Editörler : swat3410

azmah
Genel Müdür
17 Mart 2025 02:44

Senin bir robottan yâda sivil insandan hiç farkın kalmadı o zaman,özel güvenlikte alsalar yetki verseler gider önler yakalar getirir,polis tanımını çok yanlış anlamışsın. O sosyolog psikolog hukukçu sen olmalısın ilk başta ,bu işi siyasetçiye sivil toplum kuruluşuna bıraksan onlarda senin gibi polis tanımı yapar ,git yakala bekle bitir.Bitti sandığımız hiçbir şey ise bitmez, kar topu gibi çoğalır. 6284 e rağmen her yıl artan kadın cinayeti gibi. Bir dönem aile içinde çalışmış binlerce dosya görmüş biri olarak diyorum ki bu kanun cinayetleri artıyor bunun sosyolojik psikolojik ve hukuksal yanlarıyla geniş kendimce bir değerlendirmem var senin dediğin gibi gittim uzaklaştırma tebliği yaptım geldimle olmaz bunlar geniş derinligi olan konular

Sbz1dftd, 1 ay önce
suçun sosyolojik psikolojik ekonomik toplumsal hukuksal ekonomik kısmını ilgilendiren siyaset dünyası eğitim dünyası sivil toplum kuruluşlarıdır. polis netice son kısmı ile ilgileniyor. suç ileniyor mu işlenmiş mi buna bakar polis... temelde 2 görevi vardır polisin 1. suçu önlemek 2. suçluyu yakalamak. hem suçu önlemek hemde suçluyu yakalamak için asli vazifesi gereği sokakta olmak zorundasın. teknik siber kısmı ile de suç önlenir buda içerde olur ki bu yüzde 5 geçmez. bir polis düşün suçlu peşinde koşmuyo araştırmıyo yada suçu önleyici bir işi yoksa kanımca o polis asli vazifesinde değildir. sık sık hırsızlık olan mahalleyi düşün çakarlı devriye atan polis olması o mahallede hırsızlık olayını ciddi oranda düşürür veya bir yerde polis varsa kavgaya silahlı olaylara cesaret edemez buda caydırıcılık olur suç önlenir ki bu sokaklarda meydanlarda mahallerde olur. kontrolsüz güç güç değildir emniyeti öyle görüyorum bir güç var ama kontrollü değil milletin polisten beklentiside mevzuatın beklediği de 2 konu var polisten suçu önle suçluyu yakala bitti

Polisaq
Aday Memur
17 Mart 2025 03:00

Yav teşkilatta amirinden memuruna herkesin derdi var... Üstlerin gözü hep yukarıda hiç birisinin astları şeyinde değil. Kom yrd nin pm ler umrunda değil. Kom ların yrd ler başkomserin diğerleri müdürüne baş müdüğğrüne kadar hiç bir ast bir üstün umrunda değil. Kalkmış başlık açmışlar birde yahu sen emniyet teşkilatındansın ne bekliyorsun (: burası torpilin liyakatsızlığın zirvesi enleri daha üstü yoktur olamaz

Sbz1dftd
Şef
17 Mart 2025 06:35

POLİS DÖKÜLENİ TOPLAR... git olayın tarafını al gel topla adelete teslim et...başka bişey değil .. suçun önleminin ekonomik boyutu var işsiz fakir insanlar hırsızlığa VEDAHİ başka suçlara meyillidir ekonomik refahı yüksek olan ülkelerde suç işleme potansiyeli düşük olur aç insan saldırır. suçun önlenmesi ailede başlar okulda bu gelişir ki eğitim yönü burda devreye girer dini boyutu haram helal kavramından yapmaz insanlık hümanist yönünden başkasının hakkını gast etmek medeni insana yakışmaz. sosyolojik boyutu suçu işleyen insanlar toplumlar tarafından tepki gösterilmezse üzüm üzüme baka baka karar misali yaygınlaşır ve hukuksal boyutu yapılan suçların ceza müeyyidesi ağır olursa insanlar suç işlemeye meyiili olmaz ve son durum ise kolluk olarak korku güç olarak polis jandarma çaydırıcılık dediğimiz olay devriye girer toplum kolluktan geçikinir ki bu caydırıcılık özelliği ile suç işlemekten kaçınır... hal böyle iken sen bana diyorsun ki sosyoloji psikoloji eğiitim toplumsal hukuksal alayını polis olarak sen yap bu mümkün mü? bu bir süreç çocukluktan aileden eğitim çevreden etkilenme ile devam eden bir süreç... aynen senin dediğin gibi git yakala bekle bitir temelde bu.. 6284 gelince gittin uzaklaştırma tebliği yaptın geldin den başka ne yapıyorsun dediğin gibi bişey yapmıyorsun döküleni topluyon geliyon şiddeti mi önleyebiliyon ne yapıyon... mağdur geldi aileiçine şiddet görmüş birdaha şiddet görmesini engelleyebiliyor musun engelleyemezsin sen gider rapor alır savcıya bilgi verip kadın sığınma evi uzaklaştırma aldırır mevzuatı uygularsın bitti KARAKOLA GELİP DE İŞİ ÇÖZÜLENİ GÖRMEDİM DAHA
azmah, 1 ay önce

Senin bir robottan yâda sivil insandan hiç farkın kalmadı o zaman,özel güvenlikte alsalar yetki verseler gider önler yakalar getirir,polis tanımını çok yanlış anlamışsın. O sosyolog psikolog hukukçu sen olmalısın ilk başta ,bu işi siyasetçiye sivil toplum kuruluşuna bıraksan onlarda senin gibi polis tanımı yapar ,git yakala bekle bitir.Bitti sandığımız hiçbir şey ise bitmez, kar topu gibi çoğalır. 6284 e rağmen her yıl artan kadın cinayeti gibi. Bir dönem aile içinde çalışmış binlerce dosya görmüş biri olarak diyorum ki bu kanun cinayetleri artıyor bunun sosyolojik psikolojik ve hukuksal yanlarıyla geniş kendimce bir değerlendirmem var senin dediğin gibi gittim uzaklaştırma tebliği yaptım geldimle olmaz bunlar geniş derinligi olan konular

Çehzat B
Aday Memur
17 Mart 2025 09:32

Şark dönüşü bir arkadaş ilk tercihi olan şark iline yerleşti. Gitti o ile bi baktı. Dedi ki ev sıkıntısı var, buraya gitmeyeceğim, şuraya gideceğim. Aradı bir yerleri. 4 gün sonra çevirme yazısı geldi gitmek istediği ile. Ben de tercih dışı istanbul'a atandım. Hem onun şoku hem arkadaşın kudreti karşısında dilim tutuldu. Ne yaptıysam çeviremedim. Daha sonra deprem oldu. Aile depremzede. Adana'daki hemşehrim bir dilekçe ile memlekete tayin oldu depremden sebep. Ben yine istanbul'dan çıkamadım. Deprem sebebiyle bile göndermediler. O gün bir aydınlanma yaşadım. Dedim ki bir simülasyonun içindeyiz sadece. Buraya ait değilim. Maaşını al keyfine bak. Sen mi kurtaracaksın? Ne kadar ekmek o kadar köfte. Şu şahit olduklarımdan sonra çok takmamaya başladım. 3 farklı insana yapılan muamele ortada. Bizim gibilere verilen değer de ortada. Böyle keyfine göre il il gezen arkadaşlar var. Yeni memurlar var. Sivas'a şarka giden eleman bir kaç ay sonra başka bir ilde devam edebiliyor şark görevine. Sivasın süresi çok uzunmuş kalamazmış. Bu ayrıcalıklı arkadaşlar için her zaman açık yollar olacaktır. Bizim gibi garibanlar da dövünüp durur. Haksızlık karşısında sadece dilekçe verir o dilekçeler de reddedilir. Bıkmadan usanmadan her sene dilekçe veriyorum. Pbs'de 15 tane dilekçem var reddedilen. Bildiğim başka bir yol yok çünkü. Allah bize öyle hayırlı kapılar açsın ki memurluk yapmaya ihtiyacımız olmasın. O'nun yanında herşey var. Vermek isterse tüm hayırlı imkanları önümüze serer.

save001
Daire Başkanı
17 Mart 2025 21:57

büroda listede 8/5 uygulamada (9/4) çalışan polis arkadaşlarımız şimdiden bayram tatili planı yapmaya başladılar bile. herkes öğretmenle sağlıkçıyla kıyas yapıyorda asıl meslek içi adalet sağlanmalı önce. gruptaki adam 1 gün izin yazdırıp istirahat birleştiremezken, bürodaki arkadaşımız 5 gün izin yazdırıp 9 gün tatil yapar. şimdi gelir bunada kızarlar gel sen çalış diye falan sizler çıksanız bizlerde çalışabiliriz belki oralarda..
MARMARİSLİ MURAT, 1 ay önce

Polis memurlarının büro memuru olarak ta çalışmasına düzenleme getirilmeli. Büro hizmetleri için sivil memur gih v.b kadrolara yer verilmeli.

apacche
Aday Memur
18 Mart 2025 07:33

Bazen polisevlerinde otele giriş kaydı yapan meslektaşlarımızı görünce insan durumu garipsiyor,hele de burunlarından kıl aldırmayan hareketlerini görünce bunlar da birinin torpillisi belliki diyor insan,sadece poliste değil tüm devlet kurumlarında ve silahlı kuvvetlerde mukayitlik hariç tüm büro işleri sivil memurlarca yürütülmeli,adam kayırma,torpil,iltimas Osmanlı toplum yapısını nasıl bozduysa yeni cumhuriyeti de aynı duruma itiyor,herkes banane ben kendi işime bakarım diyor,düzeltmek isteyen engelleniyor,sindiriliyor,malesef sistem bu şekilde kurulmuş ama Allah büyük,kimin kimde ne hakkı varsa bir gün taksimatı yapar,yıllardır çile çekiyoruz,hadi 10 sene daha çekelim,sonra nolacak,hadi hakkınızı helal edin diyince her şey bitecek mi,yazık,insanlar rahatı için her şeyi yapıyor,kral da olsan,zengin de olsan,en süper yetkili müdür de olsan ölüm var be dostum,iyi ki de var ölüm,60-70 yıllık bi hayatın 30 yılı rahat etmek için kendini satanlar,ölümsüz bir hayat yaşıyo olsak demek diğer insanları ne zorlukların içine itecekler.nasıl ki ariel şaron hasta yatağında yıllarca ölemedi,ruhunu teslim edemedi,torpili hak bilip yiyenler de o hakları bu dünya da sahiplerine teslim etmeden ölmezler inşallah,çünkü ne hakkını yediğiniz insanlar size hakkını helal ediyor,ne de Allah'ın her şeyi gören gözü sizi es geçiyor,ülkemde üç örneği unutamam,ilki 90 larda pentagram gitaristi Ümit Yılbar'ın şehadeti,ikincisi Tunceli de ekip aracıyla geçerken yola döşenmiş patlayıcı da iki polis şehit olmuştu 2010-2015 arasıydı yanlış hatırlamıyorsam,şehitlerden birinini babası çıktı tv'ye dediki benim oğlum internetten şarkı bile indirmezdi, albümü parasıyla alırdı,o sanatçının hakkına giremem baba,emek vermiş bu albüm için,internetten korsan indiremem derdi dedi,böyle bi çocuktu benim oğlum dedi,üçüncüsü bi valinin polis memuru oğlu özel harekatta şehit düşmüştü doğuda,2015 li yıllardı sanırım,işini aşkla yapan biriymiş oda vali babasının anlattığına göre ,başka örnekler vardır mutlaka,işte ahlak bu şehitlerdeki ahlaktır,insanlık bu şehitlerdeki insanlıktır,hakka hukuka saygı bu şehitlerdeki saygıdır.Hayat çok kısa ,yıllar şak diye geçiyo anlamıyo insan,bu kısacık hayat için,kendinizi satmayın.

Proletariat
Daire Başkanı
18 Mart 2025 08:15

250 yi bilmem ama 196 sicili olup sir tutanak tutmasını bile bilmeyen biriyle çalıştım. Keşke yazınızı görüp cevap bile vermeseydim o kadar kötü bir intibah bıraktı ki bende meslekten soğumama bile sebep olanlardan biriydi. Anlatmak istemiyorum ama şu kadarını bilin gözü bende bir sigara koparabilirmiyim" derdindeydi ancak maddi olarak muazzam bir toprağı vardı ayrıca siyasi olarak çok kuvvetliydi. işte bizim mesleğin iki satırla özeti
hknpntr, 1 ay önce
250 kusur sicili olup hiç bir şey bilmeyen var mı cevrenizde

buralarda925
Memur
18 Mart 2025 18:12

acaba sende polislik vazifeni yapmayıp uzlaştırıcı rolüne bürünenlerdenmisin gelen kadını adamı ikna edip barıştırmış yolladım deyim yada iki satır ifade almamak için bir saat dil döküp sınra da kadın cinayetleri artıyor vah vahcılardansın yani :)polis ne yapacak oturup suçlu ile dertlesecek mi sebebini mi araştıracak neden yaptın diye suçlu ise al işlemini yap bırak sana mi kaldı arastırmak görüldüğü üzere mesleğini yaptığını düşünen ancak hiçbir iş yapmayan kesimin kafa yapısı bu sanarsın bana dr yaptı makaleler yazdı:)
azmah, 1 ay önce

buralarda925
Memur
18 Mart 2025 18:15

reçeteni yazıyorum. 3 ay arka sokaklar yok . müge anlı haftada bir .ılerleyen zamanlarda rıza babanın dizi karakteri olduğunu hala anlamaz isen dozu artırmak zorunda kalacağım:)
azmah, 1 ay önce

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi