Editörler : Lanet
14 Mart 2025 10:55

TTK (Türkiye Taşkömürü Kurumu)

Memur olarak atananlar için konuşacağım.

Kozlu Müessesesi şehir merkezine yakın deniz kenarı küçük bi ilçe atandıysanız gelin.

Amasra Müessesesi Bartın'da (favorim) atandıysanız gelin. Ama atama evrakınızda (ORYANTASYON) yazmamasıgerekiyor. Çünkü oryantasyon yazılan yere veriliyorsunuz bunun farkında olun PERSONELE BİRİMİNE DE SORUN ev tutacaksınız neticede.

Bunların dışında diğer müesseseleri önermiyorum ulaşım vs açısından .

Genel Müdürlük-MERKEZ rahattır iş açısından. Ama yoğun olan yerler var.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığındaki İnşaat Emlak,

Personel Daire Başkanlığındaki İşçi Şube Müdürlüğü,

Muhasebe Daire Başkanlığı,

Satınalma Daire Başkanlığı

GENEL MÜDÜRLÜĞÜN YOĞUN YERLERİDİR, Merkezin iş yükünü bu birimler çekmektedir.Bu birimlere atandıysanız gelmeyin.

Kurumda YAŞLI çok olduğundan ben bilgisayar kullanamıyorum ben office programlarını kullanamıyorum benim emekliliğime 1 sene kaldı idare edin diyenler çok olduğundan çalışana genç dinamik beyinlere ekstra iş veriliyor. Amirler bu kişileri "YAPAMIYORSAN EMEKLİ OL" Demek yerine kayırmanın peşinde. Onların işleri de sırtınıza yükleniyor.

nickmickyokkaosvar
Aday Memur
14 Mart 2025 10:56

Atananlar kadar gidenler de çok. Her merkezi alımda 30-40 memur geliyorsa 25-30 da giden oluyor.

Herkes bekleyişte unvan değişikliğini, KPSS'yi, öğretmenliği, mühendisliği, sağlığı... Beklediği branştan, memleketinden şartlarını sağladığı alım oluyorsa başvurup gidiyorlar. Sen neden orada çalışıyorsun hala o zaman diyenler için söyleyim. Ben de gideceğim branşımdan ve memleketimden alımın gelmesini bekliyorum. Ege'den Akdeniz'den gelip böylesine virane bir kurumun iş ortamının amirlerin iş yükünün olacağını düşünmemiştim zamanında.

Geldikten max. 6-7 ay içinde gitmenin yollarını arayacaksınız. Fakat 657 kadrolu ve 4B li alımlara unvan değişikliği ve üst kadro olmadığı sürece gidemiyorsunuz çakılısınız tayin nakil vs yok bunu bilin.

Şehir pahalı, yemek kültürü yok, ev kiraları yüksek, lojman imkanı olsa da sıra falan geleceğini sanmayın 10-12 yıldır sıra bekleyenler var. Ayrıca lojmanların genellikle çoğu masraf istiyor oturulabilecek durumda olmuyor eğer size çıktıysa bakımını yaptırmadan içinde oturmak yaşamak pek mümkün değil. Şanslıysanız güzel bir lojman çıkabilir o da 20 kişinden birine anca denk gelir.

BU SÖYLEDİKLERİM MEMUR/BÜRO PERSONELİ için geçerli.

PUANINIZI DAHA İYİ KURUMLARDA KULLANIN

Om1999
Kapalı
14 Mart 2025 13:34

Keşke her kurum personeli böyle olumlu ve olumsuz yönlerini yazsa da insanlar ona göre tercih yapsa

prometheuz
Memur
14 Mart 2025 15:27

Yeni atananlar sınav bilgilerinizi unutmayın size çok lazım olacak :)

14 Mart 2025 15:29

karadon müessesesi yerim nasıl acaba maden teknikeri olarak gidiyorum

1legolas
Aday Memur
14 Mart 2025 16:02

imza kaşe mühür. adam haklı beyler. forum ttk lılarla dolmuş : )
nickmickyokkaosvar, 4 ay önce

Atananlar kadar gidenler de çok. Her merkezi alımda 30-40 memur geliyorsa 25-30 da giden oluyor.

Herkes bekleyişte unvan değişikliğini, KPSS'yi, öğretmenliği, mühendisliği, sağlığı... Beklediği branştan, memleketinden şartlarını sağladığı alım oluyorsa başvurup gidiyorlar. Sen neden orada çalışıyorsun hala o zaman diyenler için söyleyim. Ben de gideceğim branşımdan ve memleketimden alımın gelmesini bekliyorum. Ege'den Akdeniz'den gelip böylesine virane bir kurumun iş ortamının amirlerin iş yükünün olacağını düşünmemiştim zamanında.

Geldikten max. 6-7 ay içinde gitmenin yollarını arayacaksınız. Fakat 657 kadrolu ve 4B li alımlara unvan değişikliği ve üst kadro olmadığı sürece gidemiyorsunuz çakılısınız tayin nakil vs yok bunu bilin.

Şehir pahalı, yemek kültürü yok, ev kiraları yüksek, lojman imkanı olsa da sıra falan geleceğini sanmayın 10-12 yıldır sıra bekleyenler var. Ayrıca lojmanların genellikle çoğu masraf istiyor oturulabilecek durumda olmuyor eğer size çıktıysa bakımını yaptırmadan içinde oturmak yaşamak pek mümkün değil. Şanslıysanız güzel bir lojman çıkabilir o da 20 kişinden birine anca denk gelir.

nickmickyokkaosvar
Aday Memur
14 Mart 2025 17:43

burada çakılısınız gidemiyorsunuz derken 3 yıl yazmayı unutmuşum. KİT KURUMLARINDA 3 yıl çalışma zorunluluğu var çakılısın hiçbir yere geçemezsin nakil olamazsın istisnalar dışında.

saglikcii20
Aday Memur
14 Mart 2025 18:07

armutçuk sağlık memuru nasıl acaba bilgisi olan var mı ?

refleks22
Daire Başkanı
14 Mart 2025 22:32

muhtemelen merkezi gaz izleme birimine görevlendirilirsiniz. yeriniz süper. bütün gün ekranlara bakıp duracaksınız

Gökhan ggbkn, 4 ay önce
karadon müessesesi yerim nasıl acaba maden teknikeri olarak gidiyorum

refleks22
Daire Başkanı
14 Mart 2025 22:37

üzülmez müessese unutulmuş. Şehire yakın 2 müessese bulunur. birisi kozlu diğeri üzülmez. Tüm kurumda bir ölü toprağı vardır ama bu iki müessese nispeten iyidir, kötünün iyisidir yani. Amasra ev ve yaşam maliyetleri konusunda iyi değildir. yılın 2 ayı hareketlidir turizim nedeniyle , diğer aylar sakindir. Bana göre bartın lı olmayan birisi için sürgün yeridir kurumda.

nickmickyokkaosvar
Aday Memur
15 Mart 2025 16:50

Amasra'ya geçiş hakkı verseler o kadar çok insan var ki geçecek olan. Bana göre sürgün yeri Karadon'dur.
refleks22, 4 ay önce

üzülmez müessese unutulmuş. Şehire yakın 2 müessese bulunur. birisi kozlu diğeri üzülmez. Tüm kurumda bir ölü toprağı vardır ama bu iki müessese nispeten iyidir, kötünün iyisidir yani. Amasra ev ve yaşam maliyetleri konusunda iyi değildir. yılın 2 ayı hareketlidir turizim nedeniyle , diğer aylar sakindir. Bana göre bartın lı olmayan birisi için sürgün yeridir kurumda.

Memur adayi88
Aday Memur
18 Mart 2025 20:07

Amasradayım on numara yer isyerine yuruyerek gidersiniz calisanlarin hepsi guler yuzludur tam bir tatil kasabasi buyuk sehrin kargasasindan uzak ama yinede çakili olmasi sebebiyle herkeste bi kapansada gitsek dusuncesi var. 2-3 yıla butun yaşlı kesim gidecek TTk kendini yeniliyor ve genc beyinler geliyor gelmelilerde bu devirde yok eski kurum yok kucuk sehir birakin bu kafalari gencler çıkın çıkın gelin 😅

Amasra'ya geçiş hakkı verseler o kadar çok insan var ki geçecek olan. Bana göre sürgün yeri Karadon'dur.

NicoloMachiavelli
Aday Memur
20 Mart 2025 19:23

Beyler ve Hanımefendiler. Henüz hiçbir şey için geç değil. Daha başlamak için süreniz var. AZICIK KENDİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ RUH VE BEDEN SAĞLIĞINIZI ÖNEMSİYORSANIZ BU KURUMA GELMEYİN. Her tarafı vasat. Bilgisayar kullanamıyoruz ayaklarına siz gençleri kullandırttırıyor yaşlı fosiller. Bu fosillerin amiri olacak şefler de bunların 25 yıllık mesai arkadaşı. KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRLERİNİ AĞIRLAR MİSALİ arkadaşlarını kayırmayı iyi biliyorlar. Şeflik makamını haketmeyen 657 sayılı kanunu geçtim 399 sayılı KHK' yi bile bilmeyen mevzuattan bihaber insanlara makam mevki verilmiş bu kurumda. İşlerini size yaptıracaklar hayvan gibi çalıştırıp kullanacaklar bu insanların hamalı olacaksınız. Demişti dersiniz. Geldiyseniz ve bu mesajları da şimdi okuyorsanız hemen kpss kasmaya başlayın ! Bu arsız ve yüzsüz insanların yükünü kimse çekmek mecburiyetinde değil ! (birkaç istisna birim dışında kurumun % 85 i bunlarla dolu)

dopetr
Memur
24 Mart 2025 21:27

katılıyorum.

NicoloMachiavelli, 4 ay önce
Beyler ve Hanımefendiler. Henüz hiçbir şey için geç değil. Daha başlamak için süreniz var. AZICIK KENDİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ RUH VE BEDEN SAĞLIĞINIZI ÖNEMSİYORSANIZ BU KURUMA GELMEYİN. Her tarafı vasat. Bilgisayar kullanamıyoruz ayaklarına siz gençleri kullandırttırıyor yaşlı fosiller. Bu fosillerin amiri olacak şefler de bunların 25 yıllık mesai arkadaşı. KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRLERİNİ AĞIRLAR MİSALİ arkadaşlarını kayırmayı iyi biliyorlar. Şeflik makamını haketmeyen 657 sayılı kanunu geçtim 399 sayılı KHK' yi bile bilmeyen mevzuattan bihaber insanlara makam mevki verilmiş bu kurumda. İşlerini size yaptıracaklar hayvan gibi çalıştırıp kullanacaklar bu insanların hamalı olacaksınız. Demişti dersiniz. Geldiyseniz ve bu mesajları da şimdi okuyorsanız hemen kpss kasmaya başlayın ! Bu arsız ve yüzsüz insanların yükünü kimse çekmek mecburiyetinde değil ! (birkaç istisna birim dışında kurumun % 85 i bunlarla dolu)

janjakrusseau
Aday Memur
24 Mart 2025 21:42

Kurumu babalarının çiftliğine çevirmişler. Şefim müdürüm diye gezinen haram yiyiciler işinin başında durmaz dedikodu yapmak için oda oda gezerler. kendilerine bedavadan şeflik ve lojman verilmiş olmakla birlikte çoğu aynı zamanda birkaç ev sahibidir de. her ay belli bir kira gelirleri vardır ve lojmanda kalırlar. Bu haram yiyiciler yüzünden ülkenin bir ucundan zonguldak a gelen liyakat sahibi bilgili çalışkan gençler 14-15 bin kira vermeye mahkum ediliyor. Çocuklar başlarının çaresine bakıp kpss ile tekrar memleketlerine gittiklerinde de arkalarından iyi konuşulmuyor ! Lojman beklersin sıra gelmez, iş yapmaya çalışırsın müdürün şefin ODA ODA DOLAŞIP DEDİKODU YAPMAKTAN ÇARŞIDA GEZMEKTEN işini bilmez. iki arada bi derede kalırsın ne yapacağını bilemezsin. Her şeyin sorumlusu ve suçlusu da sen olursun.

1legolas
Aday Memur
24 Mart 2025 22:04

Kesinlikle katılıyorum. Forumu okuyan maliye müfettişi/sayıştay müfettişi varsa eğer onlara sesleniyorum. Bu kurumun şeflerini müdürlerini daire başkanlarını (özellikle şeflerini ve müdürlerini) denetleyin, araştırın, soruşturun. BURASI BUNLARIN ÇOBANLIK YAPACAĞI MEZRA DEĞİL. Denetleyin, bunlara nefes aldırmayın ki kurum en azından biraz toparlansın işi herkes ciddiyete alsın mesai saatleri giriş çıkışları fazladan görev parası alınıp alınmadığı görevin neticesi raporlanıp raporlanmadığı Kamu kaynaklarının etkin, verimli ve hukuka uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığı mevzuata hakimiyetleri ve yeterlilik sınavı tabi tutulmalarını (mevzuata uygunluk denetimi) Müdür ve şeflerin görevlerini gereği gibi yerine getirip getirmediği İşlerin aksamasına neden olan ihmal, gecikme veya kötü yönetim olup olmadığı halihazırda evi olup lojmanda kalındığı incelenmelidir soruşturulmalıdır. şeflerin müdürlerin sık sık mevzuat bilgisi ölçülmelidir. Aksi durumlarla karşılaşıldığında idari ve cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. yoksa bunlar varken bu kurum adam olmaz gelen de gider
janjakrusseau, 4 ay önce
Kurumu babalarının çiftliğine çevirmişler. Şefim müdürüm diye gezinen haram yiyiciler işinin başında durmaz dedikodu yapmak için oda oda gezerler. kendilerine bedavadan şeflik ve lojman verilmiş olmakla birlikte çoğu aynı zamanda birkaç ev sahibidir de. her ay belli bir kira gelirleri vardır ve lojmanda kalırlar. Bu haram yiyiciler yüzünden ülkenin bir ucundan zonguldak a gelen liyakat sahibi bilgili çalışkan gençler 14-15 bin kira vermeye mahkum ediliyor. Çocuklar başlarının çaresine bakıp kpss ile tekrar memleketlerine gittiklerinde de arkalarından iyi konuşulmuyor ! Lojman beklersin sıra gelmez, iş yapmaya çalışırsın müdürün şefin ODA ODA DOLAŞIP DEDİKODU YAPMAKTAN ÇARŞIDA GEZMEKTEN işini bilmez. iki arada bi derede kalırsın ne yapacağını bilemezsin. Her şeyin sorumlusu ve suçlusu da sen olursun.

husey_inn
Memur
25 Mart 2025 08:37

Bu Kurumda çalışanın sahibi yok maalesef... Sorumluluk alıp da iş görmek isteyen teknik persolin ise sahibi yok. Amasra Kazasının Mahkeme sonucu açıklandı 17-yıl ile 3 yıl arası cceza yağdırmışlar. Artık hangi teknik personel risk alıpta işin iyileşmesi üretimin artması zararın azalması için kendini riske atar? Kaza olmasa iyi de ama Yeraltı şartları öngörmesi zor ve kazalara çok açık bir üretim yöntemi. Neyse diyecek bişey yok. İş olmasız kazada olmasın mantığındalar.

NicoloMachiavelli
Aday Memur
25 Mart 2025 20:02

kesinlikle katılıyorum. kurum baştan sona denetlenmelidir !
husey_inn, 4 ay önce

Bu Kurumda çalışanın sahibi yok maalesef... Sorumluluk alıp da iş görmek isteyen teknik persolin ise sahibi yok. Amasra Kazasının Mahkeme sonucu açıklandı 17-yıl ile 3 yıl arası cceza yağdırmışlar. Artık hangi teknik personel risk alıpta işin iyileşmesi üretimin artması zararın azalması için kendini riske atar? Kaza olmasa iyi de ama Yeraltı şartları öngörmesi zor ve kazalara çok açık bir üretim yöntemi. Neyse diyecek bişey yok. İş olmasız kazada olmasın mantığındalar.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi