabilir gibi söyledi. Sağolun :)

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

Hayır. Evrak teslim etmenin bir önemi yok. 4/b sözleşmeli adı üzerinde sözleşmeli olduğu için, sözleşme imzalanmadığı sürece bir bağlayıcılığı yok.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi